Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Починається будівництво Міста вин та кліма Бургундії

24.04.2021, Статті Автор: Олександра Григор’єва

Коли скінчиться локдаун, енотуристам радимо відвідати новий футуристичний об’єкт  La Cité des vins et des Climats de Bourgogne.


Роботи з будівництва вже розпочалися, а поки музей пропонує онлайн-відвідувачам попередній віртуальний тур.

Це саме той момент, коли проєкт перетворюється у реальність. Три знакових міста Бургундії (Шаблі, Бон, Макон) стануть колисками осередків, які покликані представляти вино Бургундії та популяризувати регіон, який його виробляє. Відвідувачі дізнаються про роботу над виноградною лозою, мистецтво виноробства, печворк теруарів, сорти та поняття кліма, який є наріжним каменем виноградарської моделі Бургундії та світовою спадщиною ЮНЕСКО. Нагадаємо, що в Бургундії вже багато років діє Музей вина, але новий проєкт має значно амбітніші цілі.

Шаблі – «Золоті ворота в регіон Бургундії»

Проєкт, запропонований Кореєю, складається з реструктуризації Cellier du Petit Pontigny, будівлі історичної спадщини, що датується 12 століттям. Разом із сучасною прибудовою площа культурного осередку становитиме 900 м2.

Відвідувачам буде запропоновано прогулятися «Стежкою кліма», інноваційною освітньою доріжкою, яка розкриває різні шари теруару Шаблі та пропонує задіяти усі чуття – тактильні, зорові, нюхові та акустичні.

Орієнтовна дата відкриття – літо 2022 року.

Бон – столиця вин Бургундії

Cité у Боні площею у 3600 м2 буде найбільшим із трьох. Тут також буде розміщений спеціальний Центр розуміння виноградарського регіону Бургундії, який матиме спеціально відведену зону в рамках виставки.

Будівля є частиною ширшої території Бона та його виноградників та об’єднує міські, ландшафтні та екологічні задуми для даної ділянки. Ця інноваційна конструкція натхнена вусиками виноградної лози, що звивається навколо решітки. Висота будівлі складатиме 21 метр. Її панорамна тераса відкриватиме вражаючий вид на схили пагорбів, покриті виноградною лозою.

Відкриття планується восени 2022 року.

Макон – на березі річки Сона

Перевага осередку в Маконі – це його розташування у приміщенні Бургунської винної ради (BIVB), у відомій будівлі з гарною видимістю. Відвідувачам легко буде ідентифікувати Cité завдяки вежі у формі гвинта на дерев’яному винному пресі. Цей тотем заввишки 17 метрів сам по собі буде визначною пам’яткою з оглядовим майданчиком, звідки відкриваються виняткові панорами на річку Сона та частину міста.

Вже влітку 2022 року осередок відкриє свої двері для відвідувачів.

 

X
Украина