Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Asti Spumante та Moscato d’Asti

Подорож мальовничими землями Asti Spumante та Moscato d’Asti, відкриваючи для себе історію, традиції, мистецтво та чудову кухню

06.02.2023, Новини

Якщо ви шукаєте досвід, який перенесе вас у серце автентичного духу італійського виноробного регіону, вам просто необхідно відвідати батьківщину Asti та Moscato d’Asti.


Розташовані в П’ємонті, на північному заході Італії, всього за кілька кілометрів від передгір’я Альп, берегів Середземного моря та рівнин долини річки По, родючі райони Asti Spumante та Moscato d’Asti протягом століть були батьківщиною сорту Moscato Bianco. Це давня лоза, що виростає в багатьох частинах світу, але виявляє особливу схильність до клімату та ґрунту П’ємонту, саме це надає винограду дивовижного аромату та смаку, які не виявляються, коли сорт вирощується в інших місцях.

Asti Spumante та Moscato d’Asti

Сорт Moscato Bianco, золоті грона якого перетворюються на Asti Spumante та Moscato d’Asti, вирощується приблизно на 10 тисячах га, що розкинулися на вершинах пагорбів у провінціях Алессандрія, Асті та Кунео.

Asti Spumante та Moscato d’Asti

Місцевий ґрунт — це шаруваті відкладення первісного океанського басейну, що надає цій території особливого геологічного профілю та створює різноманітне середовище, що сформувала рука людини не порушуючи природної краси.

Asti Spumante та Moscato d’Asti

Цей край стародавніх хуторів та міст, усіяний замками і старовинними резиденціями, де й досі використовуються викопані в землі підвали та тунелі, де зберігаються витримані вина та ігристе чудової якості, які цінують у всьому світі. Зрештою, саме тут понад сто п’ятдесят років тому народилося перше італійське ігристе вино – натуральне Asti Spumante.

Asti Spumante та Moscato d’Asti

У 2014 році землі Asti Spumante та Moscato d’Asti були першими з провідних виноробних регіонів Італії, оголошених ЮНЕСКО об’єктом Всесвітньої спадщини. Саме там, в провінції Асті, є Canelli’s Cantine Storiche, чиї унікальні винні підвали петляють кілометрами під землею.

Asti Spumante та Moscato d’Asti

Ще одне місце, яке обов’язково треба побачити, — це захоплюючі панорами пагорбів, геометрично вкриті рядами виноградних лоз, а також середньовічні вежі та фортеці, які розкидані по всій сільській місцевості; вся ця природна пишнота очікує екскурсантів.

Asti Spumante або Moscato d’Asti

І останнє, але не менш важливе – це знаменита кухня регіону, яка поєднує крафтові м’ясні закуски та сири і Asti Spumante або Moscato d’Asti, а також м’ясо з місцевих ферм та свіжі овочі і, звичайно, класичні страви П’ємонту: вітелло тоннато, аньолотті, різноманітні тістечка тощо.

Asti Spumante та Moscato d’Asti

Asti Spumante та Moscato d’Asti є ідеальними амбасадорами землі, яка може похвалитися стількими перевагами та повністю відповідає вимогам екотуризму: екологічна, стійка, сучасна та дбайлива.

X
Украина