Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

prowein

ProWein Media Summit 2023: все, що вам потрібно знати

03.02.2023, Новини

Команда Drinks+ та WTA була запрошена взяти участь у віртуальному ProWein Media Summit 2023. Цього року наші медіаресурси традиційно стали Інформаційним партнером ProWein, а WTA залучили  як Виставкового Партнера. Отже, ми хотіли б пролити світло на деякі питання, представлені командою ProWein Press під час годинної конференції, яку модерувала Моніка Кісінг (Monika Kissing).


Медіа-саміт ProWein розпочався з презентації учасників прес-конференції – професора д-ра Симони Лоуз (Simone Loose), керівника Інституту бізнесу вина та напоїв Університету Гайзенхайма, виконавчого директора ProWein Міхаеля Дегена (Michael Degen), нового директора проєкту ProWein Петера Шмітца (Peter Schmitz). Вони дали свій огляд і висновки щодо ProWein 2022 і досить позитивно оцінили результати.

ProWein

Як зазначив пан Міхаель Деген у своїй вступній промові, цьогорічна виставка ProWein буде зосереджена на альтернативній упаковці, екологічності, зростанні витрат на виробництво скла та пляшок, впливі альтернативної упаковки на смак вина, дизайні, слабоалкогольних та безалкогольних винах – «World of 0» був спеціально створений на ProWein.

ProWein Media Summit 2023

Після презентації директора проєкту ProWein Петера Шмітца д-р Симона Лоуз з Університету Гайзенхайма представила поточний бізнес-звіт ProWein за 2022 рік. Серед домінуючих тем були реакція галузі, тенденції та довгий список викликів, викликаних зростанням витрат і порушенням ланцюжків поставок.

Наприкінці 2022 року Університет Гайзенхайма на замовлення ProWein вже вшосте провів опитування серед експертів з усього світу по всьому ланцюжку створення вартості виноробної промисловості. Серед учасників – виробники вина з найважливіших виноробних країн Старого та Нового Світу. Це експортери, імпортери, спеціалізовані продавці вина, а також представники громадського харчування, гостинності та готельного бізнесу.

ProWein 2023

ProWein Business Report 2022 є продовженням унікального, регулярного «Marktbarometer» (ринкового барометра) ProWein для міжнародної виноробної промисловості, що працює з 2017 року і оцінює важливість викликів, з якими стикається галузь під час поточної економічної кризи. Цього року 2500 міжнародних експертів із 47 країн поділилися своїми інсайдерськими знаннями.

Професор д-р Сімон Луз прокоментувала: «Цікаво відзначити, що лідери галузі активно реагують на економічну кризу. Вони виходять на нові ринки зі своїми продуктами та реагують на потреби трейдерів і споживачів за допомогою дуже інноваційних рішень. До них, згідно з опитуванням, належать альтернативна упаковка для вина, включаючи напої з низьким вмістом алкоголю».

Найважливіші результати

У 2022 рік галузь увійшла з позитивними очікуваннями. Виробники та трейдери сподівалися на відновлення після негативного впливу Covid-19.

Як і минулого року, зростання витрат і збої в ланцюгах поставок займають перше місце в списку загроз і викликів для виноробної галузі. Ступінь впливу на галузь явно зріс.

Глобальний економічний підйом після Covid-19 уже призвів до більшого попиту на енергію та зростання цін на енергоносії у 2021 році. Через війну в Україні та раптовий обвал енергопостачання у 2022 році ціни в багатьох частинах Європи подекуди виросли більш ніж удвічі порівняно з періодом до 2020 р. Через високе споживання енергії виробники значно більше страждають від цього, ніж торговці вином.

Майже всі виробники постраждали від транспортних проблем і перебоїв у ланцюжках поставок. З точки зору галузі, питання транспортування та постачання й надалі залишатимуться серйозною проблемою для їхнього бізнесу.

Додаткову інформацію, а також повний ProWein Business Report 2022 можна знайти на веб-сайті ProWein за адресою www.prowein.de

Prowein WTA guide

Drinks+ & Wine Travel Awards продовжує плідну співпрацю в галузі інформаційного партнерства з провідною світовою виставкою вина та алкогольних напоїв ProWein 2023, яка знову відкриває свої двері в Дюссельдорфі для тисяч винних професіоналів з усього світу з 19 по 21 березня 2023 року.

Хочете відкривати для себе українські вина? Приєднуйтеся до дегустації вин 6 номінантів WTA: Family Winery SHABO, Beykush Winery, 46 Parallel Wine, Stakhovsky Wines, Villa Tinta, Big Wines (українське відділення Vinos de La Luz), що організовує команда WTA на ProWein у вівторок, 21.03.2023 – 16.00/зал 13 (Форум 13.2).

Крім того, Wine Travel Awards Guide Special Edition (друковане та цифрове) розповсюджуватиметься у виставковому залі ProWein та на новому онлайн-стенді для преси, новій цифровій платформі Messe Düsseldorf із розширенням присутності за допомогою порталу ProWein.

X
Украина