Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Robert Joseph

Роберт Джозеф дав оцінку винам італійської Tenuta Manoylo

28.06.2024, Премія

Яскравою подією в міжнародному винному календарі став тейстинг на честь Церемонії нагородження переможців Wine Travel Awards, що відбулася на престижному професійному майданчику London Wine Fair. Захід відвідали поважні гості – сомельє та дистриб’ютори, голови асоціацій, МW, оператори винного туризму з США, Китаю, Нової Зеландії, Британії та інших країн Європи.


В урочистій дегустації взяли участь вина з шести країн світу: від зіркових локацій винного туризму Грузії, замків Молдови та Румунії, взірцевої виноробні Великобританії і до одного з лідерів виноробства Нової Зеландії. Наймолодшою серед учасників стала італійська виноробня Tenuta Manoylo з регіону Марке, яка лише цього року вийшла на світову арену і вже здобула нік «зірка регіону», адже на першому ж кроці зібрала вищі нагороди авторитетного міжнародного конкурсу Mundus Vini, а буквально днями стало відомо про золоту медаль на конкурсі  Concours Mondial de Bruxelles в Мексиці.

З метою проаналізувати молодий бренд глядачі D+ попросили провідного спікера нашого святкового заходу Роберта Джозефа (Robert Joseph), прокоментувати вина Tenuta Manoyloпереможця цього сезону Wine Travel Awards в категорії Progressive Approach.

Роберт Джозеф, незважаючи на те, що обговорення відбувалося експромтом, з властивою йому професійною прискіпливістю розглянув стиль і якість трьох вин, представлених на церемонії Wine Travel Awards.

Tenuta Manoylo

2021 Tenuta Manoylo, Passo del Borgo, Marche IGT Passerina (81 євро за 6 пляшок)

  • Зовнішній вигляд: солом’яний, з відтінками зеленого.
  • Ніс: чудовий свіжий, з лимоном, лаймом, грейпфрутом і коренем дягелю, а також відтінком дикого чебрецю та шавлії.
  • Смак: лимонна обіцянка виконується, хоча на перший план виходить лайм. Трави також є, з дуже привабливим мінеральним, солоним характером. Середнє тіло і сухість, але кислотність оповита привабливою насиченою текстурою та дуже довгим посмаком. Дуже привабливе гастрономічне вино.

 2021 Tenuta Manoylo, Passo del Borgo, Marche DOC Falerio,  Pecorino  (113 євро – 6 пляшок)

  • Зовнішній вигляд: солом’яний – трохи глибший за відтінком, ніж Passerina. Але все ж із зеленуватими тонами.
  • Ніс: стиглий лимон і лимонний курд чи консервовані лимони, плюс деякі квіткові ноти, персик і відчуття солонуватого характеру.
  • Смак: лимонний і яскравий, з деякою м’ясистістю зелених оливок та певними мінеральними нотами. Він насиченіший і кругліший за Passerina, і має такий смак, наче вино бачило трохи дерева. Фініш насичений і тривалий, і знову нагадує ті ж консервовані лимони.

The Red 2021 Tenuta Manoylo, Passo del Borgo, Marche IGT Sangiovese (170 євро – 6 пляшок)

  • Зовнішній вигляд: середня палітра червоних кольорів з обідком, що вказує на початок зрілості.
  • Ніс: привабливий аромат сливи та вишні, стиглої полуниці, з невеликою кількістю сандалового дерева та ванілі.
  • Смак: такі ж фрукти, ягоди, зі стиглою полуницею, дуже помітною разом із перцем і травами – орегано – і трохи добре інтегрованого дуба. Таніни зрілі та з характерною сухістю санджовезе. Мені цікаво побачити, як це вино старітиме, як фрукти та алкоголь будуть розвиватися разом.

Tenuta Manoylo

Загальне враження від бренду

Мене вразили білі і, зокрема, Passerina, що є дуже добре зробленим, харАктерним вином, яке заслуговує на те, щоб подаватися в усіх ресторанах, особливо ж в тих, що спеціалізуються на рибі та морепродуктах.

Pecorino також дуже хорошее вино, я був заінтригований, побачивши, що воно витримане у тонно. Я відчув натяк на новий дуб і не заперечував би трохи більшого впливу.

Судячи з цін на веб-сайті, я вважаю, що ціна на Passerina дуже справедлива – на преміальному рівні.

Це бізнес і бренд, які, як я зрозумів, переживають певних змін. Зауважу також, що фасад пляшки, дизайн етикетки є розумним і стильним.

Підсумовуючи коментар Роберта Джозефа, маємо визнати: Tenuta Manoylo пройшла ще один авторитетний тест на якість. Висока оцінка фахівця такого рівня – черговий дорожній знак для професійних клієнтів та вайнловерів.

Robert Joseph

X
Украина