Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Вина Срібної Землі

У Мукачево відбудеться конкурс «Вина Срібної Землі»-2024

26.06.2024, Вино Автор: Олександра Бантишева

Дегустаційний винний конкурс для виноробів Закарпаття проходитиме з 28 до 30 червня 2024 року. Головний редактор Drinks+, Міжнародного інформаційного партнера чергового заходу «Вина Срібної Землі», Ольга Піневич-Тодорюк візьме участь у конкурсі в статусі судді. Її дегустаційні нотатки та опис унікального профілю цих вин наші ресурси опублікують найближчими днями.


Конкурс для виноробів Закарпаття – «Вина Срібної Землі», організовано Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (FAO), проєктом Європейського Союзу «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA) та ГО «Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття».

Організатори заходу ставлять своєю метою поширення інформації щодо впровадження системи географічного зазначення (ГЗ) в галузі виноробства. Система ГЗ є ефективним інструментом збереження унікальної виноробної спадщини регіону та його розвитку.

28-29 червня проходитиме збір та кодування зразків, калібрувальна сесія для членів журі, а також дегустаційні сесії та опрацювання результатів. До складу журі входитимуть представники Румунії, Угорщини, Грузії та члени «Асоціації сомельє України». Директор конкурсу – професорка Одеського національного технологічного університету Наталія Каменєва, міжнародний спостерігач (представник FAO) – доктор технічних наук, завідувачка кафедри технології вина та сенсорного аналізу Одеського національного технологічного університету, Оксана Ткаченко.

В статусі судді участь у конкурсі візьме головний редактор Drinks+, Ольга Піневич-Тодорюк. Комунікаційна медіагрупа Drinks+ є Міжнародним інформаційним партнером заходів «Вина Срібної Землі». Стаття про візит, дегустаційні нотатки та опис унікального профілю вин-учасників буде незабаром опубліковано на наших ресурсах.

30 червня відбудеться конференція «Вина Срібної землі: філософія, стратегія та тактика розвитку ГЗ», під час якої учасники конкурсу дізнаються про історію та традиції, розвиток виноградно-виноробної галузі в період формування ГЗ, а також про технічні сорти винограду Закарпатської області та систему контролю якості вин з ГЗ тощо.

За словами пана Олександра Гарновдия, голови «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» та засновника і власника господарства «Винна мануфактура Штифко», це останній конкурс, організований Асоціацією, у якому участь зможуть прийняти усі бажаючі. В наступних конкурсах брати участь зможуть виключно ліцензовані виробники.

Церемонія оголошення та нагородження переможців відбудеться 30 червня 2024 року у Мукачівському замку.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) запрошує ЗМІ взяти участь в церемонії нагородження та пресконференції. Зареєструватися можна за посиланням.

Фото: facebook.com

X
Украина