Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

The Balkans International Wine Competition

The Balkans International Wine Competition нагородив найкращі вина Балкан

10.06.2022, Новини

Одинадцятий рік поспіль найкращі вина Балкан нагороджуються на престижному конкурсі The Balkans International Wine Competition (BIWC). Цього року конкурс проходив на історичному грецькому острові Саламіна, участь в ньому взяла рекордна кількість учасників – понад 1000 вин та 280 виноделен.


На офіційній церемонії та гала-вечері у Ktima Filippikon міжнародне журі оголосило країну-господарку наступного конкурсу – Румунію. У червні 2023 року в Бістріт-Нассауді, Трансільванія, BIWC пройде у дванадцятий раз.

The Balkans International Wine Competition

Міжнародна премія з винного туризму Wine Travel Awards виступила на BIWC у якості інформаційного партнера.

The Balkans International Wine Competition

Крім того, команда WTA представила каталог Wine Travel Awards Guide, виданий медіагрупою Drinks+, що включає розповіді про всіх номінантів, переможців голосування та призерів премії. В останній день конкурсу були представлені вина номінантів та спонсорів WTA, проведена презентація українських вин.

The Balkans International Wine Competition

16 червня о 20.00 на балканській церемонії Balkan Wine Oscars у Софії буде присуджено найбільший приз у конкурсі – Grand Trophy for the “Best Wine in the Balkans”. Нагороду отримає найкраща виноробня Балкан, яка завоювала найбільшу кількість медалей конкурсу, а також трофеї у кожній категорії.

The Balkans International Wine Competition

Традиційно журі The Balkans International Wine Competition нагороджує одного з найкращих учасників Конкурсу від кожної країни премією Best of Show за вино, яке набрало найбільшу кількість балів серед вин цієї країни. Цього року від України таким переможцем стало вино Odessos Merlot Limited Edition 2020, виноробня ODESSOS WINERY.

Усі переможці:

• Best of Show Albania

Juga e Bardhe 2021
KANTINA FABA

• Best of Show Bosnia and Herzegovina

Perle Ljubavi 2021
VINARIJA FAZAN

• Best of Show Croatia

Plovac Ploski 2015
CARIC WINERY

• Best of Show Greece

Diaporos Xinomavro 2017
KIR YIANNI ESTATE

• Best of Show Kosovo

Rahova Klasike Reserve 2019
LABI WINES

• Best of Show Montenegro

Stari Podrum Vranac 2013
PLANTAZE WINERY

• Best of Show North Macedonia

Luda Mara Vranec 2019
TIKVES WINERY

• Best of Show Romania

Crama Gabai Red Blend 2019
CRABA GABAI

• Best of Show Serbia

Vincic White Reserve 2012
VINCIC WINERY

• Best of Show Slovenia

Seven Numbers Sauvignon Blanc 2019
PUKLAVEC FAMILY WINES

• Best of Show Turkey

Suvla Bogazkere – Okuzgozu 2021
SUVLA WINERY

• Best of Show Ukraine

Odessos Merlot Limited Edition 2020
ODESSOS WINERY

The Balkans International Wine Competition

Церемонію нагородження відкрив мер острова Саламіна Георгіос Панагопулос (Georgios Panagopoulos), були присутні посли Болгарії, Туреччини, дипломати зі Словенії, Румунії та України. Вели церемонію Галина Ніфору (Galina Niforu), директор BIWC, Ігор Лукович (Igor Lukovic), цьогорічний президент BIWC, а також почесний президент BIWC Константинос Лазаракіс (Konstantinos Lazarakis).

«Я вражена теплотою та професіоналізмом усіх, хто так привітно приймав нас на острові Саламіна. А ще для мене було надзвичайно хвилююче, що дванадцяте видання BIWC буде приймати мій другий дом. Для церемонії у нас була не лише рекордна кількість зразків, а й рекордна якість! Я спостерігаю за розвитком вин регіону та можу відверто сказати, що ми сміливими темпами наближаємось до світових держав!», – підкреслила Галина Ніфороу.

The Balkans International Wine Competition

У церемонії взяли участь представники Торгової асоціації острова, компанії Link EPE (логістичний партнер конкурсу), бізнесмени Афін, Пірея, Саламіна та вайнловери Балканського вина.

The Balkans International Wine Competition

Спеціальні нагороди із зображенням острова Саламіна та оливкової гілки були вручені мером всім MW, присутнім на заході: Ерл Джон Сальві (Earl John Salvi), Керолайн Гілбі (Caroline Gilby), Роду Сміту (Rod Smith), Робіну Кіку, всі члени журі та решта учасників отримали почесні дипломи за участь.

X
Украина