Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

WTA winners

Wine Travel Awards оголошує переможців свого першого року існування

02.05.2022,

Незважаючи на труднощі, пов’язані з пандемією, та військове вторгнення росії в Україну, перший рік Wine Travel Awards (WTA) був успішним, і організатори раді оголосити переможців.


На початку свого заснування WTA мала на меті допомогти індустрії винного туризму знайти вихід із ситуації, що склалась через пандемію, за рахунок просування членів ком’юніті, підвищення обізнаності та налагодження мостів між різними операторами галузі. А наразі це також виявилось відповіддю на нинішню масштабну війну в Україні, яку росія жорстоко веде з 24 лютого, саме тоді коли проєкт WTA перебував на своєму екваторі.

Незважаючи на всі труднощі, ми продовжуємо виконувати взяті на себе зобов’язання і сьогодні з радістю озвучуємо імена переможців WTA 2021-2022, серед яких є й український номінант. Завдяки оперативності та цілеспрямованості журі цьогорічних переможців обрали на 10 днів раніше, ніж планувалось. Усі вони представлені в WTA Guide – ексклюзивному PR-каталозі, який спочатку буде розповсюджуватись у травні на ProWein, а потім на London Wine Fair, Balkans International Wine Competition та Bordeaux Wine Week в червні.

Отже, барабанний дріб! Переможцями Wine Travel Awards 2021-2022 є:

1.The Visiting Card of the Country

Chateau Purcari

За оцінкою Стефана Баде (Stéphane Badet), викладача ISVV – Інституту виноградарства та вина та EPL Bordeaux, спеціаліста з виноробної економіки, менеджменту, маркетингу та туризму, переможцями у двох категоріях стають:

Must visit – #124 Château Mukhrani (Грузія)

Brand – the visiting card of the country#33 Vinaria Purcari (Молдова)

За суддівським рішенням Саверіо Савіо (Saverio Savio), лідера проєктів, що фінансуються Європейським Союзом та спрямовані на розвиток інтеграційних процесів у регіоні, перемога дістається:

Progressive approach – #160 Frank John winery (Німеччина)

Authentic location – #143 Villa dei Misteri: the wine of Ancient Pompeii (Італія)

Ейнат Кляйн (Einat Klein), журналіст, фотограф, історик, професійний мандрівник, гід по Близькому Сходу та Африці, експерт з вина та виробник вина (Ізраїль), обрала:

Objet d’Art – #164 Museo d’Impresa Mastroberardino Atripalda (Італія)

2.Education in Enotourism

GuideMASTER Wine Tour Guide Program

Виконавчий редактор Pix, в минулому головний редактор Meininger’s Wine Business International, Фелісіті Картер (Felicity Carter) визначила переможців публічного голосування з другої номінації і в результаті нагородила:

Unique program – #15 “Master Class”, the first sommelier school in Ukraine (Україна)

Cultural mission – #136 GuideMASTER Wine Tour Guide Program (Вірменія)

3.Enogastronomic Events

Shumi Winery

Роберт Джозеф (Robert Joseph), британський винний експерт, консультант, виробник, редакційний консультант Meininger’s Wine Business International, винний журналіст London Sunday Telegraph, назвав наступного переможця WTA:

Magnet of the region – #152 The Shumi Winery (Грузія)

Згідно з оцінкою Пера Карлссона (Per Karlsson), співзасновника та автора BKWine Magazine та BKWine Wine Tours, одного з провідних світових винних туроператорів, переможцями є:

Effective event – #170 London Wine Fair (Великобританія)

Event of the year – #150 Yerevan Wine Days (Вірменія)

4.Ambassador

Vinuri de Comrat

Завдяки досвіду Ольги Буссінелло (Olga Bussinello), приватного підприємця, бренд-консультанта, юрисконсульта харчових і винних компаній, було визначено переможців номінації «Амбасадор»:

Ambassador of the year – #133 Wine Paths (Франція)

Creative strategy – #97 Vinuri de Comrat (Молдова)

5.Wine & Food Influencer

Alder Yarrow

Переможця в наступній категорії оголосила Фіона Моррісон (Fiona Morrison), MW, керуючий директор Thienpont Wine, міжнародний трейдер вин і негоціант, яка володіє трьома маєтками в Бордо:

Author of the year – #34  Alder Yarrow (США)

Доктор Рікардо Нуньес (Dr. Ricardo Nunez), керівник міжнародної групи компаній Vinos de La Luz, яка об’єднує виноробні Іспанії, Італії, Аргентини та США, нагородив:

Research of the year – #159 Wine consumption study (Вірменія)

Expert opinion – #38 Alder Yarrow (США)

На підставі рішення Філіпа Массола (Philippe Massol), генерального директора унікального та новаторського проєкту La Cité du Vin у Бордо, ще одним переможцем став:

The brightest journey – #83 AdVINEtures (Канада)

6.Wine Guide

Vini Armenian Wine Guide

Переможцем у категорії, яку оцінював Максиміліан Тафель (Maximilian Tafel), енолог за професією, що вивчав міжнародний винний бізнес в Університеті Гайзенхайма та Університеті Гіссена, став:

Guide of the year – #147 Vini Armenian Wine Guide (Вірменія)

Гергелі Солнокі (Gergely Szolnoki), професор маркетингових досліджень Університету Гайзенхайма та почесний професор кафедри менеджменту вина, напоїв та маркетингу в Університеті Західної Аттики, визначив наступних переможців:

Unique route – #45 Tanisha Townsend (Франція)

Educational tour of the year – #109 WineStatistics (Румунія)

Крім того, організатори WTA вирішили вручити спеціальні призи деяким учасникам, які, на жаль, не посіли перше місце в своїй категорії, але були окремо відзначені членами суддівської колегії.

Тішить також, що в фінал публічного голосування потрапило багато саме українських номінантів: в номінації The Visiting Card of the Country найбільше голосів, поміж інших, отримали #4 Château Kurin та #146 SHABO’s wine culture center (обидва в категорії Must visit) та #54 Prince Trubetskoi Winery (категорія Brand – the visiting card of the country). Плідною для номінантів з України виявилась й номінація Education in Enotourism, тут найбільшу кількість голосів також отримали троє учасників: #7 UmanWinery, Ukrainian winemaker Igor Maksimenko та #15 “Master Class”, the first sommelier school in Ukraine в категорії Unique program, а також #116 Odessa Wine Week (категорія Event of the year). Блогерка та гід Соломія Бігун змогла потрапити до п’ятірки кращих одразу в двох категоріях: Ambassador of the year номінації Ambassador та Author of the year номінації Wine & Food Influencer. В цій же номінації аудиторія відзначила Наталію Бурлаченко, яка стала однією з найкращих в категорії The brightest journey.

Цьогорічні переможці WTA автоматично стають номінантами премії 2022-2023 в тих категоріях, де вони стали першими.

Переможці WTA будуть офіційно оголошені та нагороджені на церемонії вручення нагород Wine Travel Awards, яка відбудеться в «Industry Briefing Room» на London Wine Fair 8 червня 2022 року о 12.30-14.30. У рамках заходу команди Drinks+ та Wine Travel Awards організовують дегустацію вин номінантів та партнерів WTA з усього світу, в тому числі з України.

Також на виставці буде представлений стенд «Вина України», презентація відбудеться за підтримки Асоціації сомельє Великобританії та у партнерстві з Укрсадвинпром та LWF.

Федеріка Зангірелла (Federica Zanghirella), віце-президент, директор курсів Асоціації сомельє Великобританії, сказала: «Ми будемо раді відвідати захід та просувати українських виробників у ці важкі для країни часи».

X
Украина