Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

The Oxford Companion to Wine

The Oxford Companion to Wine. З друку вийшло нове, перероблене та розширене п’яте видання довідника про вино

21.09.2023, Новини

Команда Drinks+ була рада долучитися до створення цього п’ятого розширеного видання, та розповісти світові про Україну, її виноробний сектор, повідомити, як війна вплинула на виноробну промисловість нашої країни.


Довідник вийшов під незмінною редакцією відомої винної письменниці та критика Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson), а також Джулії Хардінг (Julia Harding MW) та Тари Кью Томас (Tara Q Thomas), редакторки JancisRobinson.com та колишньої багаторічної редакторки нью-йоркського журналу Wine & Spirits

«НАРЕШТІ ЗАВЕРШЕНО! Вийшло п’яте видання The Oxford Companion to Wine! 267 учасників, 60 з яких абсолютно нові! 310 ніколи раніше не включених матеріалів, – написала на своїй сторінці в одній із соціальних мереж Дженсіс Робінсон. – Дякую всім, хто з нетерпінням чекав на цей випуск!»

The Oxford Companion to Wine

Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson)

Також Дженсіс подякувала за фундаментальну роботу своїм колегам – Джулії Хардінг і Тарі Кью Томас. «Джулія Хардінг піднімає келих за успіх нового видання і вже починає робити нотатки для наступного випуску», – повідомила Робінсон.

Книга містить понад 4 100 статей, у тому числі 272 нових, а також матеріали експертів, що ще не публікувалися в енциклопедії і які проживають у різних куточках нашої планети.

The Oxford Companion to Wine

Джулія Хардінг (Julia Harding MW)

Розповідаючи про нове видання знаменитої енциклопедії, Джулія Хардінг підкреслює, що більшість статей з попереднього довідника були оновлені, видання є максимально зручним для користування гідом у світі вина, наприклад, стаття про Нову Зеландію була розділена на кілька субрегіональних статей, що полегшує доступ до інформації завдяки перехресним посиланням. Хардинг наголошує на внеску у виконану роботу редактора-консультанта з виноградарства д-ра Річарда Смарта (Richard Smart) та редакторки-консультантки з енології д-ра Валері Лавін (Valérie Lavigne) та дякує їм за кропітку працю, яку вони провели.

Особливу увагу було приділено статтям про зміну клімату та турботу про довкілля; сорти винограду, які набувають популярності, наприклад Kydonista, Vidiano, Liliorila та кілька сортів, виведених на стійкість до хвороб; правила маркування.

«Ми зробили пріоритетом те, щоб якнайбільше авторів писали матеріали про місця, де вони мешкають, так ми змогли отримати актуальну точку зору з певної місцевості, – розповідає Тара Кью Томас. – Наприклад, Джеймс Лоутер (James Lawther MW) – Бордо, Джаспер Морріс (Jasper Morris MW) – Бургундія, Уолтер Спеллер (Walter Speller) – Італія, Майкл Фріджон (Michael Fridjhon) – Південна Африка, і це, зрозуміло, лише частина імен».

The Oxford Companion to Wine

Тара Кью Томас (Tara Q Thomas)

Зміна клімату та людська творчість розсунули межі винного світу, включивши до нового видання країни, про які у The Oxford Companion to Wine ніколи раніше не писали: Данія, Естонія, Фінляндія, Латвія, Литва та Норвегія (всі матеріали написані місцевими жителями). Серед 15 інших африканських країн є також статті про Габон, Того та Уганду. Колектив редакторів досліджував не лише нові широти, а й нові висоти, включаючи Перу, Колорадо та Нью-Мексико, а також кожну з точок Тенеріфе та багато іншого.

«Ми сподіваємося, що читання цього величезного тому (3,2 кг) принесе вам таке ж задоволення, як і нам його складання», – кажуть про п’яте видання The Oxford Companion to Wine його видавці.

Нагадаємо, що контракт на видання The Oxford Companion to Wine було підписано у 1988 році і після п’яти років роботи світ побачив перший довідник. Далі були видання у 1999, 2006 та 2015 роках. Унікальний гід отримав кілька нагород, зокрема André Simon Memorial Award та Glenfiddich Award.

Джерело: jancisrobinson.com
Фото: jancisrobinson.com, goodfoodrevolution.com

X
Украина