Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Експорт вина Нової Зеландії

Експорт вина Нової Зеландії зріс на 23%

12.09.2023, Вино

Згідно з офіційними даними New Zealand Winegrowers, новозеландські виробники вина збільшили експортний продаж на рекордні 23% за останній рік.


Експорт зріс до 2,4 млрд новозеландських доларів (1,14 млрд фунтів стерлінгів) за 12 місяців до 30 червня 2023 року, що є найбільшим річним зростанням в історії галузі країни.

Клайв Джонс (Clive Jones), голова New Zealand Winegrowers, сказав: «Винна промисловість Нової Зеландії в даний час є найбільш експортно-орієнтованою з усіх виноробних галузей світу, близько 90% продажів відбувається за межами нашого внутрішнього ринку. Зростання вартості експорту минулого року свідчить про високий споживчий попит на новозеландське вино на ключових ринках, особливо популярним є Sauvignon Blanc».

Експорт вина Нової Зеландії

Експорт зріс на 19% за обсягом та на 23% за вартістю, і це свідчення того, що вайнловери готові платити більше за якісні новозеландські вина. Сполучені Штати залишилися найбільшим експортним ринком країни: минулого року продаж зріс на 25% до 870 млн новозеландських доларів. Подальше зростання очікується протягом наступних 12 місяців, і за прогнозами Штати можуть стати ринком із оборотом у мільярд доларів.

Виноробів також порадувала нова угода про вільну торгівлю між Великобританією та Новою Зеландією, яка усуває кілька технічних торгових бар’єрів під час постачання вина. Вони сподіваються, що аналогічна угода з ЄС набуде чинності вже на початку 2024 року.

Проте виробникам буде складно підтримувати поточний рівень зростання наступного року. Загальний урожай 2023 року знизився на 6% порівняно з попереднім роком, багато в чому через вплив циклону. Так, наприклад, через погодні явища виробництво у Гісборні впало на 43% порівняно з минулим роком.

Експорт вина Нової Зеландії

«Зміна клімату є однією із ключових проблем, що стоять перед нашим сектором, – коментує Клайв Джонс. – Тепер дозрівання та збирання врожаю відбуваються щороку раніше. І це загрожує вплинути на відмінні характеристики та смак новозеландських вин, які є основою успіху на експортних ринках».

Щоб вирішити глобальну проблему клімату і  підвищити продуктивність винороби досліджують новий посадковий матеріал і новаторські технології вирощування виноградників. .

Але крім зміни клімату перед галуззю постає ще низка проблем: інфляція, підвищення акцизних зборів, зростання вартості води…

Водночас винороби повідомляють, що збільшилася кількість туристів і, зрозуміло, це позитивно впливає на розвиток невеликих виноробних підприємств, які залежать від відвідувачів. Відкриті кордони після пандемії також допомогли вирішити проблему браку робочої сили.

У New Zealand Winegrowers наголошують, що протягом наступного десятиліття продажі продовжуватимуть зростати, це дозволить створювати більше робочих місць та робити галузь стійкішою.

Джерело: decanter.com
Фото: dream.luxuryescapes.com, tourismkelowna.com

X
Украина