Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

В Австрії з’явилися свої Premier Cru та Grand Cru

31.08.2023, Новини

Після 30 років лобіювання групою преміальних виноробень ÖTW Австрія стала єдиною країною, крім Франції, яка запровадила законну класифікацію виноградників.


Група «Традиційні виноробні господарства Австрії» (ÖTW) вперше почала наполягати на класифікації виноградників ще у 1991 році, з метою виділити найкращі окремі виноградники країни серед решти. Тепер винороби здійснили своє бажання – офіційну класифікацію нарешті було надано цього тижня, 24 червня 2023 року.

Відповідно до новосхваленої системи, найкращі виноградники Австрії наразі можуть позначатися як Erste Lage (Premier Cru) або Grosse Lage (Grand Cru).

Міхаель Моосбруггер (Michael Moosbrugger), національний голова ÖTW, каже, що хоча процес був «іноді важким», він, тим не менш, «пишається важливим внеском у австрійську виноробну промисловість».

Також Моосбруггер зауважив: «Як провідні виноробні підприємства країни, ми несемо відповідальність за позитивний розвиток нашої виноробної галузі. Тому ми також будемо супроводжувати хід і розвиток правової класифікації і робити все можливе, щоб уникнути помилок».

Цей крок знаменує собою міжнародну віху, оскільки до цього часу Франція була єдиною країною, де було юридично можливо класифікувати виноградники по всій країні.

77 виноробень-членів ÖTW вважають, що класифікація допоможе споживачам легше зрозуміти австрійські виноградники та вино, оскільки багато хто вважав, що попередня система вводила в оману, адже мала до 900 найменувань для місцевих вин і оцінку якості, що визначається рівнем цукру.

Поточна приватна класифікація в Австрії буде діяти, доки не буде встановлена ​​законом класифікація відповідним регіональним винним комітетом. Після цього юридична класифікація буде єдиною системою, яка використовується.

«Ми витратили багато років, спостерігаючи за природою, залучаючи експертів і науковців, дегустуючи розвиток вин з найкращих місць, щоб закласти основи для класифікації», — каже Моосбруггер.

Найкраща виноградна ділянка повинна не тільки щорічно виробляти чудове вино, але й створювати відповідну додану вартість, бути історично задокументованою та бути доступною та видимою на ринку протягом багатьох років.

Серед найкращих класифікованих австрійських виноградників є виноградники в Traisental, Kremstal, Kamptal, Wagram, Vienna, Carnuntum та Thermenregion.

Слід зазначити, що класифікація наступної найвищої категорії – Grosse Lagen (Grand Cru) – ще не завершена.

ÖTW проводить Single Vineyard Summit у Графенегзі, Нижня Австрія, під час якого професіонали виноробства, журналісти та сомельє запрошуються оцінити вина з 95 нещодавно класифікованих ÖTW Erste Lagen (Premier Cru) виноградників. Саміт відбудеться 4-9 вересня.

Фото: © Austrian Wine

X
Украина