Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Відкрився новий фірмовий магазин Таїровських вин

29.12.2022, Новини

Попри виклики воєнного часу, руйнування і втрати, винороби продовжують свою справу. На минулому тижні на базі Інституту виноградарства і виноробства імені В.Є.Таїрова у смт Таїрове (Одеська область) було відкрито магазин фірмових вин.


На урочистому відкритті виступила директорка Інституту виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова Ірина Ковальова, яка зазначила, що відкриття магазину на базі інституту є справжньою візитівкою Одеської області: «Тут кожен зможе скуштувати справжнього марочного вина з винограду, зібраного на нашій землі та зробленого руками наших майстрів-виноробів».   

Представники місцевої адміністрації сприйняли цю подію як велику перспективу майбутнього розвитку регіону, де вже прийнята програма розвитку туризму, а відкриття такого закладу є ще одним важливим кроком для досягнення мети цієї програми. Приємно бачити розуміння того, що винний туризм є запорукою успіху і виноробів, і туристичної галузі загалом.

У своїй промові представниця селищної громади Олена Нікітенко заявила: «Ми завжди з гордо піднятою головою розповідаємо усім, що Таїровські вина одні з найкращих не тільки в Україні. Кожен відвідувач зможе скуштувати та придбати вина з найкращих та екологічно чистих сортів винограду на будь-який смак. Бажаємо вам у цей нелегкий час для України процвітання, не припиняйте прославляти українських виноробів по всьому світу, а найголовніше – скорішої перемоги України».  

Досьє D+

Інститут виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова – найстаріший в Україні науково-дослідний заклад, який працює в галузі виноградарства та виноробства. За значні заслуги у комплексних наукових дослідженнях Указом Президента України у 2003 році інститут набув статусу Національного наукового центру.

Цей науково-дослідний та навчальний заклад розташований у передмісті Одеси та спеціалізується на різних аспектах виноградарства та виноробства. Тут створено музей історії виноградарства та виноробства України. Особливу цінність представляє наукова бібліотека, яка налічує понад 106 тис. робіт вчених з усього світу, включаючи рідкісні видання.

Науковий центр розпочав свою діяльність у 1905 р. із створення Василем Єгоровичем Таїровим першої в країні дослідницької станції виноградарів та виноробів. Інститут має власні виноградники на пологих схилах Сухого лиману. В основному тут культивують сорти власної селекції: Одеський Чорний, Сухолиманський Білий, Мускат Одеський, Рубін Таїровський та ін. За понад 100 років роботи співробітниками інституту виведено близько 130 сортів столового та технічного винограду, з яких 30 внесено до Державного реєстру сортів рослин України, та розроблено кілька десятків нових технологій виноробства. За останнє десятиліття розроблено технології виробництва 20 найменувань вин із сортів винограду селекції інституту, які отримали численні золоті та срібні медалі на міжнародних виставках та конкурсах.

Стабільно висока якість вин, що випускаються під торговою маркою Інституту «Таїровські вина», у 2004 р. отримала нагороду Асамблеї ділових кіл України знак якості «Вища проба» та Міжнародний знак якості «Європейська якість».

Фото: facebook.com/tairoverada

X
Украина