Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Вина Бордо від диму не постраждають

05.09.2022, Новини Автор: Drinks+

В цьому році французький департамент Жиронда постраждав від двох великих пожеж у липні і серпні. Остання вирувала поруч із апелясьонами Бордо: Грейвс, Пессак-Леоньян, Сотерн, Барсак і Луп’як, і винороби були дуже занепокоєні, що отримають вино з присмаком диму.


Влітку в Жиронді задимілися понад 28 000 гектарів лісу, вогонь змусив тікати понад 10 000 жителів, а також існували побоювання, що може постраждати і цьогорічний урожай винограду. Для виноробів дим небагато чим відрізняється від знищення виноградників вогнем, оскільки після того, як дим насичує виноград – його неможливо позбутися.

Але перші тести на запах диму після великої пожежі поблизу Бордо заспокоїли як виробників, так і споживачів. На конференції, що відбулася минулого тижня в Інституті виноградарства та виноробства у Віленав-д’Орноні, оголосили результати проведених тестів, і наразі вони виглядають добре, повідомляє французька газета Le Figaro.

«На даному етапі перші аналітичні результати є обнадійливими», — зазначив Vincent Renouf, генеральний директор лабораторії Excell, під час конференції, організованої Союзом енологів Франції (UOF). 

Було проведено 400 аналізів, і хоча дослідники виявили сполуки, які сприяють димному смаку у вині, ці елементи залишаються на рівнях нижче теоретичних порогів сприйняття. Це пояснюється, зокрема, тим, що пожежі спалахнули задовго до збору врожаю, на відміну від пожеж у Каліфорнії у 2020 році чи в Провансі у 2021 році.

Фото: Reuters 

X
Украина