Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Bordeaux

Урожай Бордо 2021: вина буде менше, але високої якості!

13.05.2022, Аналітика

Через складні погодні умови навесні 2021 року урожай у Бордо був на 20% нижче середнього за 10 років.


На тлі дуже сонячної погоди в березні бруньки розпустилися раніше, ніж зазвичай. А на початку квітня регіон вразили сильні морози, і багато молодих бруньок були знищені.

Через це, за даними регіонального промислового органу, урожай Бордо 2021 року знизився до 3,77 гектолітрів. Це означає, що виробники матимуть лише 503 мільйони пляшок урожаю 2021 року, що значно нижче середнього.

Найбільшого зменшення обсягів в порівнянні з попереднім роком зазнали солодкі білі вина регіону, включаючи сотерн: ця категорія скоротилася на 51%.

Проте кліматичні умови були ідеальними для сприяння росту грибка Botrytis cinerea, і виробники повідомляли про високий рівень кислотності та концентрації, тому, хоч вина буде менше, та якість має бути високою.

Збір червоного винограду розпочався наприкінці вересня, що значно пізніше, ніж в останні роки. Проте Бордо «купався» у сонячних променях найбільш теплого жовтня з 1991 року, що дозволило Каберне Совіньйон та Каберне Фран досягти повної стиглості в ідеальних умовах.

В Медоку урожай зменшився лише на 6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, і з обсягом у 565 000 гл склав 15% від загального виробництва. Проте ситуація була гіршою для червоного вина з Правобережжя, оскільки сукупна врожайність Сент-Емільйону, Померолю і Фронсаку впала на 21% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Виробники в Грейвсі повідомили про зниження виробництва на 25% порівняно з 2020 роком.

Виробництво Bordeaux і Bordeaux Supérieur впало на 15% до 1,65 млн гл, що становить 55% виробництва, тоді як Côtes de Bordeaux скоротилося на 14% до 480 000 гл.

Виробництво сухого білого вина скоротилося на 15%, але розе зменшилося лише на 3%, а Crémant de Bordeaux зросло на 1% порівняно з 2020 роком.

Професор Лоуренс Джені (Laurence Geny) та професор Аксель Маршаль (Axel Marchal) з дослідницького відділу енології  Institut des Sciences de la Vigne et du Vin de l’Université de Bordeaux подали стислий звіт про урожай 2021 року: «Виняткові сухі білі, рідкісні, але чудові солодкі вина та стабільної якості червоні».

За матеріалами: decanter.com

X
Украина