Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Винні професіонали закликають до використання альтернативної упаковки

08.11.2022, Новини

Група провідних британських авторів, що пишуть про вино, серед яких і Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson) MW, підписали відкритий лист із закликом до переходу на альтернативну упаковку для вина.


Відкритий лист, під егідою Wine Traders for Alternative Formats (WTAF), висвітлює вплив виробництва та переробки скла на навколишнє середовище. У ньому зазначається, що перехід від скла до альтернативних форматів міг би заощадити «більше третини вуглецевого сліду вина, спожитого у Великій Британії», що еквівалентно вилученню з доріг 350 000 автомобілів. Альтернативні формати упаковки, такі як коробки, бляшанки, кеги, паперові пляшки та пакети, мають набагато менший вуглецевий слід, ніж скло.

Олівер Лі (Oliver Lea) з BIB Wine Company, член-засновник WTAF, вважає, що «виноробний сектор зобов’язаний досягти мети, встановленої Міжурядовою групою експертів зі зміни клімату (IPCC) щодо скорочення викидів парникових газів на 43% цього десятиліття. Це має бути абсолютний мінімум – і єдиний спосіб досягти цього – значний відхід від скляних пляшок».

Як зазначено в листі, немає відчутної різниці в якості вина у альтернативних форматах упаковки та у скляних пляшках для вин, випитих протягом кількох місяців після покупки.

«Найкращі вина, які я куштувала з BIB та бляшанок, були тієї якості, що я б із задоволенням взяла на обід», — зазначила Дженсіс Робінсон MW.

Тож споживачів закликають шукати вина в альтернативній упаковці, а уряд Великої Британії запровадити податкові пільги для споживачів альтернативної упаковки.

«Я думаю, що все більше виробників високоякісного вина переходитимуть до альтернативних форматів», — впевнений Олівер Лі. 

Проте не всі винороби розділяють думку про альтернативні формати упаковки вина. Деякі, як-от каталонський виробник Мігель Торрес, який є піонером у більш екологічному виноробстві, вважають, що пріоритетом є зменшення ваги скляних пляшок і проводять кампанію для виробників скла, щоб створити стандартну багаторазову пляшку, яку клієнти можуть повертати та використовувати повторно. 

Фото: www.bibwine.co.uk

X
Украина