Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Artémis Domaines

Власник Artémis Domaines купує контрольний пакет акцій Henriot

04.10.2022, Новини

Компанія Франсуа Піно – Artémis Domaines, що володіє Château Latour у Бордо, Clos de Tart у Бургундії та Domaine Eisele у Напі, купує контрольний пакет акцій Maisons & Domaines Henriot, якому належать Bouchard Père & Fils у Бургундії, William Fèvre у Шагу, Maison Henriot у Шампані та Beaux Frères в Орегоні.


«Злиття Maisons & Domaines Henriot та Artémis Domaines – чудова можливість об’єднати скарби нашої винної спадщини під одним прапором», – говорить Франсуа Піно (François Pinault).

Фредерік Анжерер (Frédéric Engerer), керуючий директор Artémis Domaines, контролюватиме всі виноробні за допомогою наглядової ради під головуванням Жиля де Ларузьєра Анріо (Gilles de Larouzière Henriot), генерального директора Henriot. Ціна покупки не розголошується.

Франсуа Піно

Франсуа Піно

Artémis является партнером Gérard Basset Foundation, створеного на честь пам’яті Жерара Бассе (Gérard Basset), унікального професіонала, який був єдиним у світі, що мав одразу такі високі титули – World Champion Sommelier, OBE, MW та MS.

«Для маєтків нашої сімейної групи цей альянс сповнений надій, — каже де Ларузьєр Анріо у своїй заяві. – З Artémis Domaines ми поділяємо глибоку прихильність до виняткової винної спадщини Франції та прагнення розвинути незрівнянний ансамбль, який наразі ми складаємо».

Artémis Domaines

Франсуа-Анрі Піно і Сальма Хайєк

Родина Анріо почала займатися виноробством у Шампані, заснувавши свій Дім 1808 році. Жозеф Анріо (Joseph Henriot) – дядько Жиля де Ларузьєра Анріо, очолив компанію у 1957 році. Він також обіймав головні посади у Charles Heidsieck, Veuve Clicquot, LVMH. У 1995 році Жозеф Анріо купив Bouchard, компанію, чий власник тоді переживав важкі часи а також Domaine William Fèvre в Шаблі. Після смерті Жозефа в 2015 році компанія продовжила зростати під керівництвом де Ларузьєра Анріо, розширившись до Америки – в 2017 Анріо придбав Beaux Frères в Орегоні.

Artémis Domaines

Франсуа Піно — один із найбагатших людей світу. Перш ніж заснувати Kering – гіганта класу люкс, до якого входять такі ікони моди як Alexander McQueen та Gucci, Піно почав бізнес побудувавши компанію з виробництва пиломатеріалів. Artémis – інвестиційна компанія сім’ї, почала займатися виноробством в 1993 році, саме тоді Франсуа Піно придбав Château Latour. В останні роки під керуванням Фредеріка Анжерера Artémis придбала кілька найзнакових виноробень, у тому числі Clos de Tart у Море-Сен-Дені, Château Grillet у Північній Роні, виноградник Eisele у Напі та міноритарний пакет акцій Champagne Jacquesson. Компанії також належить Christie’s, один з провідних аукціонних будинків вина.

Син Франсуа Піно – Франсуа-Анрі Піно (François-Henri Pinault) одружений із Сальмою Хайєк (Salma Hayek), мексикано-американською актрисою, кінорежисером та продюсером. Вона перша мексиканка, яка була номінована на премію «Оскар» за найкращу жіночу роль (2003).

За матеріалами: winespectator.com
Фото: facebook.com, laregledujeu.org, larvi.com, artemis-domaines.com

X
Украина