Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківЕстрімальні погодні умови спричинили зниження врожаю до 40%, проте якість ягід не постраждала.
У звіті Assovini Sicilia (асоціація сицилійських виноробів, що об’єднує понад 90 компаній для просування якості сицилійських вин по всьому світу) зазначається, що врожай 2023 був одним з найскладніших, на деяких ділянках зниження кількісних показників дійшло до 40%, але якість врожаю відмінна. Червоні вина демонструють яскраво виражену індивідуальність, білі – складний ароматичний профіль. «Місцеві сорти все більше виражають терруар, а міжнародні сорти винограду – новий і цікавий характер».
Маріангела Камбрія (Mariangela Cambria), президент Assovini Sicilia
Розповідаючи про якість урожаю 2023 року, Маріангела Камбрія (Mariangela Cambria), президент Assovini Sicilia, наголошує: «Незважаючи на екстремальні кліматичні умови та ураження несправжньою борошнистою росою, якість винограду не постраждала. І у цьому велика заслуга наших виноградарів».
Сицилійський збір урожаю – найтриваліший збір урожаю в Італії, що триває сто днів. Він розпочався у західній частині острова на початку серпня і завершився наприкінці жовтня на виноградниках Етни.
Антоніо Ралло (Antonio Rallo), президент Консорціуму DOC Sicily Wines
Підтверджуючи прогнозовану цифру падіння виробництва більш ніж на 40% через кліматичні фактори, а також ураження несправжньою мучнистою росою, президент Консорціуму DOC Sicily Wines – Антоніо Ралло (Antonio Rallo), наголошує, що сицилійські винороби прогнозують вина чудової якості. «Все це стало можливим завдяки ретельному та розумному управлінню виноградниками з боку сицилійських виноградарів у цей складний рік, їх досвіду та знанням». На особливу згадку, на думку Антоніо Ралло, заслуговує чорний виноград, «ягоди, залишаючись невеликими за розміром, гарантують інтенсивність і велику ароматичну концентрацію».
Маттіа Філіппі (Mattia Filippi), (Uva Sapiens)
Маттіа Філіппі (Mattia Filippi) з Uva Sapiens (компанія, що надає бізнес-консультації щодо виноробства та виноградарства), каже, що результати врожаю 2023 року варіюються від виробника до виробника і складно щось узагальнювати. Філіппі підкреслює, що «цього року виноград Grillo, сорт, який зазвичай показує відмінні результати при зменшенні кількості, демонструє вина з широким ароматичним спектром та сильнішими тропічними смаками. Також цікаво спостерігати, як Syrah, сорт, який, як правило, виявляє стійкість до погодних та кліматичних умов, перетворюється на вина з кислотно-цукровим балансом та відмінною витримкою. Схоже, що Cerasuolo di Vittoria, а також вина Етни та північно-східної Сицилії розкривають цікаві смаки».
Джерело: ab-comunicazione.it
Фото: ab-comunicazione.it, wineinsicily.com, uvasapiens.com
18.12.2024
17.12.2024
14.10.2024
07.10.2024