Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Sauvignon Selection by CMB

Австрійські совіньйони визнані найкращими на конкурсі Sauvignon Selection by CMB

03.05.2024, Новини

З 18 по 20 квітня відбувся 15-й конкурс Sauvignon Selection by CMB (раніше Concours Mondial du Sauvignon). 56 міжнародних суддів оцінювали вина з 27 країн (загалом 1285 вин) і вибрали вино зі Штирії  (Steiermark) найкращим совіньйоном конкурсу.


Штирія, яка приймає цьогорічний Sauvignon Selection від CMB, заслужила репутацію одного з найкращих регіонів світу для сорту Sauvignon Blanc, і результати цьогорічного конкурсу підтверджують це. Вперше в історії конкурсу регіон показав настільки високі результати в усіх напрямках – 2 Revelation trophies, 11 із 19 Grand Gold медалей, а також 81 із 161 золотої медалі також було присуджено винам Штирії. Крім того, два Sauvignon Blanc з Бургенланда та один з Нижньої Австрії (Нижня Австрія) також отримали срібні медалі. Вражаючі 42% австрійських вин були відзначені членами експертного журі під час сліпої дегустації.

Найкращим у конкурсі став Südsteiermark DAC Sauvignon Blanc Ried Grubthal 2020 від виноробні Muster.Gamlitz. Це вино вразило суддів своєю елегантністю та складністю, а також вишуканими нотами ананаса. Ця виноробня також отримала найвищу нагороду у минулорічному конкурсі.

Цього року Штирія також отримала ще дві бажані нагороди Revelation. Tonnellerie Sylvain Trophy за найкраще вино, витримане в дубових бочках, дісталося Südsteiermark DAC Sauvignon Blanc Kitzeck-Sausal Privat 2019 від виноробні Schmölzer (Sausal), а виноробня Frauwallner (Straden) отримала нагороду «Sweet Revelation» з the Vulkanland Steiermark Sauvignon Blanc Trockenbeerenauslese Essenz Ried Stradener Rosenberg 2017.

 «Це перший випадок в історії Sauvignon Selection, коли регіон показав такі високі результати, отримавши 11 із 19 великих золотих медалей. Це неймовірний результат, яким може пишатися вся Штиріяа», – прокоментував Квентін Хаво (Quentin Havaux), керуючий директор організатора конкурсу Vinopres.

Кріс Йорк, генеральний директор Austrian Wine Marketing Board (Austrian Wine), погодився: «Вітаємо переможців! Я радий, що ми змогли захистити титул чемпіона світу з Sauvignon. Це ще раз доводить, що Steiermark виробляє совіньйони світового класу. І надзвичайна кількість нагород для австрійських совіньйонів також свідчить про те, що ми є однією з країн-виробників найвищої якості вина у світі. Усі ці вина є яскравим свідченням Австрії як виноробної нації».

Штефан Поцінгер, голова Wein Steiermark зазначив: «Усі три регіони Штирії виробляють Совіньйон Блан світового класу. Коли так багато провідних виноградарів зосереджуються на одному сорті, успіх неминучий. Але фундаментальним для цього успіху також є те, що наш  теруар ідеально підходить для цих вин».

Сімоне Шмідтбауер, радник з питань сільського господарства Штирії наголосив: «Я пишаюся тим, що Штирія відзначилася не тільки як регіон-господар Sauvignon Selection, але й як дуже успішний регіон-учасник. Наші місцеві виноградарі були нагороджені за нелегку працю справжньою зливою медалей. Я хотів би привітати всіх переможців, а особливо переможців зі Штирії. Я також з нетерпінням чекаю можливості знову вітати міжнародну аудиторію з виноробної промисловості, торгівлі вином і виноробів у цьому прекрасному регіоні!»

Sauvignon Selection від CMB на даний момент є найбільшим у світі конкурсом на Совіньйон Блан. Започаткований у Бордо в 2010 році Concours Mondial du Sauvignon, який зараз називається Sauvignon Selection by CMB, незабаром став найважливішою подією для вин Совіньйон Блан. Унікальною особливістю цього заходу є те, що дегустація щороку відбувається в іншому регіоні, що дає змогу приділити увагу певному регіону чи країні, яка спеціалізується на цьому сорті винограду. Вибір найкращого Совіньйону вже проводився в семи різних регіонах Франції, а також в Італії, Австрії, Іспанії та Португалії. Минулого року Sauvignon Selection by CMB відбувся в Південній Африці, вперше за межами Європи. У 2018 році цей захід вперше прийняла Австрія, а тепер через шість років конкурс повернувся в регіон.

Фото: © Wein Steiermark / Werner Krug

X
Украина