Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Concours Mondial du Sauvignon 2023

Concours Mondial du Sauvignon 2023: результати конкурсу

22.03.2023, Новини

З 14 по 16 березня 1210 зразків Sauvignon з усього світу боролися за бажані медалі. Вперше у своїй історії змагання проходили за межами Європи – у Південній Африці.


З 14 по 16 березня більше тисячі зразків Sauvignon з усього світу боролися за медалі Concours Mondial du Sauvignon. П’ятдесят міжнародних суддів нагородили срібними та золотими медалями вина із 20 різних виноробних країн.

Concours Mondial du Sauvignon 2023

Вперше у своїй історії Concours Mondial du Sauvignon відбувся за межами Європи – у невеликому містечку Франшхук (Південна Африка). Містечко отримало свою назву від французьких гугенотів, які оселилися тут понад 300 років тому. Назва міста перекладається як «французький куточок». Сьогодні Франшхук претендує на звання столиці вишуканої їжі та чудових вин ПАР.

Кращий Sauvignon конкурсу представила Штирія – Dubourdieu Trophy присуджено Sauvignon Blanc Sieme Eichberg Adam-Lieleg winery. Зібравши 85 медалей (45 золотих, 40 срібних), Австрія підтверджує високий рівень якості своїх Sauvignon Blanc.

Concours Mondial du Sauvignon 2023

Незважаючи на складний урожай 2022 року, Луара здобула 77 медалей (28 золотих, 49 срібних). Також Франція здобула International Trophy за найкращий купаж гасконського вина Saint-Lannes Sauvignon Chardonnay від Duffour Père & Fils.

Південна Африка затвердила свій рейтинг країни-виробника Sauvignon Blanc, здобувши 56 медалей (26 золотих, 30 срібних), а також International Trophy. Villiera Bush Vine від Villiera Wines був удостоєний Tonnellerie Sylvain Trophy, який вручається за найкраще вино, витримане в дубових бочках.

Concours Mondial du Sauvignon 2023

Результати конкурсу можна переглянути тут.

Фото: cmsauvignon.com, facebook.com/cmsauvignon

X
Украина