Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Бандеросмузі – «смаколики» для непроханих гостей, або життя під гаслом «Все для перемоги!»

03.03.2022, Новини

Як винна та гастрономічна спільнота України гуртується проти навали окупантів.


Не тільки українці, а й люди з різних країн згуртувалися задля боротьби з російською агресією, боротьби з ворогом, який нахабно прийшов в нашу країну й намагається загарбати нашу землю та нищить наших людей. Осторонь не залишилася і винно-гастрономічна спільнота України та світу.

Перш за все, «гарячий» привіт агресору передають винороби. Відтепер відомий усім «коктейль Молотова» отримав своєрідне географічне зазначення – «Бандеросмузі». Під світлиною з наймоднішим у ці дні “напоєм” номінант премії WTA фотограф Арсен Федосенко у своїй соцмережі зазначив: «Привіт кацапським окупантам від українських виноробів 🙂 Споживайте вітчизняне і не викидайте пляшки – вони ще знадобляться…

бандерасмузі

Арсен чітко висловлює свою позицію, яка сьогодні збігається з думкою мільйонів наших співгромадян: «Я спокійний за майбутнє країни, де вміння захистити свій дім і недовіра до північної орди прищеплена з дитинства. Досвід фінів надихає. Допомагаємо ЗСУ, не висовуємось, зберігаємо пильність і спокій. Все буде добре. Слава Україні!»

До боротьби приєднуються й українські бармени. З похмурою іронією багато з них усвідомлюють, що наразі готують коктейлі, які не входили в їхню барну карту.  «Бармени допомагають робити «коктейлі Молотова», у нас є доступ до пляшок із барів», – розповідає Дмитро Шовкопляс, менеджер бара Parovoz Speak Easy.

В закладах ресторанної сфери відчиняються кухні для приготування гарячих обідів для захисників столиці. Дмитро Борисов організував «Центральний штаб кухонного опору»: щодня його військо готує та розвозить їжу війсковим, членам територіальної оборони, а також лікарям та пацієнтам ОХМАТДИТу та Олександрівської лікарні.

На кожній коробці для територіальної оборони та ЗСУ кухарі пишуть те, про що зараз думаємо всі ми: «Залишайся живим», «Ти – мій герой», «Ти – моє завтра».

У GastroFamily оголосили додатковий набір у «Кухонні війська» і просто вражені кількістю заявок: «Будемо зв’язуватися з усіма. А поки неймовірно вдячні колегам, які поділилися продуктами. Відкрили свої кухні під чесне слово, тому що всі все розуміють і готові віддати все, аби наблизити перемогу».

Олег Кравченко

Олег Кравченко, співвласник Win Bar, разом з колегами координується, аби готувати їжу для потреб медиків та армії. Він написав на своїй фб-сторінці: «Друзі, браття та сестри, гуртуймося, тримаймося, допомагаємо всім, чим можемо! Патрулюймо, воюймо, ловимо диверсантів, допомагаємо армії та медикам на максимум! Разом переможемо рашистську навалу! Все буде Україна! P. S. Нас багато! Фото тільки моє, вибачте! Не палю контору. Ресторатори, координуймося!»

Катерина Авдєєва, засновниця Chef congress Fontegro Ukraine, організовує випікання хлібу для ЗСУ та шукає кухарів-волонтерів: «Внимание! Внимание! Ребята! Обращаюсь к поварам и пекарям. Кто в Киеве, кто готов помогать – у нас есть оборудование и все необходимое. Нам нужны люди, чтобы печь хлеб для военных на передовой Киева. Пожалуйста!!!! Прошу максимальный перепост. Пишите мне в личку!»

В одеському ресторані «Гарячі перці» шеф-кухар Віктор Тітов почав збір продуктів для потреб територіальної оборони: «Шефы, подписывайтесь на канал «Шефи Проти Війни». Группа для координации действий и помощи в отражении военных действий. Ссылка на канал: https://t.me/+RqvFmdApUDkwMWYy».

Подібні настрої майже у всіх закладах країни. Разом стали до роботи і готують безкоштовні обіди для всіх бажаючих шеф-кухарі та ресторатори з різних міст країни.

Допомога приходить звідусіль. Зокрема, наші міжнародні партнери та друзі постійно знаходяться на зв’язку з командою Drinks+, пропонуючи підтримку з різних куточків  світу.

Ольга Буссінелло, член журі міжнародної премії Wine Travel Awards, приватний підприємець, бренд-консультант, консультант з юридичних питань для компаній, що виробляють продукти харчування та вина, яка впродовж десяти років працювала директором Consorzio per la Tutela Vini Valpolicella, постійно знаходиться на зв’язку з нами, підтримуючи нашу оптимістичну редакцію в ці буремні для нашої держави часи.

Роберт Джозеф тейстинг

Також ми отримали підтримку ще одного члена журі проєкту Wine Travel Awards: у листі до нашої команди один з найдосвідченіших та найуспішніших представників винного світу, винний журналіст, автор книг про вино Роберт Джозеф висловив підтримку нашій команді, підкресливши, як багато він та його колеги думають про нас в цей жахливий час.

Долучаються і винороби Греції, які виказали готовність приймати у себе українців, що тікають від жахіть війни.

Винный погреб Робинсон

Ми також отримали листа підтримки від Дженсіс Робінсон, винного критика, журналіста, письменника, консультанта її Величності королеви Великої Британії. Пані Робінсон, яка у 2021 році підтримала вітчизняне виноробство, продегустувавши й давши оцінку сету з вин кількох українських виробників, розмістила інформацію щодо критичної ситуації в Україні у себе на сайті.

Надходить підтримка і з Німеччини, де наразі закінчився міжнародний винний конкурс – 30-й ювілейний випуск Grand International Wine Award MUNDUS VINI. Нажаль, у цьому році головний редактор Drinks+ не змогла взяти участь у винному конкурсі через військову агресію з боку Росії та відміну міжнародних рейсів.

 Mundus vini 2022

MUNDUS VINI Family всіляко підтримує українських колег у соцмережах: директор дегустацій конкурсу Крістіан Вольф повідомив, що всі їхні думки з Україною, і вони щиро сподіваються побачити нашого головного редактора Ольгу Піневич-Тодорюк на Summer Tasting 2022. Ми також дуже сподіваємося на це, адже це буде означати, що війна закінчилася нашою перемогою.

На самому ж конкурсі організаційний комітет та наглядова рада хвилиною мовчання вшанувала загиблих українців, а наш прапор був розміщений перед гостинним входом до зали дегустації.

flag on Mundus vini

Ми вистоїмо, ми сильна нація, все буде Україна!

Слава Україні!

Ваша оптимістична редакція D+

X
Украина