Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Champagne Salon

Champagne Salon випускає перший вінтаж за чотири роки

21.09.2022, Вино

Крістіан Рімольді представив на дегустації Salon Cuvee ‘S’ Le Mesnil Blanc de Blancs Brut 2012 року.


Крістіан Рімольді (Cristian Rimoldi), директор з експорту Champagne Delamotte & Champagne Salon, провів дегустацію, на якій представив останній вінтаж Champagne Salon – перший за чотири роки – Salon Cuvee ‘S’ Le Mesnil Blanc de Blancs Brut 2012.

«2012 рік був нетиповим для культового бренду, який виробляє крихітну кількість Blanc de Blancs з Гран Крю Ле Меніль-сюр-Огер і лише у найкращі роки», – наголосив Крістіан Рімольді.

Champagne Salon

З моменту заснування Salon в 1905 році в його історії було всього 43 релізи, з них – 37 у XX столітті і лише п’ять починаючи з 2000 року. Salon став першим Домом шампанських вин, що виробляв шампанське Blanc de Blancs.

«Незважаючи на складний початок (заморозки та град пошкодив лози на початку літа), 2012 рік, з його неймовірними серпневими погодами – теплими днями та прохолодними ночами та стабільним вереснем, забезпечив ідеальні умови для дозрівання високоякісного винограду, – каже Рімольді. – З урожаю 2012 року вироблялися глибокі вина зі збалансованою кислотністю, вони мають чітку мінеральність та глибину смаку, якими славиться Дім. 2012 рік став одним з найвидатніших за останні десятиліття».

Усього випустили близько 60 000 пляшок та 2 500 магнумів 2012 року, це перевищує крихітний урожай 2008 року, тоді було випущено 8000 магнумів.

Champagne Salon

За словами Крістіана Рімольді, експорт відіграє ключову роль у продажах. «На Францію припадає 25% усіх продажів Delamotte та 5% Salon, тому експортна частина нашого бізнесу є дуже важливою для нас, — коментує він. – Нашим першим ринком є Японія, потім США та Великобританія – з погляду вартості та обсягу, за ними йде Європа – Італія та Німеччина є основними ринками».

Рімольді також повідомив, хоча це ще й не офіційно, що Salon випустить вінтаж 2013 наступного року.

Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: facebook.com

X
Украина