Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківЗа словами Стефані де Буар-Рівуаль, представниці 8-го покоління сім’ї, яка взяла на себе управління Château Angélus у 2012 році і є його президентом, урожай спекотного 2022 року в Бордо може виявитися одним з найкращих.
«Незважаючи на проблеми цього року – високі температури, посуху та лісові пожежі, 2022 буде схожий на легендарний 1947 і, можливо, років через 15-20 ми зможемо про це поговорити», – коментує Стефані де Буар-Рівуаль (Stéphanie de Boüard-Rivoal). Як і 2022 – 1947 рік був надзвичайно спекотним у Бордо, і саме тоді вироблялися чудові вина з високим вмістом алкоголю, які відтоді набули статусу унікальних вин, наприклад, вина Chateau Cheval Blanc та Chateau Figeac.
Стефані де Буар-Рівуаль
На дегустації Angélus, організованої VintageCellar у лондонському клубі Ivy Club, Буар-Рівуаль розповіла, що деяким маєткам було «дуже важко впоратися із посухою», а також підкреслила, що «пишається» тим, як команда Angélus доглядала лози та простір між рядами виноградників, щоб зберегти вологу та зменшити процес випаровування. Також президент історичного шато додала, що старіші лози, завдяки їх добре розвиненій кореневій системі, виграли від води, що накопичилася на глибоких ґрунтах під час дощового 2021 року, тоді як молоді лози більш постраждали.
Де Буар-Рівуаль, яка очолює Angélus протягом 10 років, каже, що «абсолютно не шкодує» про рішення компанії вийти із класифікації Saint-Emilion у січні цього року. Наслідуючи приклад Châteaux Cheval Blanc та Château Ausone, які вийшли з класифікації у 2021 році, представниця Angélus назвала її (класифікацію) «джерелом антагонізму та нестабільності» через численні судові розгляди та позови, пов’язані з переглядом класифікації.
«Я поважаю цю класифікацію, але щаслива, що зараз ми не беремо участі в ній. Я почуваюся вільніше, ніж будь-коли. Вважаю, наразі ми можемо повністю зосередитися на тому, що вміємо і робимо дуже добре – на виготовленні чудових вин. Впевнена, що Angélus чекає на світле майбутнє», – каже Стефані де Буар-Рівуаль.
З точки зору стилю виноробства, у великому вині Angélus, за словами де Буар-Рівуаль, останніми роками спостерігається зміщення акценту з потужності на елегантність, особливо завдяки ширшому застосуванню з 2016 великих чанів. «А ще ми намагаємося бути більш уважними у виборі деревини, особливо щодо сорту Cabernet Franc, це впливає на його фруктову чистоту».
Одним з останніх проєктів Angélus є La Ferme 1544, амбітний план з перетворення занедбаного виноградника між Сент-Емільйоном і Бордо на діючу ферму, яка постачатиме продукти ресторанам, відміченим зірками Michelin – Le Gabriel у Бордо та Logis de la Cadene у Сент-Емільйон. Протягом наступних 18 місяців ділянка площею 10 га буде обладнана і стане майданчиком для постачання фруктів, овочів, птиці, яєць та риби.
Стефані де Буар-Рівуаль каже, що мета полягала в тому, щоб використовувати «цілісний» підхід, зміцнюючи зв’язки між виноградником та ресторанами (Angélus володіє стадом корів і у своїх печерах вирощує гриби). Ідея спільного проекту зародилася під час Covid-19, коли працівники ресторану допомагали на виноградниках Angélus. «Мені подобається ідея спільної роботи двох команд», – каже вона.
Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: facebook.com/chateauAngelus, thedrinksbusiness.com