Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Cité des Climats et vins de Bourgogne

Cité des Climats et vins de Bourgogne запрошує у подорож до серця бургундських виноградників

05.05.2023, Новини Автор: Олександра Бантишева

Завдяки інтерактивним враженням відвідувачі відкриють для себе світ вина та виноградних лоз, історію кожного з виноробних регіонів Бургундії та багатство краєвидів.


Cité des Climats et vins de Bourgogne – це мережевий проект, що складається з трьох культурних та туристичних об’єктів. Його мета – стати місцем для знайомства з бургундськими винами та кліма (climat)*. Проект поширюється на три майданчики – у Боні (Beaune), Шаблі (Chablis) та Маконі (Mâcon).

Cité des Climats et vins de Bourgogne

Перша зупинка – Макон, 3 травня. Cité des Climats et vins de Bourgogne à Mâcon – унікальна 17-метрова будівля, яка вже сама по собі є визначною пам’яткою, звідки відкривається винятковий краєвид на річку Сону та місто. У Le Press’Bar, розташованому у головному залі, відвідувачі відкриють для себе вибір бургундських вин, який регулярно оновлюється та підходить для будь-якого бюджету, а також фірмові страви. Повністю скляне приміщення відкриває вид на річку.

 

Cité des Climats et vins de Bourgogne

Шаблі чекає на відвідувачів 17 травня. Підвал Petit Pontigny, датований 12 століттям, відкриває свої двері. Будівля відреставрована та обладнана сучасною прибудовою, гармонійно інтегрованою в теплу атмосферу саду. Le Ponti’Bar запропонує карту бургундських вин, а також локальне меню – м’ясні закуски та місцеві сири. З тераси бару відкривається вид на сад Серейн, відокремлене та пасторальне місце.

Cité des Climats et vins de Bourgogne

17 червня відвідувачів зустрічає Бон. «Архітектурна перлина з унікальним панорамним видом на виноградник», – так говорять про цю будівлю його творці, натхненні вусиками виноградної лози, які обвиваються навколо дроту шпалери. Будівля має 24-метрову висоту. Це місце – втілення історії, ноу-хау та спадщини виноробства Бургундії загалом. На четвертому поверсі розташований бар Les Accords, де відвідувачам пропонують зануритися у всю різноманітність бургунських вин, запропонованих як у пляшках так і побокально.

Cité des Climats et vins de Bourgogne

Команда Cité des Climats et vins de Bourgogne – на 100% жіночий колектив: Еммануель Андреані (Emmanuelle Andréani), архітектор будівлі у місті Бон; Кларіс Гарсія (Clarisse Garcia), сценограф (Бон); Аделін Ріспал (Adeline Rispal), сценограф об’єктів у Макон і Шаблі; Аделін Жене (Adeline Jeunot), директор з комерційних операцій трьох об’єктів; Сьюзі Маккаріо (Suzie Maccario), музейний працівник трьох об’єктів; Бріжіт Хоуделайн (Brigitte Houdeline), директор департаменту винного туризму та навчання.

З календарем заходів у кожній із трьох локацій можна познайомитись на сайті Cité des Climats et vins de Bourgogne.

_______________________

Climat – місцевий термін, що позначає окремий виноградник у Бургундії.

X
Украина