Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Дякуємо, Королево!

09.09.2022, Новини Автор: Наталія Захарчук

Її Величність Королева Великої Британії Єлизавета II назавжди залишиться у нашій пам’яті як щирий друг України. Вона неодноразово висловлювала підтримку українцям, а на публічних заходах не раз з’являлася в одязі кольорів українського прапору. Щиро дякуємо, Ваше Величносте!


Мабуть, за останні півроку, ми всі зрозуміли, хто наші найкращі друзі в світі. Далекий Туманний Альбіон одним із перших протягнув Україні руку допомоги, не зважаючи на те, що британців багато хто вважав відстороненими і, навіть, дещо зверхніми. Але ми вже знали, що це не так… 

Ще задовго до війни, розв’язаної росією у нашій країні, редакції D+ пощастило познайомитись і поспілкуватися з британським винним критиком Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson), людиною з особливими здобутками у світі вина, журналистом та консультантом винниці Її Величності Королеви Великої Британії Єлизавети II. Не зважаючи на свій статус Дженсіс виявилася у спілкуванні простою і відвертою. Серед іншого, вона тоді розповіла, як, будучи членом Royal Household Wine Committee, добирає вина для королівського двору. Виявилося, що більшість з них, це недорогі, але якісні новозеландські совіньон блани, червоні з Бордо, невінтажне шампанське тощо. Їх купують за ціною значно нижчою, чим будь-яка спеціальна пропозиція супермаркета! То ж можемо зробити висновок, що Її Величність вела достатньо скромний спосіб життя і намагалася не витрачати зайві гроші з казни. Адже це економія коштів, які збирають з налогів британських громадян.

У цьому році ми знайшли доброго друга в особі голови London Wine Fair Ханни Тові (Hannah Tovey). Організатори однієї з найвагоміших подій у світі вина прийняли пропозицію The Communication Media Group Drinks+, і London Wine Fair і стали Виставковим партнером премії Wine Travel Awards. Також на цьому грандіозному винному ярмарку було надано можливість українським виноробам, багато з яких постраждали від російської агресії, безкоштовно представити свою продукцію на об’єднаному національному стенді  Wines of Ukraine. 

Нашій вдячності немає меж! І зараз, у години смутку, ми думками і серцями з нашими щирими друзями з Великої Британії, яка у ці дні прощається зі своєю Королевою. 

X
Украина