Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Unità Geografiche Aggiuntive

«Додаткові географічні одиниці» (UGA) затверджені для Chianti Classico Gran Selezione

17.07.2023, Вино

UGA – Unità Geografiche Aggiuntive Chianti Classico, що поділяють класичну тосканську деномінацію на 11 окремих та офіційно відмежованих виробничих зон, було схвалено для використання на етикетках Gran Selezione.


Про зміни до правил деномінації було офіційно оголошено 1 липня 2023 року в Gazzetta Ufficiale (журнал записів уряду Італії). Chianti Classico UGA, або «додаткові географічні одиниці», які можуть з’явитися на етикетках Gran Selezione – це Кастелліна (Castellina), Кастельнуово Берарденга (Castelnuovo Berardenga), Гайоле (Gaiole), Греве (Greve), Ламоле (Lamole), Монтефіоралле (Lamole), Панцано (Panzano), Радда (Radda), Сан Кашано (San Casciano), Сан-Донато-ин-Поджио (San Donato in Poggio) та Вальяглі (Vagliagli).

Нещодавня поправка також збільшує мінімальний відсоток Санджовезе до 90% (з урожаю 2027 року), 10% складатимуть інші місцеві сорти.

Giovanni Manetti

Джованні Манетті (Giovanni Manetti), президент Consorzio Chianti Classico

Gran Selezione – вершина Chianti Classico DOCG, складає приблизно 6% від загального виробництва в цьому регіоні. Правила класифікації Gran Selezione вимагають використовувати для виробництва вина тільки власний виноград.

Територія Chianti Classico DOCG поширюється на провінції Флоренція та Сієна і займає площу приблизно 71 800 га. Деякі UGA збігаються з назвами комун, як-от Радда та Гайоле, тоді як інші визначені в межах більшої комуни, або об’єднані чи розділені між комунами в межах Chianti Classico.

«Це історичне досягнення для деномінації, – сказав Джованні Манетті (Giovanni Manetti), президент Consorzio Chianti Classico. – Тепер споживачі нарешті зможуть вибрати вина, вироблені в певних UGA і оцінити тонкі відмінності, притаманні регіону

Unità Geografiche Aggiuntive

За даними консорціуму Chianti Classico Gran Selezione виробляють 189 виробників.

Переважна більшість членів консорціуму проголосували за ініціативу, тому очікується, що значна кількість виробників вкажуть UGA на своїх етикетках якнайшвидше.

Джерело: decanter.com
Фото: decanter.com, corrieredelvino.it

X
Украина