Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківНовий проєкт – це не просто гастротуристичні маршрути, це інструмент підтримки виробників локальної продукції та розвитку територій.
На днях відбулося відкриття проекту «Дороги вина та смаку Київщини», керівником якого є Валерія Бондаренко.
Але організатори підкреслюють, що «Дороги» – це не просто гастротуристичні маршрути з потужною історико-культурною складовою, «це дієвий інструмент підтримки виробників локальної продукції та розвитку територій, формування у подорожуючих, і всіх нас з вами, здорових навичок споживання, усвідомлення цінності своєї території і, як наслідок – поваги до свого продукту, та здорового прагматичного патріотизму. А ще це – певна філософія, яка стає способом життя і лягає в основу різноманітних ресторанних, готельних, клубних концепцій. Ми впевнені, саме за такими форматами – майбутнє!», – каже Валерія Бондаренко.
Перша «зупинка» відбулася в ресторані «Глек». В програмі чаювання від травника в четвертому поколінні Вадима Жигуна та майстеркласс з випічки хліба від пекаря-наставника Анатолія Тихончука, засновника майстерні здорової їжі Savka, під час якого учасники дізнались усі секрети випічки Живого Хліба Київщини.
Але все розпочалось із запалення символічної свічки, щоб вшанувати пам’ять жертв геноциду українського народу – голодомору та «наглядно показати, які наслідки має злочинне ставлення до країни, землі та до тих, хто на ній працює». Після заходу пару скибочок спеченого хліба були покладені до пам’ятника «Дівчинка з колосками» біля Музею Голодомору-геноциду.
Не випадково саме «Глек» став стартом «Дорог вина та смаку Київщини» та гостинно прийняв відвідувачів. Тут творять київську гастрономічну культуру, поєднуючи традиції з сучасністю, а страви готують з сезонних продуктів, які закуповують у фермерів та крафтовиків Київщини.
«Глек» є одним з найактивніших учасників проєкту «Дороги вина та смаку Київщини», бо нашою спільною метою є те, щоб Україна стала найпривабливішою країною на гастрономічній мапі світу. А зробити це можливо, тільки об’єднавши зусилля», – зазначила співзасновниця ресторану Лілія Почкун.
Присутні на заході журналісти продегустували продукцію виробників-учасників проєкту: хмільний медовий напій «Сікера», створений за старовинними рецептами медоваріння від компанії «Медовий Спас», сири від крафтової сироварні Сироман/Craft Cheese, власниця якої Тетяна Сидяк, вино Wine Club by Biologist.
Ресторан «Глек» є номінантом міжнародної премії Wine Travel Awards, метою якої є дати новий стимул для розвитку туристичної та виноробної галузей, що постраждали під час пандемії.
Джерело: https://m.facebook.com/bondarenko.valeria.5