Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Виноградники Італії

Екстремальні погодні явища. Виноградники Італії. Прогнози

16.08.2023, Новини

Врожай в Італії може скоротитися у 2023 році через сильну спеку, шторми та інші погодні явища, пов’язані зі зміною клімату.


На думку сільськогосподарської групи Coldiretti, екстремальні погодні явища поточного року означають, що врожай винограду в Італії в 2023 році може бути на 14% менше, ніж у 2022. А національне виробництво вина може становити близько 43 мільйонів гектолітрів порівняно з 50 мільйонами гектолітрів минулого року. Якщо прогнози виправдаються – 2023 рік стане поряд із 1948, 2007 та 2017 одним із найнижчих урожайних років за всю історію спостережень. Водночас у Coldiretti наголошують, що остаточні висновки можна буде зробити найближчими тижнями.

Виноградники Італії

«Виноградники Італії платять високу ціну за зміну клімату», – коментують у Coldiretti.

Проте ситуація суттєво різниться залежно від регіону. У звіті Coldiretti говориться, що південним та центральним районам Італії найбільше загрожує спад виробництва. Деякі райони північної Італії в останні тижні зіткнулися з градом, але у П’ємонті, Ломбардії та Венето потенційний урожай поки що залишається стабільним. На Сицилії виноградарі висловили побоювання щодо впливу на врожай 2023 року спеки та плісняви.

Винна асоціація Assovini Sicilia заявила, що навіть якщо деякі виноробні очікують на падіння виробництва, якість самого винограду цього року не постраждала.

Аріанна Окчіпінті (Arianna Occhipinti), власниця виноробні на південному сході Сицилії каже, що хибна борошниста роса може вплинути на кількість виробництва вина, приблизно, на 30-35%, «врожай 2023 року буде меншим за кількістю, але вищим за якістю».

Виноградники Італії

Assovini Sicilia цитує виробників у районі Етни, які кажуть, що висота над рівнем моря та вітер допомогли звести до мінімуму поширення цвілі на їхніх виноградниках.

«Нині якість винограду чудова, тому що ми впоралися з борошнистою росою, але через спеку в останні тижні ми втратили близько 40% майбутнього виробництва. Однак, температура впала і виноград починає відновлювати сили, тому загальне падіння виробництва може бути меншим», – розповідає про ситуацію, що склалася Філіппо Буттафуоко (Filippo Buttafuoco) Cantine Settesoli (Сицилія).

Джерело: decanter.com
Фото: settesoli.it, facebook.com/SettesoliOfficial

X
Украина