Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Sotheby's у Гонконгу

«Енциклопедичний льох». П’ять бездоганних вин для колекціонування

04.01.2024, Вино

У листопаді 2023 року на Sotheby’s у Гонконгу відбулася виставка під назвою «Енциклопедичний льох», де були представлені вина з колекції П’єра Чена (Pierre Chen), бізнесмена та відомого тайванського колекціонера мистецтва. П’ять вин з його колекції було виставлено на аукціон.


Погріб П’єра Чена, наповнений рідкісними пляшками, збирався майже сорок років і налічує 25 000 пляшок. Унікальну колекцію було продемонструвано на виставці «Енциклопедичний льох», де проходила серія з п’яти спеціалізованих продажів «Атлас епікурейця». П’ять вин виставили на аукціон Sotheby’s, у річищі якого й відбулася виставка.

Ось як описують ці вина експерти.

Château Mouton Rothschild 1959

1959 рік став знаковим для Бордо, він дав власникам необхідний імпульс після поневірянь повоєнних років. Це був рік чудового врожаю та чудових вин, а Mouton Rothschild став зірковим виробником. «У вас може не вистачити слів, щоб висловити своє захоплення Mouton Rothschild 1959, так що майте в запасі ще один яскравий епітет для Барона Філіпа», – пише критик Ніл Мартін (Neal Martin) у своїй книзі «Повний путівник з вінтажів Бордо: сто п’ятдесят років із 1870 по 2020 рік».

Етикетка створена американським скульптором німецького походження Річардом Ліппольдом (Richard Lippold), для цієї етикетки Ліппольд пограв із кольором вина, дротом та розташуванням лоз, щоб створити геометричний дизайн у характерному для себе стилі.

Sotheby's у Гонконгу

Petrus 1982

Petrus — найшанованіше з усіх померольських маєтків, настільки бажане, що його назва стала символом та синонімом найкращих винних вражень. Виноградники Petrus майже повністю лежать на легендарній «петлі» із блакитної глини (smectite), на правому березі Бордо.

Вино 1982 року було створено Жан-Клодом Берруе (Jean-Claude Berrouet), чий дебютний врожай Petrus припав на 1964 рік, і чиї глибокі знання та смак продовжували формувати вина Petrus протягом понад чотирьох десятиліть, доки він не залишив посаду технічного директора після врожаю 2007 року.

Dom Pérignon Rosé, P3 1988

Це вино родом із епохи, коли рожеве шампанське ще не стало настільки модним та затребуваним, як сьогодні. Але це був далеко не перший випуск рожевого вина Dom Pérignon, честь бути першим належить Dom Pérignon Rosé 1959, яке світ побачив у 1971 році. Відомий своєю чудовою структурою та здатністю до витримки, Dom Pérignon, як відомо, випускається на різних стадіях дозрівання. P3 1988 – вино, яке десятиліттями витримували на осаді, перш ніж його дегоржували.

Sotheby's у Гонконгу

La Tâche 1990 Domaine de la Romanée-Conti

La Tâche – прославлене ім’я і монополіст (французькою словом «монополія», позначають виноградник або апелясьон, що контролює оди власник) легендарного Domaine de la Romanée-Conti. Вина La Tâche відомі своєю виразністю та квітковістю, 1990 став чудовим бургундським врожаєм.

Clos de la Roche 1990 Domaine Dujac

Вина Dujac, обожнювані за їхню витонченість і шановані за чарівний аромат, мають величезний попит серед любителів бургундських. Маєток був куплений Жаком Зейссом (Jacques Seysses) наприкінці шістдесятих років минулого століття (назва є скороченням від Domaine du Jacques – домен Жака).

Clos de la Roche 1990 має глибокий та складний букет. Вино концентроване, з сильним ароматом та довгим, помірно таніновим, солодким смаком.

Джерело: sothebys.com/en/articles, klwines.com, wineinvestment.com
Фото: sothebys.com

X
Украина