Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Олімпіада-2024

Французький закон забороняє продаж алкоголю на Олімпіаді-2024

20.07.2023, Новини

Під час перегляду змагань уболівальники на трибунах не зможуть випити пива. Закон, який діє у Франції понад 30 років, накладає суттєві обмеження на продаж алкоголю на спортивних стадіонах та інших об’єктах, де відбудуться літні Олімпійські ігри у Парижі 2024 року. Однак деякі VIP-гості зможуть потішити себе алкоголем, спостерігаючи за спортсменами.


У 1991 році у Франції набув чинності Закон Клода Евена (Claude Even), який обмежує маркетинг та рекламу алкогольної та тютюнової продукції. Це також означає, що будь-який алкоголь не можна продавати на стадіонах під час спортивних заходів. Yahoo Sports повідомляє, що «у зв’язку із законом перейменовуються навіть змагання, що спонсоруються алкогольними компаніями, коли вони проводяться у Франції. Наприклад, змагання з регбі Heineken Champions Cup називається H Cup».

Водночас, кожен організатор заходу може подати «заявку на виключення» із Закону Евіна для 10 заходів на рік від кожного муніципалітету, але розмір та масштаб Олімпійських ігор роблять це неможливим. Британське агентство новин Reuters повідомляє, що Париж-2024 проведе понад 700 сесій змагань протягом 15 днів, а отже, організатор не може коментувати застосування законів, тільки законодавець повинен визначити відповідні рамки для організаторів заходів.

Олімпіада-2024

Але є винятки для VIP-лож. «Французьке законодавство дозволяє службам громадського харчування, які пропонують також і алкоголь, працювати в зонах гостинності, оскільки це регулюються окремим законом про громадське харчування», – пояснив представник Reuters у Франції.

Таким чином, пити алкоголь у VIP-секціях не заборонено. Французька щоденна газета Le Parisien повідомила, що деякі секції гостинності будуть пропонувати келих шампанського глядачеві, а також подавати вино та пиво у барі VIP-секції. Вартість таких квитків значно перевищує вартість звичайних. Наприклад, вхід до зали стадіону Stade de France для участі у фінальному забігу на 100 м серед чоловіків коштуватиме 4 900 євро на людину.

Джерело: foodandwine.com
Фото: ua-football.com, carrefour.com

X
Украина