Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Freedom Blend

Freedom Blend – символ протесту проти військової агресії росії

18.11.2022, Вино

Відомий винний критик, журналіст та письменниця Дженсіс Робінсон опублікувала матеріал про презентацію молдавських вин у Лондоні.


На порталі jancisrobinson.com, який деякий час тому придбала цифрова медіакомпанія Recurrent Ventures, засновниця і колишня власниця цього сайту Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson) опублікувала матеріал про презентацію молдавських вин у Лондоні.

Презентацію проводила фахівець із східноєвропейських вин MW Керолайн Гілбі (Caroline Gilby). У своєму матеріалі Дженсіс Робінсон наголошує на вині, яке особливо привернуло її увагу – Freedom Blend. Це вино від одного з найвідоміших виробників вина у Молдові – переможця Wine Travel Awards 2021-2022, компанії Chateau Purcari.

Chateau Purcari

Вперше Freedom Blend Purcari випустила у 2014 році, невдовзі після анексії Криму. Це був бленд червоних сортів, заснований на винтажі 2011 року і створений на честь 20-річчя здобуття незалежності від Радянського Союзу. В описі вина йдеться, що воно також було задумане як «протест проти російської військової агресії: Придністров’я у 1992 році, Абхазії та Південної Осетії у 2008 році, Криму та Донбасу у 2014 році».

Ідея Freedom Blend полягає в тому, що при виготовленні вина використовується суміш трьох сортів, що представляють кожну з країн, що зазнали агресії. Rară Neagră представляє Молдову, Saperavi – Грузію, сортом, обраним для України, став – Trousseau (він же Bastardo).

На лондонській презентації Керолайн Гілбі представила Freedom Blend вінтаж 2020 року. На білій етикетці зображено серце в кольорах українського прапора та білі птахи – символ свободи. Над назвою виноробні – три прапори: Грузії, Молдови, України. Основна ідея презентації цього вина – ще й ще раз розповісти світові про агресію та експансіоністську мету росії. Зібрані кошти підуть на допомогу Україні.

Завдяки тому, що Chateau Purcari знаходиться всього за кілька кілометрів від українського кордону, виноробня пропонує допомогу та житло багатьом українським біженцям.

Purcari

Смак вина Дженсіс Робінсон описує як «насичений», «бленд має добре майбутнє, хоча вже зараз у ньому багато життя. Має відмінний баланс та натяк на патоку. Чудове самобутнє вино з кращими танінами, ніж бленд 2019 року».

Freedom Blend відоме не лише у Молдові, вино продається у всьому світі. За даними Wine-Searcher.com, вино 2020 доступне в Румунії, Молдові, Нідерландах, США, Японії та Сінгапурі. Freedom Blend 2019 – у Румунії, Молдові, Швеції, Австрії та Великій Британії. 2018 рік – продається в Румунії, 2017 – у США та Австрії, а Freedom Blend 2016 ще можна знайти у Болгарії.

Джерело: jancisrobinson.com
Фото: jancisrobinson.com

X
Украина