Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

ресторани

Гастрономічний Лондон запрошує

24.05.2021, Гастрономія Автор: Ірина Чернова

Нарешті в британській столиці закінчився затяжний локдаун, і лондонські заклади відкрили свої двері для гостей. Які оновлення меню та інтер’єру приготували ресторани Лондона до нового літнього постпандемічного сезону? До вашої уваги топова сімка найцікавіших лондонських місць, де можна провести літній час, отримавши одначасно смакові та емоційні відчуття.


Sea Containers x Laurent-Perrier

Літня тераса Sea Containers x Laurent-Perrier

Де знайти романтичний куточок у сучасному бурхливому Лондоні? З 19 травня по 19 вересня прихильників романтики чекає ресторан Sea Containers. Тут з затишної літньої тераси відкриваються заспокійливі пейзажі: види на Темзу та на бокали з Laurent-Perrier, з яким заклад уклав маркетинговий марьяж. Погодьтеся, навряд чи знайдеться щось медитативніше)). Тут приємно провести будь-яку частину дня – з ранку радимо обрати з бранч-меню яйце-пашот з лососем та вершковим сиром (£16), а в обідню пору замовте добре просмажений стейк з перцевим соусом, декорований крес-салатом та цибулею шалот за £32. Місцеві гурмани радять звернути увагу на морепродукти.  Втім, що б ви не обрали з меню, до всього пасуватиме бокал Laurent-Perrier Cuvee Rose Brut з тонким ароматом ягід смородини, полуниці та малини та довгим елегантним післясмаком.

Яйце-пашотВвечері ж посмакуйте лососем під соусом з чорного часнику та апельсину і буряковим тартаром – це спустошить ваш гаманець лише на 18 фунтів, але подарує безліч смакових вражень. А безкоштовним та дуже приємним бонусом стануть неповторна атмосфера британської столиці та її чудові краєвиди.


♦♦♦


The BerkeleyЧайна кімната, The Berkeley

Завітайте до The Berkeley, одного з найпрестижніших та найрозкішніших готелів Лондона – саме в його стінах сервірують славнозвісний в британській столиці післяобідній чай Prêt-à-Portea в стилі модного показу. Тістечка та різні смаколики тут зазвичай мають вигляд справжніх витворів дизайнерського мистецтва – капелюшків, суконь, взуття та сумок від славетних кутюр’є, що вже стали культовими. Після тривалого локдауну  міських модників чекає оновлене меню та справжній дизайнерсько-гастрономічний вибух вражень та смаків.

Prêt-à-Portea

До нинішньої весняно-літньої  модної колекції, серед інших, увійшли ванільний бісквіт у вигляді головної редакторки американського видання Vogue Анни Вінтур – у темних окулярах та, звичайно, із впізнаваною зачіскою боб-каре. Ще один модний хіт – тістечко-алюзія на коктейльну сукню в морській тематиці, створену Донателою Версаче: легка та ніжна кокосова основа з манговим конфітюром та цукровою прикрасою у вигляді морської зірки.

Також варто спробувати шоколадно-цитрусовий десерт у формі сумки Tod’s у яскраво-зеленому неоновому кольорі та тістечко з зеленим принтом, що навіває спогади про ефектну сукню від Valentino.


♦♦♦


Nobu Hotel London Portman SquareNobu Hotel London Portman Square Roku Japanese Gin Garden

«Моє головне завдання – трохи здивувати гостя, щоб він отримав нові відчуття», – так говорить про справу свого життя засновник великої мережі ресторанів японської кухні Нобу Мацухіса, якого називають людиною, що заново створив японську кухню. Тож поціновувачам японської їжі радимо відвідати один з трьох закладів мережі Nobu у Лондоні (всього по світу налічується майже п’ять десятків ресторанів) – Nobu London Portman Square з літньою терасою Roku Japanese Gin Garden.

СушіТут гості зможуть скуштувати низку фірмових страв Nobu, включаючи такі популярні кулінарні шедеври, як місо з чорної тріски (£6) або сашимі з жовтохвоста з халапеньо (6 фунтів за одиницю). Якщо бажаєте чогось зовсім незвичайного – оберіть з меню сніжного краба, що приготований у вершковому пряному соусі  у дров’яній печі (£ 24).

Japanese whiskeyВвечері за столиком під відкритим небом можна насолодитися келихом коктейлю або спробувати саке чи японський віскі, різновидів яких барна карта налічує декілька десятків. Чарівним додатком до страв і напоїв стануть японські рослини та ліхтарики ніжно-рожевого кольору, якими декорований інтер’єр, вони зроблять атмосферу неперевершеною та автентичною.


♦♦♦


Scott’sЛітня тераса ресторану Scott’s

У ресторанному гіді Мішлен про ресторан Scott’s сказано, що він є гарним взірцем того, як місце може водночас мати довгу славетну історію та залишатись модним, гламурним та актуальним. Цей славнозвісний заклад, що має мішленівську зірку, не тільки нарешті відкрив свої двері всім поціновувачам витонченої клубної атмосфери, вишуканої кухні та елегантних інтер’єрів, а й готовий зустріти гостей на своїй літній терасі.

Устрицы

Майданчик на свіжому повітрі, прикрашений золотавими квітами, було створено в колаборації з Perrier-Jouët Champagne – тож ніщо не має завадити вам замовити, до прикладу, порцію найніжніших устриць (від £37 за дюжину), гарним акомпанементом до яких стане прохолодне Perrier-Jouët Blanc de Blancs (£35 за келих).

десерт

До вашої уваги також широкий вибір десертів, коктейлів та колекція освіжаючих у літню спеку spritzers.


♦♦♦


The GherkinSearcys на хмарочосі The Gherkin

Однією з багатьох архітектурних пам’яток сучасного Лондона, безперечно, є 40-поверховий хмарочос The Gherkin («Огірок»), який справді за своєю формою та кольором нагадує цей овоч. На верхівці цієї незвичайної будівлі розташований видовий ресторан Searcys, з вікон якого відкривається приголомшлива панорама британської столиці.

Searcys

За захоплюючими дух міськими пейзажами легко зовсім забути про їжу – та цього робити не варто, бо Searcys може одночасно подарувати «хліба та видовищ» 🙂 . До відкриття літнього сезону ресторан підготував нове меню, яке назвав «Велике британське літо», і запрошує гостей на ланч, обід, післяобідній чай або недільний бранч.

Замовте фриттату з маскарпоне з підсмаженою спаржею, томатами та розмарином або лосося-пашот з кабачками та лимонним чебрецем під соусом айолі. Душа бажає свята? Немає проблем – візьміть келих Moët & Chandon, яке остаточно вас переконає, що життя  таки прекрасне. 🙂


♦♦♦


Daphne’s

Літня тераса Daphne’s

Якщо вам доведеться відвідати лондонський Челсі, радимо вшанувати своєю увагою не тільки незлічені елітні бутіки та розкішні магазини, а й якийсь з першокласних ресторанів, яких багато в цьому респектабельному районі. Завітайте, наприклад, до Daphne’s, знаного ресторану італійської кухні, який радо запрошує до свого зимового саду. Тут, в затишку зелені, що нагадує справжній середземноморський сад, скуштуйте карпаччо з восьминога з маринованим фенхелем та помідорами (£ 14).

Паста Хочеться щось ще більш «італійське»? 🙂 Замовте  пасту з молюсками, томатами чері, диким часником та перцем чилі за £56 або якусь іншу сезонну італійську страву з меню. Коли як не влітку настає найкращий час, щоб посмакувати легкі ароматні коктейлі? З великого різномаїття, яке команда бару створила спеціально до нового сезону, можна обрати будь-який на ваш смак – скуштуйте, до прикладу, Aromatico (£12), до складу якого входять Malfy Gin Rosa, апельсиновий бітер та ароматний тонік, а келих прикрашений чудовими квітками віоли. Гарантуємо, що всі ваші органи почуттів будуть задоволені – ну хіба це не справжня дольче віта? 🙂


♦♦♦


The Garden

The Garden, готель Corinthia

Прагнете знайти зелену оазу серед бурхливого метушливого міста? Мі підкажемо: в самому серці британської столиці, в кількох кроках від Трафальгарської площі та вулиці Уайтхолл, розташований розкішний та респектабельний готель Corinthia з низкою першокласних ресторанів та барів, в тому числі The Garden – затишний куточок у внутрішньому дворику, декорований мозаїчними панно та зеленими рослинами. Тут так комфортно можна пообідати на свіжому повітрі або випити келих прохолодного шампанського. В меню широкий вибір сезонних пропозицій: наприклад, котлети з баранини з кабачками, гранатом та розмарином (£29). Також до вашої уваги величезний асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв та сигарне меню.

Фото: corinthia.com, the-berkeley.co.uk, scotts-restaurant.com, seacontainerslondon.com,  noburestaurants.com,  daphnes-restaurant.co.uk, searcysatthegherkin.co.uk

X
Украина