Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Concours Mondial de Bruxelles

Хорватія готується прийняти 30-й Concours Mondial de Bruxelles

17.04.2023, Новини

11-15 травня 2023 року у місті Пореч (півострів Істрія) відбудеться дегустація, присвячена червоним та білим винам.


Проведення на Істрії такого важливого заходу, як Concours Mondial de Bruxelles, є ще одним доказом великого потенціалу регіону, який володіє перевіреним часом досвідом виноробства, поєднаним з багатою місцевою винною культурою і недавніми потужними інвестиціями: на сьогодні Істрія вважається регіоном, що виробляє вино високої якості. Тут вирощують як місцеві сорти винограду, так і міжнародні. В даний час під виноградниками зайнято 4 000 га.

Concours Mondial de Bruxelles

На Concours Mondial de Bruxelles у Хорватії буде представлено понад 10 000 вин з 50 країн, протягом трьох днів їх оцінюватимуть 350 суддів з усього світу.

«Всесвітньо відомі організатори всесвітньо визнаних заходів все частіше обирають хорватський напрям, це стало однією з причин, через яку Хорватія опинилася в групі з 15 країн, які з 2006 року мали задоволення приймати у себе Concours Mondial de Bruxelles. Я впевнений, що ми всі виграємо від цього і вже зараз знаємо, як надалі використати цю можливість для просування туризму, а також розвитку виноробної галузі Хорватії, яка довела свою високу якість та отримала визнання серед поціновувачів вина за ці роки, – каже Крістян Станичич (Kristjan Staničić), директор Хорватської національної ради з туризму. – Сучасні мандрівники шукають автентичних та унікальних вражень при відвідуванні туристичних напрямків, Хорватія має давні традиції виноробства, які відображають самобутність та культуру кожного регіону, як уздовж узбережжя, так і у внутрішніх районах країни».

Також Крістян Станичич наголосив, що проведення в Хорватії такого масштабного конкурсу – це  чудова можливість для виноробів країни «представити себе в кращому світлі, демонструючи міжнародній аудиторії свою роботу та якісні вина».

Concours Mondial de Bruxelles

Вперше конкурс був організований у 1994 році, з 2006 року організатори щороку змінювали місце проведення. Concours Mondial de Bruxelles проводився у 15 відомих виноробних регіонах, у тому числі в Егле у Швейцарії, Брно в Чехії, Люксембурзі та Калабрії в Італії, де минулого року й було офіційно оголошено Істрію приймаючою стороною наступного заходу.

«Ми пишаємося тим, що проводимо наш 30-й Concours Mondial de Bruxelles в Істрії. Конкурс покликаний бути індикатором тенденцій ринку, а Хорватія – є перспективним винним напрямком з багатою історією, що сягає корінням в античність. Сьогодні країна може похвалитися широким асортиментом місцевих сортів винограду, таких як Malvasia, і ця автентичність – те, що шукають сучасні споживачі – від винного експерта до допитливого ентузіаста, винна сцена Хорватії, безумовно, заслуговує на увагу, – каже Бодуен Аво (Baudouin Havaux), президент Concours Mondial de Bruxelles. – Співпрацюючи з Хорватією, Істрією та містом Пореч, нам пощастило працювати з відданими та захопленими партнерами. Люди, яких ми тут зустріли – віддані своїй справі, компетентні професіонали, які поділяють наше прагнення до досконалості та якості».

Джерело: concoursmondial.com
Фото: concoursmondial.com

X
Украина