Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківБернар Магре, власник 42 виноградників по всьому світу, Concours Mondial de Bruxelles, міжнародний організатор винних конкурсів та Winespace, стартап, що спеціалізується на винних даних та штучному інтелекті, об’єднують зусилля, щоб створити подію нового жанру, присвячену традиціям Бордо.
13 квітня п’ять професійних енологів змагатимуться один з одним у першому конкурсі купажу – Blend Masters, де кожен має представити своє бачення вина Bordeaux 2050 із запропонованих зразків вин. Захід пройде у La Grande Maison Bernard Magrez.
Для організації Blend Masters, свої сили об’єднали Concours Mondial de Bruxelles, Winespace та Бернар Магре (Bernard Magrez), генеральний директор Bernard Magrez Group, натхненник та засновник Bernard Magrez Start-Up Win, який відкриває двері для найперспективніших стартапів у секторі вина, виноградарства, винного туризму та цифровізації.
Нагадаємо, деякий час тому Wine Travel Awards було обрано з десятків видатних світових ініціатив як успішний стартап для нової міжнародної програми в Інкубаторі Bernard Magrez Start-Up Win на 2023 рік. Одже тепер ми є частиною активного середовища, яке допоможе премії WTA та її спільноті рости та ставати сильнішими.
Наразі Incubateur Bernard Magrez Start-Up Win є номінантом Wine Travel Awards 2022-2023.
Оцінювати вина, складені експертами купажу з лотів ретельно відібраних організаторами, буде журі Blend Masters, що складається з експертів-дегустаторів (енологів, сомельє, винних журналістів тощо), оцінки супроводжуватимуться дегустаційними коментарями. Ці коментарі будуть проаналізовані та синтезовані штучним інтелектом Tastee від Winespace для подальшого складання органолептичного профілю кожного вина.
Blend Masters – це більше, ніж просто змагання, це простір для роздумів, обміну думками та дискусій про світ вина, який зазнає змін: глобальне потепління, зміна звичок споживача, очікування споживача тощо. Усе це потребує осмислення.
Чому «Бордо 2050»? Тема заснована на дослідницькій роботі, проведеній Науковим центром виноградників Бернара Магре, у рамках дисертації La Tour Carnet 2050. Робота, розпочата у 2022 році, спрямована на прогнозування впливу глобального потепління та розуміння, якими можуть бути сорти винограду на винограднику Бордо у 2050 році, якими будуть вина. Дослідження проводиться на унікальній експериментальній ділянці в Бордо, засадженій 84 сортами винограду, де застосовується штучне моделювання глобального потепління.
Жюльєн Віо (Julien Viaud), енолог, співробітник Laboratoire Rolland & Associés, був обраний керівником першого Blend Masters. Він очолить дегустаційне журі та поділиться своїм досвідом та баченням купажування.
Наприкінці вечора буде оголошено переможця, а ще всі присутні зможуть спробувати вина, отримані в результаті цієї дослідницької роботи, і висловити свою думку про майбутнє Бордо.
Джерело і фото: blendmasters.fr
19.12.2024
11.12.2024