Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Іван Марчук

Код Івана Марчука

21.11.2023, Новини

У Національному музеї «Київська картинна галерея» з 3 листопада по 26 грудня 2023 року відбудеться унікальна виставка – картин всесвітньовідомого художника Івана Степановича Марчука під акомпанемент вин лінійки BIG WINES BIG ART, дизайн якої створено спільно з геніальним майстром.


Іван Марчук – один із ста геніїв сучасності, за рейтингом Greators Synectics, – вперше від початку війни в Україні, знову повернувся до Києва, аби 3 листопада відкрити авторську виставку під назвою «Шевченкіана. Свою Україну любіть» в Національному музеї «Київська картинна галерея».  Британці назвали пана Марчука «генієм, що вплинув на трансформацію суспільної свідомості» – і не даремно. Іван Марчук є засновником нових технік у мистецтві, зокрема «пльонтанізму» (назву митець дав від слів «плести», «пльонтати», оскільки його картини немов створені з клубочків ниток, ніби нашарування дрібних ліній). Доробок митця налічує більш ніж п’ять тисяч творів і понад сто п’ятдесят персональних виставок. Іван Степанович є народним художником України, лауреатом Національної премії ім. Шевченка, членом Міжнародної Академії Сучасного Мистецтва «Золота гільдія» (Рим, Італія).

Іван Марчук

Для нас, українців, то велика гордість – жити в один час з такою видатною людиною. Сьогодні картини українського живописця вражають поціновувачів у Європі, Америці, Австралії та десятках країн світу. Нещодавно одну з робіт Івана Степановича (пейзаж «Тут спокій поселивсь») було продано на аукціоні Sotheby’s.

Але наразі шедеврами Марчука зможуть тішитися й вайнловери. Адже молодий український проєкт виробництва вина Big Wines (запущений під зонтичним брендом відомої міжнародної компанії Vinos de La Luz, засновником якої є доктор Рікардо Ф. Нуньєс) розпочав виробництво лінійки Big Wines. Big Art, етикетки якої прикрашають картини Івана Степановича.

BIG WINES – BIG ART

СЕО Big Wines та амбасадор Vinos de La Luz – пані Наталія Бурлаченко прокоментувала творчу співпрацю з художником: «Ми отримали підтримку від великого маестро і перший наш реліз дуже гучно розлетівся інформаційним простором. Але ми продумали не тільки перший крок. Триптих картини Івана Марчука «Пробудження» буде складатися з трьох частин – з трьох етикеток, тобто з трьох вінтажів. Поступово, за три роки історії цього вина можна буде скласти цілу картину».

Зовсім недавно командою Big Wines у Київської області було облаштовано власне виробництво. Це є партнерство з виноробнею Vino Dimidi, на якої Big Wines інсталювала своє обладнання. На меті виробництво цілої колекції: планується виготовлення білого віна з сорту Тельті Курук, червоного з Одеського Чорного, а також розе з Пино Нуар та Шардоне. По домовленості з паном Марчуком на етикетках всіх цих вин будуть його роботи. Але які саме то будуть картини, поки що не розголошується. Хоча з ексклюзивного інтерв’ю пані Бурлаченко нашому виданню відомо, що кожна етикетка (використана на ній картина) буде підкреслювати сорт, смак та колір певного вина.

BIG WINES – BIG ART

Розповідаючи про ідею з картинами Івана Степановича, пані Наталя каже, що на меті компанії популяризувати все українське: «Перш за все вино, але також все, що пов’язано з Україною. Ми відчуваємо великий інтерес до всього, що пов’язано з нашою країною і ідея полягала в тому, щоб ще більше підігріти інтерес до українського виноробства через українське мистецтво і навпаки –  через мистецтво до виноробства. Тобто зробити тандем, який зможе просувати українське як бренд на світовому ринку».

Ідея та її втілення вже мають свої плоди – перше вино від Big Wines – BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black за цей рік отримало три золотих медалі: першу на міжнародному конкурсі Mundus Vini-2023, другу на Berliner Wine Trophy-2023 та Grand Gold Medal на Cervim-Viticoltura Eroica.

Немає сумніву, що й надалі на Big Wines чекає успіх, тому що компанія несе в собі код України: через флагманський сорт винограду Одеський Чорний та українське мистецтво – картини геніального Івана Марчука.  А на відвідувачів «Київської картинної галереї» чекають незабутні враження, повірте.

Фото: knag.museum, storymaps.arcgis.com

X
Украина