Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

BIG WINES BIG ART. Пробудження

21.02.2023, Новини

З 23 лютого по 19 березня 2023 року в Національному культурному центрі міста Кракова «Нова Гута» (Польща) триватиме ретроспективна виставка «Архетип вольності», де представлені роботи всесвітньо відомого українського художника Івана Марчука. І в цей же час світ побачить перше українське героїчне вино, що випущене під патронатом групи компаній Vinos de La Luz під назвою – BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk, з репродукцією картини геніального митця «Пробудження» на етикетці. Разом обидва твори несуть світу інформацію про ментальність українського народу.


Доктор Рікардо Ф. Нуньєс (Ricardo F. Nunez), власник компанії Vinos de La Luz, давній друг нашої редакції та всіх українських виноробів, щиро вболіває за розвиток виноробної галузі України і прикладає для цього чимало зусиль. Його компанія виробляє вина в різних країнах світу, таких як Аргентина, Іспанія, Італія, США.

Доктор Нуньєс давно планував розпочати виробництво вина і в нашій країні – з українського локального сорту винограду Одеський Чорний. Але страшна війна внесла свої корективи – виноробня, на якій вино чекало свого релізу опинилася в окупації… Але щойно ці території були звільнені, винороби вирішили не зволікати, а попри всі труднощі випустити вино, яке б символізувало не лише волю, незламність і стійкість українського народу, але і подальше відродження і процвітання всієї України!

Символ відродження

Для першого релізу цього вина Наталія Бурлаченко (Nataliia Burlachenko) – директор компанії-виробника Big Wines. Big Art в Україні – разом з Рікардо Ф. Нуньєсом звернулися до Маестро сучасного українського живопису, відомого українського митця Івана Марчука. Художник люб’язно погодився на використання зображення його полотна «Пробудження» на пляшках першого українського вина бренду  Big Wines. Big Art від Vinos de La Luz. Так народився новий шедевр під назвою – BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk.

 

Символічність назви важко переоцінити. Як і творчість пана Марчука, перший реліз Одеського Чорного від Vinos de La Luz є уособленням стійкості, любові до рідної землі та незламного українського духу.

Наталія Бурлаченко вирішила, що такий визначний витвір живописного і виноробного мистецтва повинен мати продовження, тому полотно «Пробудження» стане триптихом, склавши основу винної колекції. В цьому році з вінтажем 2020 світ побачить перша частина триптиха, відповідно наступного 2024 року з урожаєм 2021 року буде випущено другу частину і в 2025 році нарешті можна буде зібрати всю колекцію «Пробудження» Марчука і Одеського Чорного від Big Wines.

Потужний Одеський Чорний – як уособлення сили України

Сорт винограду Одеський Чорний було обрано через потенціал, який приховує цей сорт. Як сказав головний енолог Vinos de La Luz італієць Роберто Чіпресо (Roberto Cipresso), який досліджував цей сорт: “Одеський Чорний має неприборкану силу і міць, які можна направити в будь-яке русло”. До речі, він уважно спостерігав за першим релізом і наступні врожаї матимуть все більше ноток, за якими впізнаватиметься почерк видатного майстра.

Вино було витримане 12 місяців в бочках з французького дуба, завдяки чому притаманні сорту нотки ожини, чорної шовковиці, білого та чорного перцю, сливи у шоколаді, фіалки розкриваються глибоким оксамитом. Вино має збалансований, насичений смак, присутні таніни відчуваються завдяки легкій терпкості та тривалості посмаку.

Проєкт BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk є втіленням віри в Україну та її Перемогу!

X
Украина