Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Бурлаченко

Наталія Бурлаченко – на шляху до перемоги

18.04.2023,

Наталія Бурлаченко, колумніст Drinks+ і автор власного онлайн-проєкту nataliiawines.com.ua – людина, про яку в Україні неодмінно згадують, коли йдеться про славетний аргентинський сорт Мальбек. Отже було логічно звернутися до її доробку саме на День Мальбека, який святкують в усьому світі 17 квітня. До того ж, додатковим приводом розповісти про Наталію стало те, що за результатами публічного голосування вона потрапила у фінал Wine Travel Awards 2022-2023. Наразі ми сподіваємось побачити її серед переможців номінації Wine & Food Influencer/The Brightest Journey.


Наталія Бурлаченко – висококласний фахівець у винній тематиці. Вона є дипломованим сомельє і багато років працює бренд-амбасадором міжнародної компанії Vinos de La Luz. Наталія провела безліч коментованих дегустацій, проїхала тисячі кілометрів винними шляхами і написала десятки статей, спираючись на цей досвід. Вже не один рік вона співпрацює з медіагрупою Drinks+. На наших ресурсах опублікована низка її матеріалів про вина та регіони Іспанії, Італії, Аргентини, сорти винограду (і неодмінно – про Мальбек!), талановитих енологів і виробників вина.

У 2021 році Наталія почала розвивати власний блог nataliiawines.com.ua, про який розповідає наступне: «Маючи диплом сомельє та місію бренд-амбасадора Vinos de La Luz, мені довелося поїздити країною з дегустаціями та послухати різні думки та питання про винну сферу. Я зробила невтішний висновок, що культуру споживання вина потрібно піднімати різними засобами, і що я повинна приєднатися до компанії ентузіастів, які навчають, пояснюють, пишуть, проводять, організовують, знімають – і все це про вино!»

Більше того, Наталія Бурлаченко в цьому році здійснила ще одну свою давню мрію – виробляти вино. Вона стала керівником проєкту BIG WINES – бренду, під яким відтепер виходитимуть нові цікаві та ексклюзивні вина України. «З моменту, коли я увійшла у сферу виноградарства і виноробства, я спочатку мріяла, а потім планувала стати виробником українського вина. Це також було основною метою Рікардо Нуньеса, власника міжнародної групи компаній Vinos de La Luz, тому разом ми впевнено крокували до втілення цієї ідеї. В його плани входило створити українське вино абсолютно нового рівня, яке б поєднувало місцевий колорит та європейську увагу до якості. Немає сумнівів, що нам це вдалося: BIG WINES BIG ART limited edition Ivan Marchuk тільки-но представлено, а вже отримало золото на престижному міжнародному конкурсі Mundus Vini у Німеччині, а ще за тиждень — друге золото на Berliner Wine Trophy! Це вражаючий старт для такого символічного та важливого для нас проєкту. І це тільки перша ластівка, за якою обов’язково підуть інші», – розповідає Наталія. 

Важливою подією для Наталії Бурлаченко стала номінація у Wine Travel Awards, де вона змагається за перемогу зі світовими блогерами і винними журналістами. Вона вже подолала першу сходинку на шляху до міжнародного визнання – потрапила до групи лідерів публічного голосування. 

Вшановуючи «винного короля» Аргентини

Попри постійні відрядження, сотні ділових зустрічей, виступів на галузевих конференціях та інше професійне навантаження, Наталія приділяє багато часу та зусиль розвитку свого сайту nataliiawines.com.ua. Тут постійно з’являються актуальні матеріали, що охоплюють різноманітні аспекти винного світу. Жодна значуща винна подія не залишається поза увагою автора. На сайті можна знайти матеріали про дегустаційні конкурси, виставки, ярмарки і свята, що відбуваються по всьому світу, багато з яких Наталія відвідувала особисто. І, зрозуміло, низка яскравих статей присвячена Мальбеку – одному з флагманських сортів компанії Vinos de La Luz, амбасадором якої в Україні Наталія працює вже багато років.

17 квітня у світі відзначили Всесвітній День Мальбека (ісп. Día Mundial del Malbec), свято, народжене в Аргентині – на другій батьківщині цього унікального сорту, що прославив країну. «По всій планеті проводяться заходи, присвячені Мальбеку, аргентинській кухні та способу життя. Щороку створюється нова тема, пов’язана з Мальбеком та аргентинською культурою. Така традиція дозволяє святу зберігати унікальність, залишатися творчим та адаптуватися до особливостей країни, – пише Наталія у своєму блозі. – У минулі роки Київ нарівні з найбільшими світовими столицями святкував цей день – із різними культурними та освітніми заходами, залученням імпортерів світових вин, підприємців, представників дипломатичного корпусу, знаменитостей та преси. Всесвітній День Мальбека в Україні завжди проходив за участі посольства Аргентинської Республіки в Україні. Через війну Всесвітній день Мальбеку залишився в Україні майже непоміченим. Однак це шикарне вино з багатими темними фруктовими ароматами як ніяке інше заслуговує на увагу і вшанування».

Вина з цього унікального сорту, який став гордістю своєї країни, також потрапили до переліку найтитулованіших вин міжнародної компанії Vinos de La Luz, що об’єднує виноробні Аргентини, Іспанії, Італії, та США, а цього року ще й відкрила філію в Україні, яку очолила Наталія Бурлаченко. 

Авторитетний міжнародний конкурс Decanter World Wine Awards у 2022 році присудив три платинові медалі Мальбеку Vinos de La Luz. Володарями платинових медалей стали:

  • Callejón del Crimen Blend de Terroirs Malbec 2019 – 97 балів.
  • Callejón del Crimen Single Vineyard Gualtallary Malbec 2019 – 97 балів.
  • Relatos del Callejón Malbec 2020 – 97 балів.

До речі, одну з цих «платинових» пляшок власник Vinos de La Luz  доктор Рікардо Ф. Нуньєс, спонсор і суддя Wine Travel Awards подарував  Ханні Тові (Hannah Tovey), директорці  London Wine Fair 2022, в рамках якої відбулася Перша церемонія нагородження переможців Wine Travel Awards 2021-2022, 

Рікардо Ф. Нуньєс є великим другом нашої країни, багато робить для розвитку українського виноробства, підтримуючи словом і ділом українських виноробів, перераховуючи кошти на ЗСУ, надаючи волонтерську допомогу. Він впевнений, що здобувши перемогу у війні, Україна колись також здобуде і платинові медалі за свої вина. Ми впевнені, що так і буде! І не останню роль на цьому шляху грає просвітницька діяльність номінанта Wine Travel Awards 2022-2023, винного блогера і журналіста Наталії Бурлаченко.

X
Украина