Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Номінанти WTA на благодійному фестивалі Ukrainian Chееse & Wine Day

22.09.2022, Новини Автор: Наталія Захарчук

18 вересня в Умані відбувся перший за час війни винний фестиваль Ukrainian Cheese and Wine Day, співорганізатором якого виступила Школа сомельє «Майстер-Клас» – єдиний переможець від України у Wine Travel Awards 2021-2022. 


Фестиваль, який проходив у ресторанно-готельному комплексі Forest club Sherwood, зібрав півтисячі поціновувачів вина та сиру. Далеко не всі українські винороби змогли взяти у ньому участь, адже зараз триває збір урожаю і робота на виноробні у розпалі. Та серед представлених напоїв були продукти номінантів Wine Travel Awards Sherwood Winery та Honey Badger. Своє шоу бокалів та майстер-клас «Як правильно дегустувати вино» представив Ігор Максименко. 

Також відбувся майстер-клас Школи сомельє Благополучних. Професіонали навчали, як правильно вибрати вино, на що звернути увагу, що таке хворе вино та як не допустити, щоб воно захворіло, також розповіли про крафтове виноробство і найвідоміших українських виробників. Микола Благополучний провів практичну частину по сабражу – продемонстрував видовищне відкорковування пляшки бокалом і шаблею. Відвідувачі були у захваті і також спробували відкрити вино таким екстравагантним способом. 

Насичений день включав у себе багато подій – дегустації, де гармонійно були підібрані еногастраномічні пари з вина і сиру. Адже українським сироварам також було що показати – і м’які, і витримані сири, і з благородною пліснявою, з коров’ячого, овечого та козячого молока. Гості також з задоволенням чавили виноград ногами, як у давнину, та слухали виступи артистів.

Коваленко

На фестивалі були представлені всі вина Sherwood Winery – виноробні Сергія Володимировича Коваленка. Він надавав професійні поради організаторам заходу, але сам зміг лише ненадовго залишити роботу над розе з цьогорічного врожаю. 

«Для фестивалю був не дуже гарний час у сенсі того, що більшість виноробів зараз зайняті на виноробнях і не змогли приїхати. Я саме працював над розе і вирвався лише на годину, вино просто не можна було залишити, щоб не прогавити ні аромат, ні колір – саме йшов процес… Але я вважаю, що попри війну, такі заходи дуже потрібні. Неможливо людині постійно жити в негативі,» – поділився своєю думкою про фестиваль винороб. 

Слід зазначити, що навіть маючи час відволіктися і відпочити, про наших героїв-захисників українці завжди пам’ятають. Зокрема на фестивалі відбувся благодійний аукціон, де збирали кошти на пікап для однієї з бригад ЗСУ. Серед лотів  були і знамениті вина Масандри, які надали зі своєї колекції Наталія і Микола Благополучні. Портвейн 1992 року був проданий за 6500 грн, а «Сьоме небо» Князя Голіцина – за 4000 грн. 

Про свою участь у фестивалі і аукціоні Наталія Благополучна розповіла наступне: «Ми збирали колекцію починаючи з 2000 року. У нас багато кримських вин, але Масандри найбільше. Цей завод був лідером серед українських виробників на той час, відомим у світі, брав участь у світових аукціонах. Для благодійного аукціону ми відібрали ювілейні вина 1992 і 2002 років. Стартова ціна була 500 грн, і ми дуже задоволені, що вдалося продати обидві пляшки за 10500 – гарна сума в скарбничку ЗСУ. Хай масандрівські вина допомагають повернутися Криму додому! 

Якщо ще будуть такі благодійні аукціони – обов’язково візьмемо в них участь. Ми і самі плануємо такі заходи організовувати. Хочемо зробити фестиваль разом з ГС “Укрсадвинпром”, але коли він відбудеться, залежатиме від ситуації в країні…

Ukrainian Cheese and Wine Day – перший такий захід під час війни. Радує те, що люди не просто прийшли відпочити, а допомагти ЗСУ, хто як і чим може. Це дуже важливо сьогодні і надає впевненості у нашій Перемозі. Дякуємо ЗСУ за можливість займатися улюбленою справою та долучатися до професійних заходів у тилу!»

Всі кошти, зібрані на благодійному аукціоні, та прибуток з квитків Ukrainian Cheese and Wine Day передано Уманському гуманітарному центру на придбання пікапа для ЗСУ.

X
Украина