Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

BKWine Magazine

Новини від BKWine Magazine, інтернет видання члена журі WTA Пера Карлссона та його дружини Брітт Карлссон

09.09.2022, Новини Автор: Олександра Бантишева

Член журі Wine Travel Awards, один з найдосвідченіших авторів у світі вина – Пер Карлссон, разом зі своєю дружиною Брітт Карлссон керує туристичною компанією BKWine Wine Tours, яка щороку організовує близько 30 винних турів по всьому світу, також родина володіє BKWine Magazine – інтернет виданням про вино та винний туризм, на електронних сторінках якого публікує найцікавіші новини зі світу вина. Останній випуск не є винятком.


Перш за все в останньому BKWine Magazine йдеться про повернення до «нормального» життя, Брітт Карлссон оголошує зимні тури «щоб уникнути зими»: Чилі-Аргентина в січні, Південна Африка в лютому, Нова Зеландія в березні.

Нагадуємо, що Брітт Карлссон була учасницею Wine Travel Awards 2021-2022 у номінації Guide of the Year категорія Wine Guide.

Наразі, після чергової подорожі до Іспанії, Пер і Брітт Карлссон розповідають про «фантастичні вина Монтілья-Морілес». Вояж був приурочений до 100-річчя Bodegas Toro Albalá. «В Андалусії спекотне і сухо, але завдяки відповідному ґрунту і сортам винограду – тут виробляють одні з найкращих вин Іспанії. Ми відвідали Bodegas Toro Albalá у Монтілья-Морілес, цього року компанія відзначає своє 100-річчя. Це чудова нагода спробувати справді старі вина».

BKWine Magazine

Власне історія вина Toro Albalá почалася ще в 1844 році в невеликому льоху недалеко від містечка Агілар-де-ла-Фронтера. Вино продавали у сімейній таверні. Через кілька поколінь бізнес суттєво виріс, в 1922 прийшов час переїхати у великі приміщення – колишню електростанцію, з великим льохом, де вина могли витримуватися довгі роки. Хосе Марія Торо Альбала (José María Toro Albalá) заснував Bodegas Toro Albalá у 1922 році.

До речі, окрім заявлених зимових турів, Брітт організовує й індивідуальні маршрути, а отже, Андолусія може стати доступною для будь-кого, хто зв’яжеться з командою BKWine Wine Tours.



Мігель Торрес (Miguel Torres), голова виноробної компанії Torres, приїхав до Стокгольма, щоб відвідати дегустацію в новому приміщенні The Wine Hub на Sibyllegatan, але запланована дегустація доволі швидко перетекла в обговорення найважливішої сьогодні теми – викиди вуглекислого газу. Мігель Торрес демонстрував діаграми, говорив про дослідження та розробки і про те, наскільки важливе для кожного з нас глибоке розуміння того, що відбувається з нашою землею і як ми повинні вирішувати завдання за для її збереження.

BKWine Magazine

На одній з діаграм Торрес продемонстрував викиди CO2 між 1960 та 2020 роками… Після того як Мігель Торрес розгорнув масштабну роботу із захисту навколишнього середовища, у їхній компанії вуглецевий слід зменшився на 30% на одну пляшку починаючи з 2008 року. Компанія Торреса перейшла на сонячні батареї, у нових тракторах дизельні двигуни замінені на електропривод. Через зміну клімату компанія має намір переглянути сорти винограду, які вирощує.



«Чи завжди ми повинні проводити паралель між високоякісним Cabernet Sauvignon і Бордо? – починає свої роздуми на сторінках BKWine Magazine Брітт Карлссон. – Днями ми з Пером продегустували одне з найкращих австралійських вин Cabernet Sauvignon: John Riddoch Cabernet Sauvignon 2019 від Wynns Coonawarra Estate.

BKWine Magazine

Брітт пише, що Пер спробував вино наосліп, і перше, що сказав про свої відчуття, що це було виразне Бордо. А через кілька днів Карлссон поспілкувалася з головним виноробом Wynns Coonawarra Estate – Сью Ходдер (Sue Hodder), щоб дізнатися більше про вино та виноробню. Виявляється Кунаварра – один з кількох регіонів Австралії, який завоював репутацію виробника високоякісних вин країни. Він розташований на самій південній точці Південної Австралії. «Порівняння з Бордо не надумано. Клімат тут помірніший, ніж у багатьох виноробних регіонах Австралії, – ділиться з Брітт Сью Ходдер. – Він дуже схожий на Бордо. У Кунаваррі нас охолоджує Південний океан, оскільки між нами та Антарктикою немає суші. Середня температура найспекотнішого місяця року (січня та липня відповідно) однакова в Кунаваррі та Бордо».

BKWine Magazine

Сью Ходдер

У Кунаваррі знаходиться один із найзнаменитіших ґрунтів винного світу — terra rossa. Це виключно червоний ґрунт з хорошим дренажем, що складається з вапняку та приблизно на одну третину глини. Вапняк піддавався вивітрюванню протягом тисяч років і забарвився у червоний колір оксидом заліза. Сью свідчить про його важливість для якості виноградних лоз. Верхній шар грунту тонкий, на півметра нижче шар вапняку, а ще нижче коріння виноградної лози знаходять воду, яка дозволяє пережити посушливі сезони. Cabernet Sauvignon – знаменитий сорт винограду Кунаварри, 55% площі виноградників у регіоні припадає саме на нього.

А хто такий John Riddoch? Вино John Riddoch названо на честь першопрохідника у Кунаваррі. Наприкінці 1800-х років Джон Ріддок з Шотландії посадив перші лози в регіоні, в основному Cabernet Sauvignon і Syrah, але по-справжньому винна Кунаварра зазвучала на початку 1951 року, коли виноторгівці – батько та син Девід і Семюел Вінн (David/Samuel Wynn) придбали покинутий маєток Джона Ріддока, заснувавши Wynns Coonawarra Estate.



«Вермут повернувся» – такий заголовок має ще одна стаття BKWine Magazine. «Сухий вермут давно став нашим улюбленим аперитивом. Можливо, деякі люди вважають його старомодним… І ось вермут знову у моді. Хоча для нас він ніколи й не втрачав актуальність. Це можуть бути вермути Dolin із Шамбері або Noilly Prat, у будь-якому випадку – вермут найкращий у світі аперитив!»

BKWine Magazine

Вермут – це так зване «ароматизоване вино». Аромати походять від рослин та спецій, мацерованих у білому вині. Вино кріпиться спиртами задля досягнення вмісту алкоголю від 15 до 22%. Також додається цукор. Перший вермут був виготовлений у Турині на півночі Італії в 1786 Антоніо Бенедетто Карпано (Antonio Benedetto Carpano). Сьогодні вермут виробляють у багатьох країнах, але найвідоміші родом з Італії та Франції.

У вермуті хорошої якості завжди є легка гіркота від трав. Важливим інгредієнтом є, звичайно ж, полин, назва вермуту походить від німецького слова wermut – полин. Виробники вермуту тримають точний рецепт у секреті. Загалом, 20–30 різних рослин та спецій настоюють у білому вині, щоб надати напою аромату. Це може бути кориця, гвоздика, цедра апельсина, коріандр, базилік, тирлич, ромашка, імбир…

«Вермут також є незамінним інгредієнтом на кухні. Замість білого вина для соусу ви можете взяти трохи вермуту (сухого!). Коли збиваєте омлет – його можна змішати з яйцями. Вермут дарує трохи додаткових ароматів і тіла щоразу, коли ви його використовуєте. І це може допомогти зробити кухаря щасливим. Ми завжди тримаємо пляшку вермуту у холодильнику» 🙂

Більш докладно про все це і більше можна прочитати на сторінках BKWine Magazine.

Джеро та фото: bkwine.com

X
Украина