Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

австралійське вино

Рішення ухвалено – Китай скасовує мита на австралійське вино

06.04.2024, Вино

Уряд Австралії вважає, що повернення австралійського вина на китайський ринок принесе користь як австралійським виробникам, так і китайським споживачам.


Минулого місяця Міністерство торгівлі Китаю (MOFCOM) опублікувало проміжний проєкт рішення, в якому йшлося про скасування діючих тарифів на імпорт австралійського вина в Китай. І ось рішення ухвалено. Китай оголосив, що знімає мита на австралійські вина більш як через три роки після введення штрафів, які завдали збитків галузі та стали основним предметом розбіжностей між торговими партнерами.

«Повернення австралійського вина на китайський ринок принесе користь як австралійським виробникам, так і китайським споживачам», – йдеться у заяві австралійського уряду.

Тім Форд (Tim Ford), генеральний директор однієї з найбільших у світі виноробних та дистриб’юторських компаній Treasury Wine Estates сказав: «Таке рішення з боку Китаю є позитивним не тільки для Treasury Wine Estates, але також для всієї австралійської виноробної промисловості та споживачів вина у Китаї. Це можливість зростання, яку ми використовуватимемо цілеспрямовано, зосередивши увагу на розширенні нашого портфеля в КНР».

австралійське вино

Виконавчий директор Australian Grape & Wine (національна асоціація виробників винограду та вина Австралії) Лі Маклін (Lee McLean) підкреслив, що це дуже важливе рішення для австралійської виноробної промисловості. «Воно відображає позитивний результат дипломатичних зусиль уряду Австралії щодо стабілізації відносин з Китаєм і наголошує на важливості співпраці між урядом та промисловістю. Ми з нетерпінням чекаємо, коли знову побачимо австралійські вина на китайських обідніх столах та відновимо наші стосунки з клієнтами та діловими партнерами на цьому ринку».

Китай став першим ринком австралійської виноробної галузі з оборотом 1,2 мільярда доларів у 2019 році. Експорт австралійського вина досяг рекордних 3,1 мільярда доларів за 12 місяців до жовтня 2020 року, де внесок Китаю становив близько 1,2 мільярда доларів із цієї суми.

«Хоча ми і не очікуємо повернення до рівнів 2020 року, ми бачимо можливості для нашого бізнесу в Китаї і довгострокові перспектив, які несе цей ринок», – підкреслює Роберт Фой (Robert Foye), голова Accolade Wines, однієї з найбільших винних компаній у світі, що виробляє деякі з найвідоміших у світі брендів, таких як Hardys, Jam Shed, Grant Burge Wines, St Hallett та Echo Falls.

Джерело: wbmonline.com.au
Фото: 9news.com.au

X
Украина