Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Javier de las Muelas

Шедеври коктейльного фудпейрингу

04.04.2022, Бар Автор: Ольга Піневич-Тодорюк

Хав’єр де лас Муелас (Javier de las Muelas), власник популярної міжнародної мережі коктейль-барів Dry Martini та автор справжніх світових хітів та витворів мистецтва серед коктейлів, поділився з D+ своїми шедеврами коктейльного фудпейрингу.


У пошуку нових смаків

«Я завжди знаходжуся в пошуку, намагаюся бути в курсі трендів та рекомендацій з усього світу, працюю зі своєю командою над новими ідеями в Академії Dry Martini. Мені подобається постійно творити, досліджувати й наново винаходити нові рецепти. Через це ідея влаштувати «шлюби» зі страв та коктейлів вперше виникла у мене багато років тому. Для мене фудпейринг – це винятковий досвід, те, чого я навчився й засвоїв протягом свого життя», – коментує сеньйор Хав’єр.

За останні кілька років команда Хав’єра де лас Муеласа поставила собі за мету представити свої коктейлі у розкішних готелях по всьому світу. «Якщо бари – ідеальні місця для зустрічей, то готелі – абсолютна парадигма цього стану, – продовжує Хав’єр. – Я хочу створювати умови, в яких люди можуть знімати незабутні коктейльні фільми свого життя. Представляю вам декілька з них».

Без перебільшення, коли читаєш перелік інгредієнтів, що входять до складу коктейлів Хав’єра, та бачиш ефектний візуальний контент, хочеться обов’язково скуштувати, проекспериментувати та поділитися з читачами.



Ceviche & Carnyvore Ceviche

Javier de las Muelas

Ceviche

Інгредієнти: 400 г морського окуня, 80 г червоної цибулі, 40 г зеленого перцю, 80 г соку лайма та лимона, 40 г манго, 40 г авокадо, 12 г пасти перуанського, жовтого перцю амарілло, (Aji Amarillo), сіль, перець, масло, 8 листочків кінзи.

Спосіб приготування

Окуня очистити від кісток та шкіри, нарізати невеликими шматочками та замаринувати з соком лимона та лайма, сіллю, перцем, олією та пастою Aji Amarillo. Для гарніра нарізати авокадо та манго тонкими смужками, зелений перець та червону цибулю, додати зелень кінзи. Подавати на неглибокій суповій тарілці.

Carnyvore

Інгредієнти: 1 квітка Venus pitcher plant, 7 сичуанських бутонів, 20 мл полуничного пюре, 20 мл соку лайма, 20 мл соку маракуї, 20 мл соку папаї, 10 мл горілки Grey Goose з перцем чилі, 40 мл перуанського pisco. Гарніш: коричневий цукор

Спосіб приготування

В електричному міксері без льоду (дуже важливо!) збиваємо сичуанські бутони, полуничне пюре, сік лайма, маракуї та папаї, горілку Grey Goose, перуанський pisco. Змішуємо всі інгредієнти близько хвилини, заливаємо у пляшку і ставимо в морозильну камеру, доки суміш не досягне температури 1 °С або 2 °С. Перед подачею добре струшуємо пляшку і акуратно вливаємо напій у Venus pitcher plant – чудову квітку-хижака, попередньо помістивши в келих для мартіні з коричневим цукром, що допомагає їй триматися вертикально.


Steak Tartare & Madras Martini Frappe

Javier de las Muelas

Steak Tartare

Інгредієнти: 500 г яловичого філе, 10 тонких тостів, 3,5 г соусу Табаско, 16 г соусу Lea & Perrins, 6,5 г джину, 22 г каперсів, ½ цибулі шалот, 150 мл оливкової, олії extra virgin, 16 г гірчиці, 1 яєчний жовток, 1 анчоус, ксантанова камедь, сіль, перець.

Спосіб приготування

Змішати блендером каперси з джином, анчоусами та гірчицею. Додати оливкову олію та ксантанову камедь, суміш добре перемішати. Дрібно нарізати яловичину, додати сіль, перець, соуси Tabasco, Lea & Perrins, нарізаний шалот, сирий яєчний жовток і попередньо приготовлений соус. Використовуючи дві столові ложки, сформуйте кнелі і викладіть на тости з невеликою кількістю олії та солі.

Madras Martini Frappe

Інгредієнти: 10 мл вермуту Martini Extra Dry, 20 г суміші перців: чорного, рожевого, духмяного та сичуанського, 35 мл джину Bombay Sapphire.

Спосіб приготування

Приготувати коктейль, не додаючи перцю. Перелити коктейль в скляну тару зі щільною кришкою, додати суміш перців і залишити маринуватися протягом 5 днів. Після процідити коктейль і залишити в морозильній камері при -20 ºС протягом двох діб. Далі струсити коктейль у пляшці. Подавати, коли напій досягне текстури фраппе.


Lola Flores & Dry Martini Frappe

Javier de las Muelas

Lola Flores

Інгредієнти: 1 фінік, 1 цільнозерновий тост, 1 анчоус.

Спосіб приготування

З фініків видалити кісточки, тонко розкатати, поклавши їх між папером для запікання. Злити масло з анчоусів. Подавати тост з анчоусом на тарілці, покритій фініками; гарнір – фінікова гілка, розміром з тост.

Dry Martini Frappe

Інгредієнти: 10 мл вермуту Martini Extra Dry, 35 мл джину Bombay Sapphire.

Спосіб приготування

Змішати вермут і джин у скляній тарі зі щільною кришкою. Залишити в морозилці при -20 ºС протягом двох діб. Після струсити коктейль у пляшці. Подавати, коли напій досягне текстури фраппе.

X
Украина