Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

UmanWinery

Соляріс з окупованої Білозерки

27.06.2022, Новини Автор: Наталія Захарчук

Невеличка виноробня UmanWinery  розташована в містечку Умань, та є номінантом Wine Travel Awards 2021-2022 у категорії Unique Program і заслужено потрапила в фінал публічного голосування. Адже всі, хто відвідував дегустації  Ігоря Максименка, просто у захваті від його творчого підходу. 


Винороб Ігор Максименко навчався мистецтву виготовлення вин у провідних фахівців України та відомих європейських виноробів. А впевнено орієнтуватися у величезному океані вин і напоїв йому допомагають також знання, отримані в Школі cомельє «Майстер-клас» та Школі ресторанних професій MR.BAR School, на численних професійних семінарах та курсах.

Uman Winery

Ігор виробляє свої вина з винограду, який закуповує в Миколаївській, Одеській та Херсонській областях. Частина з виноградників зараз страждає від обстрілів, а Білозерка (Херсонська область) взагалі окупована. Винороб не впевнений, чи буде закуповувати виноград цього року, але є вино попередніх урожаїв, з яким він ще працює: «Минулого року я купив у Білозерці виноград сорту Соляріс, який чекає розливу. До речі, бочку для цього білого вина я придбав у Павла Макогона з Ясногородки, який займається реновацією бочок. Крім того, у перші дні війни, я поставив на витримку два барріки вина з Одеського Чорного 2017 року. Я винороб-аматор, не женуся за кількістю вина і не намагаюся робити його кожен рік. Наприклад, 20-й я пропустив, думаю, що і цього року зроблю паузу. В мене на витримці є вина 2017, 2018, 2019 років, над якими я ще чаклую. Я не поспішаю і дочекаюся, коли вино буде таким, яким я хочу його бачити».

Uman Winery

Окрім виготовлення вин, Ігор Максименко вже протягом п’яти років проводить яскраві дегустації. Багато з них стали частиною туристичних програм для груп з усієї України і проходили на виноробні в Умані. Тож цілком природно UmanWinery потрапила до WTA-комьюніті.  

«До мене приїздили багато туристів з різних місць, – розповідає Ігор. – Моє фірмове «Шоу келихів» вражало навіть тих, хто бував на дегустаціях у різних шато за кордоном. Такого вони ніде не бачили. Люди куштували одне вино в різних келихах, спостерігаючи, як змінюються смак і аромат, а потім ми добирали найвдаліший келих під конкретне вино. Даю, наприклад, своє біле, «Соляріс», і ми визначаємо, з якого келиха воно буде краще смакувати, чи з келиха для бордо, чи для совиньона, чи з універсального. Люди не вірили, що одне вино в різних келихах, може так змінюватися!» 

Звичайно, коли в Україні розпочалася війна, лекції та дегустації Ігоря призупинилися. Разом з іншими підприємцями Умані він допомагає обладнанням підрозділам ЗСУ, розташованим у тих областях, де йшли і зараз відбуваються бойові дії… Але у Ігоря Максименка вже є запити від туристів, які хотіли б навідатися в гості і, відкоркувавши його авторське вино, підняти келих за найскорішу Перемогу!

X
Украина