Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

The Sea of Wine – подорожуємо зручно!

02.11.2022,

У новому випуску «WTA Гайд. Україна» розміщено анонс запуску в межах проєкту The Sea of Wine, унікальної, розробленої українською командою ІСТ платформи з мобільним додатком, де будуть представлені винні маршрути Причорноморського басейну всіх країн-учасниць: Вірменії, Грузії, України та Греції.


Міжнародний проєкт The Sea of Wine втілюється командою Одеського національного технологічного університету разом з провідними партнерами – Міжнародним центром досліджень та освіти в агробізнесі (Вірменія), Грузинським центром розвитку агробізнесу (Грузія) та Університетом Аристотеля в Салоніках (Греція).

Як відомо, Чорноморський регіон – колиска світового виноробства. Мабуть, то неймовірно знаково, що країни з цих територій взялися не ділити гучний статус, а навпаки – розробляти спільний бренд винного туризму. Мета проєкту The Sea of Wine – допомогти виноробним і туристичним компаніям, готелям і ресторанам у цих чотирьох країнах виробити спільні сучасні підходи до просування продуктів і послуг.

Невдовзі запрацює платформа проєкту seaofwine.travel, де будуть доступні як винні маршрути України, Греції, Грузії, Вірменії, так і спільний маршрут між країнами-партнерами – Чорноморський винний шлях. Отже, можна обирати напрямок і планувати свою подорож прямо з дому. А завантаживши додаток, еногастрономічні туристи завжди матимуть під рукою всі винні маршрути – обирай і мандруй!

ІСТ платформа (Information and Communication Technology) – це дуже важливий продукт для комунікації. Сьогодні просунутий турист обирає саме такі платформи, в яких вбудовані кросспостинги з переходом на соціальні мережі та діють інші сучасні опції (до речі, сторінки проекту The Sea of Wine вже працюють в Instagram та Facebook). Це інтерактивна платформа, де підключена система оцінювання маршрутів і виноробень, де можна залишити відгук чи побажання. А такий фідбек, зауважимо, – безкоштовний, але безцінний маркетинговий досвід, який зможе одержати кожна виноробня-учасниця. Окрім англійської мови, сайт та мобільний додаток будуть доступними на локальних мовах: українській, вірменській, грецькій та грузинській.

Мобільний додаток для гаджетів можна завантажити з App Store або Google Play – простий і зручний у користуванні. В ньому представлені онлайн маршрути, сформовані спеціалістами.

Платформа ж більш розгалужена, до неї підключені всі ресурси Google Maps, працює система фільтрів, хештегів за інтересами. Відвідувач зможе самостійно сформувати подорож, обравши те, що його цікавить.

Сайт виконаний за останніми сучасними тенденціями веб-дизайну, щоб було і цікаво, і корисно, і зрозуміло з точки зору юзабіліті. На стартовій сторінці представлені всі країниучасниці, відвідувач може обрати ту, яка його цікавить, і перейти на її сторінку. Тут надається загальна інформація про виноробство в регіоні, винні маршрути. Можна перейти на сторінки виноробень або по хештегах та фільтрах дізнатися, що є поблизу – пам’ятки культури, архітектури, готелі та ресторани, які фестивалі проходять тощо. Також є інформація, якою мовою може бути проведена екскурсія, способи оплати послуг. Створивши власний маршрут, можна за допомогою сучасного сервісу зберегти його опис, карту, локації в PDF, створивши таким чином власний офлайн путівник. Крім того, на сайті представлені турагенства і туроператори, через яких можна замовити подорож.

На сторінці України розробники приділили багато уваги сортам винограду, серед яких і локальні Одеський Чорний, Сухолиманський, і європейські, які чудово культивуються в українському Причорномор’ї. Отже платформа виконує просвітницьку роботу в ширшому сенсі, щоб гість ще до відвідування виноробні був обізнаний на особливостях місцевих вин тощо. Це важлива інформація також для фахівців з інших країн – адже, на жаль, про українське виноробство надто мало відомо у світі. З цією ж метою створений розділ блогів з цікавими дослідженнями, тренінгами.

ICT платформа і мобільний додаток The Sea of Wine – зручні інноваційні інструменти, що забезпечують екотуристів світу необхідною інформацією про маршрути, країни та їхні пропозиції. Це інструмент, який розширює обрії.

X
Украина