Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Australia

Три мільйони на покращення якості вин з нульовим/низьким вмістом алкоголю

19.07.2023, Вино

Уряд Австралії виділив грант у розмірі майже 3 мільйонів австралійських доларів (1,6 мільйона £), призначений для підвищення якості та впровадження інноваційних технологій на зростаючому ринку слабоалкогольних та безалкогольних вин. Проєкт має назву «Просування австралійських вин у стилі життя».


Австралійський уряд виділив кошти для підвищення якості та розвитку інновацій в секторі слабоалкогольних та безалкогольних вин. Australian Vintage, лідер галузі у виробництві якісних сортових вин із низьким вмістом алкоголю та 0%, виступатиме керівником проекту. Головний винороб Australian Vintage Джеймі Сейнт (Jamie Saint) сказав: «Грант дозволяє нам проводити дослідження з ключовою метою оптимізації смаку та смакових відчуттів продуктів з нульовим та низьким вмістом алкоголю, а також детально вивчати споживчу та ринкову інформацію про цю категорію».

Australian Vintage

Для «Просування австралійських вин у стилі життя» Australian Vintage об’єднається з 10 галузевими партнерами зокрема з Університетом Аделаїди, Австралійським дослідницьким інститутом вина та провідними виробниками вина, технологій та дистриб’юторами.

«Ми раді працювати з групою провідних галузевих партнерів, щоб підняти зростаючу категорію «нульовий/низький вміст алкоголю», покращуючи конкурентоспроможність, продуктивність та стійкість австралійської виноробної промисловості, – сказав Джеймі Сейнт. – І ми дуже хочемо позиціонувати австралійський винний сектор як найбільшого світового виробника вин з нульовим/низьким вмістом алкоголю».

Jamie Saint

Головний винороб Australian Vintage Джеймі Сейнт (Jamie Saint)

Згідно з даними аналітиків IWSR, у 2022 році ринкова вартість безалкогольних напоїв та напоїв із низьким вмістом алкоголю перевищила 11 мільярдів доларів серед 10 основних ринків у всьому світі. IWSR очікує, що до 2026 року споживання зросте на 33% до 14,67 мільярдів, здебільшого мова йде про доросле населення Німеччини, Іспанії, США, Японії та Великобританії, яке піклуються про своє здоров’я.

Дані IWSR показують, що наразі на пиво припадає близько 75% світового безалкогольного/слабоалкогольного ринку. «Безалкогольні сорти пива, такі як Heineken 0.0, Free Damm, Lucky Saint, Peroni 0.0, Beck’s Blue, BrewDog Punk AF та San Miguel 0.0, чудово повторили смак і відчуття звичайного пива». У той же час, є багато високоякісного пива з вмістом близько 2%. Очікується, що до 2026 року на пиво припаде 70% загального приросту категорії «нульовий/низький вміст алкоголю».

Australia

Виробники вина стикнулися з певними труднощами після вилучення алкоголю, а саме, що це значно змінює «відчуття в роті», глибину смаку, післясмак та ін. «Дехто додає цукор, щоб компенсувати це, але ті, хто піклується про своє здоров’я, не вважають це особливо привабливим». Щоб подолати ці виклики, Australian Vintage, перш ніж кілька років тому випустити свою популярну серію McGuigan Zero, інвестувала в інноваційну технологію – Spinning Cone Column (SCC). Ця технологія м’яко видаляє алкоголь за низьких температур, щоб захистити та зберегти делікатні та відмінні сортові характеристики вина. Зараз McGuigan Zero є бестселером безалкогольних тихих вин у Великобританії та Австралії.

Нещодавно компанія інвестувала в другу установку Spinning Cone Column, за для збільшення виробничих потужностей. Додаткові випуски включають Tempus Two Zero, серію Lighten Up 6,8% та McGuigan Black Label Mid 9,8%. Також Australian Vintage представила новий бренд під назвою Not Guilty.

Грант на «Просування австралійських вин у стилі життя» буде використано для стимулювання подальших інновацій та покращення стандартів у категорії «нульовий/низький вміст алкоголю».

Джерело: decanter.com
Фото: australianvintage.com.au, linkedin.com, facebook.com/McGuiganWines

X
Украина