Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Ukrainian Gastro Show

Ukrainian Gastro Show – крок до міжнародного визнання

30.06.2021, Гастрономія

17 червня 2021 року у КВЦ Парковий відбулась грандіозна подія, пов’язана з українською кухнею – Ukrainian Gastro Show!


Професійна подія для шеф-кухарів, кухарів, рестораторів та тих, хто цікавиться гастрономією, третій рік поспіль гуртує навколо себе небайдужих до популяризації української кухні в Україні та світі!

Гастрошоу

Цей захід яскраво продемонстрував, як можна переосмислити та вивести на новий рівень національну кухню, повністю втіливши заявлену тему: «Українська кухня, основа та інновації».

Національні страви є невід’ємною частиною нашої культури. Знання основ є безумовною потребою для збереження гастрономічної спадщини нації. Інновації ж дозволяють розкрити потенціал української кухні та вивести її на якісно новий рівень.

коктейлі

14 шеф-кухарів виступили для гостей із 8 темами, що охоплюють різні напрямки розвитку української кухні. Крім того, бренд-амбасадорка Nemiroff розробила та запропонувала спеціальні коктейлі до кожної з 32 страв, що презентували спікери.

Юрій Кошик

Шеф-кухарі зі Львова Льоля Ланда та Юрій Кошик, надихнувшись галицькими рецептами, яким вже понад 100 років, розповіли про традиції використання локального продукту – квасолі «Стрийський Ясь». Адже у Стрийському районі Львівщини ця сільськогосподарська культура дуже поширена, її вирощують практично у кожному господарстві. Майстри продемонстрували техніки, що дозволяють створити вишукані страви з квасолі, які прикрасять меню будь-якого сучасного ресторану.

Дарія Озерна

Дарія Озерна розповіла про сучасні дослідження, які свідчать, що насіння та горіхи дозволяють формувати повноцінне меню з точки зору нутриціології. Біологиня також познайомила  з давніми традиціями використання горіхів та насіння в українській кухні та пояснила, чому вони були життєво необхідними у раціоні.

Євген Клопотенко

Євген Клопотенко, відомий амбасадор українського борщу, не зрадив своїй тематиці і зі сцени Ukrainian Gastro Show розповів про гордість української кухні та представив страву в новому, несподіваному вигляді! Євген продемонстрував гостям нові техніки та прийоми, приготувавши вісім страв та один напій – і всі вони є борщем! Серед борщового меню були коктейль «Борщ», морозиво-борщ і на закуску – борщ-намазка.

Віталій Гуралевич

На Ukrainian Gastro Show віддали дань поваги й українській печі. Віталій Гуралевич та Віталій Крушельницький, які мають багаторічний досвід роботи з піччю та знаються на різних типах української печі, розповіли, коли раціонально її будувати у закладі та які технічні можливості вона задовольняє. Також Віталій Гуралевич представив давні українські страви, що є ідеальними для приготування у печі.

Дарія Крікунова

Для чого на городі бузина та як цей продукт використовувати в ресторанних стравах, розповіли Андрій Северенчук та Дарія Крікунова. Не один рік роботи із цією ягодою дозволив спікерам поділитися ґрунтовними знаннями про сучасні технології, які допомагають відкрити потенціал бузини на професійній кухні.

страви

В’ячеслав Попков та Артем Блаута презентували актуальне літнє та осіннє меню, використовуючи сезонні продукти, і довели, що це не тільки смачно, але й економічно вигідно. Шефи презентували варіанти повноцінного кавунового меню та прокачали тему грибів в українській кухні.

Микола Люлько

Те, що локальні прісноводні види риб та морська чорноморська риба мають великий потенціал у ресторанному меню, довели Микола Люлько та Стелла Клименко, які здійснили ревізію традицій приготування риби в українській кухні і представили найкращі варіанти.

Страва на гастрошоу

Хліб – це те, чим здавна славиться українська земля. Ігор Лаврешин разом із Вікторією Батт присвятили свій виступ відродженню ремісничого хлібопечення в Україні. Шефи представили сучасний погляд та нові можливості для ресторанної сфери. Адже хліб власної випічки допоможе закладам вирізнятися з-поміж інших. Під час свого виступу шефи довели, що хліб і його створення є мистецтвом, а пошук нових смаків та комбінацій може відкрити абсолютно новий спектр сприйняття хліба.

кухарі

«Третій рік поспіль ми гуртуємо фахівців навколо теми української гастрономії. Цьогоріч ми залучили до участі дослідників та найкращих шеф-кухарів України задля переосмислення стародавніх традицій української кухні та внесення в неї передових інновацій! За два роки Ukrainian Gastro Show відвідали понад 1000 кухарів, рестораторів та гастроентузіастів, яким не байдужа тема розвитку української кухні. Разом ми прагнемо великої мети: зробити українську кухню впізнаваною у світі!» – коментує Андрій Скіп’ян, засновник компанії Hoteliero, яка створює головні події індустрії гостинності, серед яких особливе місце займає Ukrainian Gastro Show.

Українська кухня – в тренді, і ми нарешті можемо поговорити «про себе», «про своє» і «зі своїми».

Зробимо разом українську кухню популярною в Україні та світі!

X
Украина