Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Індустрія напоїв

Винна індустрія світу допомагає Україні

12.05.2022, Новини

Війна в Україні не залишила байдужими мільйони людей по всьому світу, багато з яких нас підтримують і допомагають. Індустрія напоїв також не залишається осторонь і різними способами намагається надавати свою підтримку українцям.


Decanter розповів про аукціони вишуканого вина та інші ініціативи для збору коштів українцям, які постраждали від російської агресії.

Імпортер та дистриб’ютор вина з Великобританії Les Caves de Pyrene допомагає родинам, які тікають зі зруйнованої війною України. Співробітники компанії сприяють розселенню біженців у безпечних притулках по всій Європі та у житлі, наданому європейськими виноробами цього імпортера.

Індустрія напоїв

Щоб допомогти покрити витрати на переїзд родин та допомогти їм матеріально, 9 травня  Les Caves de Pyrene провів аукціон зі збору коштів та благодійну вечерю в відзначеному зіркою Мішлен ресторані Galvin La Chapelle в Лондоні.

На заході було проведено живий аукціон рідкісних та знакових вин, старих марочних вин, а також екскурсій по виноградниках та відвідин ресторану.

Серед рідкісних лотів були представлені імперіал (6 л) Château Haut-Brion 1995 року, ієробоам (3 л) Montevertine Pergole Le Torte, магнуми Domaine des Miroirs та рідкісні пляшки Domaine Pierre Overnoy. Окрім живого аукціону, також відбувся онлайн-аукціон, на якому було зібрано 20 тисяч 946 фунтів стерлінгів.

Індустрія напоїв

В той же час американський аукціонний дім вин та алкогольних напоїв Acker оголосив, що він також співпрацює зі світовими виноробними товариствами для проведення аукціону вишуканих вин, а виручені кошти будуть передані World Central Kitchen – некомерційній організації, створеній шеф-кухарем Хосе Андресом (Jose Andres) для допомоги під час гуманітарних, кліматичних та громадських криз.

Для цього аукціону свої лоти надали Société des Amis du Champagne, Commanderie de Bordeaux, Commanderie des Costes du Rhône, Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Baillage de New York та Wine & Spirits Magazine.

У Бордо Лоран Фортен (Laurent Fortin), почесний консул в Україні регіону Нова Аквітанія та власник Château Dauzac, закликав винний світ жертвувати для благодійного аукціону, організованого платформою онлайн-аукціонів iDealWine. На цьому заході пішли з молотка багато рідкісних пляшок.

Індустрія напоїв

Італійці також активно беруть участь у зборі коштів для постраждалих від війни. Минулого місяця регіональні органи Brunello di Montalcino, Chianti Classico та Bolgheri-Bolgheri Sassicaia провели аукціон під назвою Vini per la Pace (Вина заради миру) на торговельній виставці Vinitaly у Вероні.

На аукціоні, де було запропоновано широкий асортимент унікальних тосканських пляшок рідкісних марочних сортів і великих форматів, зібрали £19 175 для Caritas Internationalis  – організації, яка надає гуманітарну допомогу біженцям.

Директор Brunello Consorzio Мікеле Фонтана (Michele Fontana) подякував усім, хто долучився до аукціону: «Ми дійсно пишаємося всіма виноробами Brunello di Montalcino, Chianti Classico та Bolgheri-Bolgheri Sassicaia за їхню швидку та щедру участь у цій ініціативі».

Wines of Tuscany

Натхненні успіхом і великою підтримкою виноробів, італійські організатори в найближчий час планують провести ще один благодійний аукціон.

Виробник ігристих вин Ferrari Trento, офіційний спонсор Формули-1, виставив на аукціон ієробоам Trentodoc Blanc de Blancs, спеціально випущений до Формули-1 та підписаний гонщиками-переможцями. Усі отримані кошти підуть до Міжнародного комітету Червоного Хреста на допомогу українським біженцям.

Індустрія напоїв

Аукціон Wines for Ukraine та Wine Unites for Ukraine, про які Decanter повідомляв у березні, зібрали відповідно 4770 і 87 938 фунтів стерлінгів.

Але аукціони – це не єдиний спосіб, яким винний світ підтримує Україну.

Так, Міжнародна асоціація сомельє створила онлайн-платформу для працевлаштування українських біженців в секторі напоїв. Платформа дозволить виробникам вина, ресторанам, барам, роздрібним продавцям, оптовикам та іншим рекламувати вакансії безпосередньо українцям, що знайшли прихисток від війни за кордоном. Усі пропозиції та оголошення про роботу перевірятимуться асоціацією.

Індустрія напоїв

Американська виноробня Nocking Point Wines зі штату Вашингтон, випустила спеціальний червоний купаж Outside 2019 року з етикеткою, на якій зображено український прапор. Кошти, отримані від продажу цього вина,  підуть на кампанію GoFundMe Stand with Ukraine, яку започаткували Ештон Катчер (Ashton Kutcher) та Міла Куніс (Mila Kunis), яка народилася в Україні. Ця зіркова пара для збору коштів на благодійність також співпрацює з винним баром Nocking Point Wines.

За матеріалами www.decanter.com
Фото:facebook.com, lesvitinerants.com

X
Украина