Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Vinitaly 2022

Vinitaly 2022 у всій красі після вимушеної дворічної перерви

26.04.2022, Новини Автор: Олександра Григор’єва

Після дворічної вимушеної перерви повернувся один з найголовніших та найзнаменитіших заходів у винному секторі: з 10 по 13 квітня італійська Veronafiere знову приймала Vinitaly 2022.


Вражаюча, масштабна, смачна та привітна, амбітна та авторитетна та багато іншого… Все це – про цьогорічну Vinitaly: власне – як завжди! Численні красиво вбрані, часом навіть гламурні, відвідувачі швидко пересувались між залами, щоб встигнути охопити івенти з вельми насиченої програми і не пропустити жодної запланованої зустрічі. Цьогоріч виставка складалась з 17 залів (позначених номерами від 1 до 12 та літерами A-F).

Vinitaly 2022

У 54-й Міжнародній виставці вин та спиртних напоїв взяли участь 4400 компаній з 19 країн світу, у програмі було понад 30 конференцій та 76 супердегустацій. А ще в рамках виставки працювала інтегрована система з онлайн-платформою VinitalyPlus b2b з більш ніж 17000 етикеток, завантажених виробниками у цифровому форматі. Vinitaly 2022 встановила новий рекорд відвідуваності міжнародними покупцями у відсотках від загальної кількості відвідувань: 25000 операторів з 139 країн фактично представили 28% від загальної кількості операторів, що відвідали захід (88000).

Vinitaly 2022

Інновації 17 виставкових залах – крім зони «четвертого кольору вина», присвяченої orange wine, – включали «MicroMegaWines – Micro Size, Mega Quality», новий розділ, спеціально призначений для нішевого і обмеженого випуску продукції найвищої якості. Organic Hall реалізував пропозицію Vinitaly Bio, а секція Mixology – офіційно дебютувала у своєму форматі.

У International Wine Hall, створеному виключно для міжнародних вин та міжнародних ЗМІ, були представлені зразки з Франції, Бразилії, Словенії, Аргентини, Іспанії, Сербії, Македонії, Лівану та Південної Африки, а також стенд Drinks+, де ми вітали відвідувачів Vinitaly.

Vinitaly 2022

Увечері 9 квітня, коли у місті Верона настала ніч, Vinitaly 2022 офіційно відкрилась! Магія опери та найбільший у світі театр під зірками були головними героями першого акту разом з шедеврами шеф-кухаря Давіде Олдані (Davide Oldani) та винами, відібраними Vinitaly.

Vinitaly Theatre

Цього ж вечора відбулась церемонія вручення премії International Vinitaly Prize 2022, а також було оголошено про нагородження Сари Хеллер (Sarah Heller), наймолодшого MW в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, титулом The Wine Communicator of the Year від IWSC.

Vinitaly Theatre

Програма Vinitaly була різноманітною та насиченою. Порушувалися питання конкурентоспроможність італійського вина на конференції, організованій Coldiretti, обговорювалися поправки до Конституції Італії про біорізноманіття, італійські автохтонні червоні вина, відбувся Grand Tasting “Сила легкості”, було представлено органічне вино, його тенденції та виклики та багато іншого.

Одну з найяскравіших дискусій першого дня – «Знакові жінки в світі італійського вина» – провели дві провідні міжнародні журналістки Моніка Ларнер (Monica Larner) з Robert Parker Wine Advocate та Елісон Нап’юс (Alison Napjus) з Wine Spectator, керуючий директор Vinitaly International, і сім відомих італійських жінок-виробників вина:

  • Кьяра Босхіс (Chiara Boschis) – E. Pira & Figli in Barolo
  • Елізабетта Форадорі (Elisabetta Foradori) Trentino
  • Аріанна Окчіпінті (Arianna Occhipinti) Sicily
  • Маріліза Алегріні (Marilisa Allegrini) – Allegrini Estates
  • Елена Фуччі (Elena Fucci) Mt. Vulture in Basilicata
  • Альбієра Антінорі (Albiera Antinori) Tignaello
  • Прісцилла Інчіза делла Роккетта (Priscilla Incisa della Rocchetta) Sassicaia.

Vinitaly 2022

Захід, на якому відбулася дегустація вин, був присвячений особистим історіям, духу товариства та прагненню всіх цих жінок до просування італійського вина.

Другий день Vinitaly відкрився під гаслом солідарності з Україною. Як медійно-комунікаційна група, яка завжди представляє та просуває українську винну індустрію, Drinks+ не може не згадати про деякі заходи та дискусії на підтримку України, що відбулися під час цієї масштабної виставки. Завдяки нашому партнеру «Укрвинпром» у співпраці з італійською командою Tony Sasa на Vinitaly 2022 були представлені дві українські виноробні, номінанти WTA: Beykush Winery та Château Kurin.

Vinitaly 2022

Організатори Vinitaly прийняли рішення віддати кошти від 76 супердегустацій та всіх платних майстер-класів на ініціативи Caritas – для підтримки населення, яке постраждало від російської військової агресії в Україні. Ця сума складає 80 тисяч євро та буде передана на потреби біженців з України.

Wines of Tuscany

11 квітня Consortium Brunello di Montalcino DOCG у співпраці з Consortium Chianti Classico DOCG та Consortium Bolgheri & Bolgheri Sassicaia DOC об’єднали зусилля і організували благодійний аукціон на підтримку України. 33 лоти призових пляшок та марочних вин, запропонованих виробниками-членами кожного консорціуму, було виставлено як онлайн, так і в одному із залів Vinitaly. Майже всі пляшки мали об’єм магнум (1,5 л) або ієровоам (подвійний магнум) (3 л).

Vinitaly 2022

Аукціон «Вина за мир» розпочався виступом президента Vinitaly та продовжився словами підтримки представників консорціумів. Організатори зазначили, що сьогодні, як правило, вони займаються благодійністю без розголосу, «але ми не можемо не використати таку велику і відому платформу, як Vinitaly, щоб не озвучити наслідки руйнівної війни, що йде в Україні, не можемо промовчати про тисячі загублених життів. Україна та її народ мають відчувати підтримку винного світу!»

Dr. Ricardo Nuñez

Доктор Рікардо Нуньєс (Dr. Ricardo Nuñez), власник Vinos de La Luz, великий друг України та спонсор Wine Travel Awards (WTA), взяв активну участь в аукціоні, ще раз продемонструвавши свою підтримку Україні. «Україна – моя країна», – сказав він.

Щодо нашого інноваційного проєкту в індустрії винного туризму, то треба зазначити, що Vinitaly виявилась місцем, де ми змогли возз’єднатися з номінантами та партнерами WTA, а також навести мости та ще більше розвинути нашу міжнародну спільноту.

X
Украина