Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Marqués de Murrieta

Зміна клімату – вплив на виробництво вина зростає

22.06.2022, Новини Автор: Drinks+

За даними міжнародних вчених, високогірні регіони стануть найбільш придатними для виноградарства через поточну зміну клімату.


Починаючи з 1850 року останні чотири десятиліття стають теплішими, тому Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) вважають, що найкращим варіантом для майбутнього виноградарства є ті ділянки, де виробництво вина має низькі літні температури та коротший вегетаційний період. Очікується, що ці ділянки стануть теплішими в умовах зміни клімату, що дозволить надійно вирощувати більш широкий спектр сортів. 

З іншого боку, вчені підкреслили, що поточні регіони з найбільшим виробництвом винограду можуть постраждати від значного зниження якості через прогнозоване підвищення температури та брак води.

Щоб підтримувати оптимальні температури вирощування, вчені відзначили, що багато власників виноградників «вже шукають розширення на більшу висоту, де не тільки середні температури є нижчими, але є більш висока теплова амплітуда та сонячне випромінювання».

В огляді пояснюється, що «на більшій висоті виноград демонструє більший вміст антоціанів і більшу кислотність, полегшуючи вплив умов зміни клімату, які викликають передчасне дозрівання», також дослідники зауважують, що «вина, вироблені з високогірних виноградників, мають кращий колір, вищу кислотність і більш бажані профілі аромату».

За матеріалами: app.vinex.market

X
Украина