Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Рідкісний віскі від The Macallan буде розіграний у лотерею

Власником односолодового напитку 73-річної витримки від Tales of the Macallan Volume II стануть два щасливчика, імена яких будуть витягнути з капелюха…


Tales of the Macallan Volume II був дистильований у 1949 році і витримувався понад сім десятиліть, перш ніж у 2022 році напій розлили у пляшки. Цей винятково рідкісний односолодовий віскі присвячений Олександру Ріду (Alexander Reid), який заснував винокурню в Спейсайді в 1824 році. Усього випущено 344 пляшки. Рекомендована роздрібна ціна складає £ 77 500. У спеціалізованих магазинах пляшки продаються за ціною понад £ 100 000.

Tales of the Macallan Volume II

Віскі розлитий у виготовлений на замовлення штоф Lalique ручної роботи, який укладено у 800-сторінкову книгу в ручній палітурці. Книга розповідає історію Ріда, який заснував віскікурню, ілюстрації зроблені відомим британським художником Ендрю Девідсоном (Andrew Davidson).

Інтернет-магазин Master of Malt отримав дві пляшки ексклюзивного віскі та вирішив розіграти їх у лотереї. 10 квітня Master of Malt обере з капелюха два імені, після чого переможці повинні будуть сплатити £ 77 500 та отримати заповітні пляшки. Лотерея вже відкрита і завершиться опівночі 9 квітня, колекціонери та любителі віскі можуть відвідати сайт Master of Malt, щоб зареєструватися.

Шість місяців тому пляшка The Macallan 1926 побила світовий аукціонний рекорд, на Sotheby’s у Лондоні цю рідкісну річ було продано майже за 2,2 мільйони фунтів стерлінгів.

Джерело: decanter.com
Фото: decanter.com, whiskymag.com

Власником односолодового напитку 73-річної витримки від Tales of the Macallan Volume II стануть два щасливчика, імена яких будуть витягнути з капелюха… Tales of the Macallan Volume II був дистильований у 1949 році і витримувався понад сім десятиліть, перш ніж у 2022 році напій розлили у пляшки. Цей винятково рідкісний односолодовий віскі присвячений Олександру Ріду (Alexander […]

Wine Paris & Vinexpo Paris 2024 у цифрах

У 2024 році Drinks+ & Wine Travel Awards продовжує плідну та активну співпрацю з Wine Paris & Vinexpo Paris. У цьому році Wine Paris & Vinexpo Paris стала номінантом Wine Travel Awards у категорії Event of the Year. Виставка відбулась з 12 по 14 лютого 2024 року та досягла нових висот, перевершивши всі очікування організаторів.


Уп’яте провідна виставка Європи – Wine Paris & Vinexpo Paris стала однією з найважливіших подій ділового календаря галузі і першою великою міжнародною подією року, зібравши рекордну кількість експонентів (4 070 з 48 країн, + 53% міжнародні учасники порівняно з минулорічною виставкою) та відвідувачів (41 253 з 139 країн, +30% ключових байєрів порівняно з подією минулого року).

Wine Paris & Vinexpo Paris

Найбільша кількість відвідувачів була з Франції, за нею йдуть Італія, Бельгія, Великобританія, США, Німеччина, Нідерланди, Іспанія, Канада, Швейцарія. З них 47% імпортери та дистрибуція; 18% рітейл, супермаркети, електронна комерція, безмитна торгівля; 12% виробники, 10% HoReCa; 13% представники ЗМІ та державних установ.

Wine Paris & Vinexpo Paris

Wine Paris & Vinexpo Paris проходила під патронатом Президент Французької Республіки месье Еммануеля Макрона. Виставку відвідали представники трьох міністерств Франції та 27 послів різних країн, включаючи Сполучені Штати, Італію, Португалію, Японію, Австрію, Іспанію, Китай, Нову Зеландію та Австралію.

У рамках Wine Paris & Vinexpo Paris відбулося понад 100 заходів, семінарів, дегустацій та конференцій. Величезний інтерес з боку відвідувачів привернула до себе La Nouvelle Vague – ексклюзивна платформа, призначена для молодих виробників у виноробній галузі з досвідом менше 5 років. А також івент організований за допомогою ШІ.

Wine Paris & Vinexpo Paris

Ця велика подія, яка проводиться вже п’ятий рік поспіль, побила всі попередні рекорди та підтвердила свою репутацію епіцентру для бізнесу та усіх зацікавлених сторін індустрії вина та спиртних напоїв у всьому світі. У 2025 році з 10 по 12 лютого Париж знову чекає на вас!

Більше інформації на сайті.

Фото: vinexposium.com, facebook.com/Vinexposium

У 2024 році Drinks+ & Wine Travel Awards продовжує плідну та активну співпрацю з Wine Paris & Vinexpo Paris. У цьому році Wine Paris & Vinexpo Paris стала номінантом Wine Travel Awards у категорії Event of the Year. Виставка відбулась з 12 по 14 лютого 2024 року та досягла нових висот, перевершивши всі очікування організаторів. […]

На Mondial des Vins Blancs Strasbourg українські вина завоювали 6 медалей

Конкурс білих вин у Страсбурзі, інформаційними партнерами якого є Drinks+ та Wine Travel Awards, запропонував нашим виноробам взяти участь безкоштовно, і українські зразки змогли вразити суддів!


Цього року у конкурсі взяли участь виноробні з 20 країн серед яких вперше були Андорра та Грузія. 70 винних експертів ретельно проаналізували 651 зразок і зробили свої висновки.

Серед переможців 14 країн: Андорра, Австралія, Австрія, Франція, Німеччина, Греція, Італія, Люксембург, Чехія, Словаччина, Іспанія, Швейцарія, Україна та США.

Українці привезли з Mondial des Vins Blancs Strasbourg шість медалей: 1 GRAN GOLD, 3 GOLD та 2 SILVER. Вітаємо переможців!

  • Chateau Chizay Furmint Late Harvest Sweet Wine 2022 – GRAND OR
  • Chateau Chizay ICE Wine Riesling Sweet Wine 2021 – OR – GOLD
  • Villa Tinta IRSAI OLIVER premium 2022 – OR – GOLD
  • Chateau Edem Muscaris 2022 – ARGENT – SILVER
  • Orange Chateau Pinot 2022 – OR – GOLD
  • Pinot Blanc Chateau Pinot 2022 – ARGENT – SILVER

Вікторія Агромакова, засновниця та CEO виставки Wine&Spirits Ukraine, яку було запрошено до суддівської колегії, так прокоментувала подію: «Конкурс білих вин у Страсбурзі – унікальний! І де ще його проводити, як не в Ельзасі – одному з найкращих у світі регіонів, де виробляють неймовірні білі вина! Цього року організатори знову дозволили українським виробникам представити свої вина безкоштовно, за що їм щиро дякуємо. Всього на конкурсі було представлено 28 українських вин, шість із них здобули медалі – це чудовий результат, враховуючи, що конкурс проходить за суворими правилами OIV: лише 30% вин у кожній категорії можуть отримати медалі. Я, як учасниця журі, хотіла б відзначити, що якість та рівень вин на конкурсі були неймовірно високими. Але з гордістю можу констатувати – і результати конкурсу тому підтвердження, – що вина України гідно тримають цей рівень і можуть вже сьогодні становити конкуренцію відомим брендам. Я впевнена, що надалі кількість нагород для наших вин у цьому та інших міжнародних конкурсах постійно зростатиме. Нам є чого прагнути і є чим пишатись! І, користуючись нагодою, хочу поділитися враженнями про ту навдивовиж для такого масштабного заходу чітку та професійну організацію. А ще – неймовірно дружню атмосферу, властиву Страсбурзькому конкурсу. А також згадаю ще один момент: організатори конкурсу звернулися з проханням представити членам журі – відомим винним журналістам, виноробам тощо – так званий «воєнний» випуск журналу Drinks+, де зібрані історії життя (а для декого – й смерті) наших колег та земляків за часів російської агресії. Це видання – про незламність українських людей, виноробів – і це була для мене ще одна важлива місія. Також членам журі я дарувала останній реліз каталогу номінатів премії Wine Travel Awards 2022-2023, адже цей унікальний міжнародний проєкт, що з кожним роком набирає висоту, має українське коріння. Отже моя місія у Страсбурзі вийшла за рамки звичайного суддівства і я насправді відчула себе амбасадором України».

Хто отримав GRAND PRIX DU JURY у 2024 році з результатом 96 балів? Що це за  вино, сорт винограду, вінтаж і терруар? Відповідь у прес-релізі, який завершує 26-й сезон Mondial des Vins Blancs Strasbourg.

 

Конкурс білих вин у Страсбурзі, інформаційними партнерами якого є Drinks+ та Wine Travel Awards, запропонував нашим виноробам взяти участь безкоштовно, і українські зразки змогли вразити суддів! Цього року у конкурсі взяли участь виноробні з 20 країн серед яких вперше були Андорра та Грузія. 70 винних експертів ретельно проаналізували 651 зразок і зробили свої висновки. Серед […]

Винна історія України у книзі Сергія Клімова «Нерозказана історія українського виноробства»

Перша презентація книги засновника фестивалю Kyiv Food and Wine Festival (Brave Wine) Сергія Клімова «Нерозказана історія українського виноробства» відбулась у кафе Хармс в Києві 25 січня. А вже у лютому вона була представлена на стенді українських виноробів на виставці у Дюссельдорфі – ProWein.


Роботу над книгою команда Ukraïner спільно з Сергієм Клімовим розпочали ще до повномасштабного вторгнення, і попри початок великої війни, вирішили не зупиняти проєкт, а навпаки – показати і українцям, і світу потенціал винної галузі, яка попри давню історію й здобутки, довгий час перебувала в тіні.

Книга розповідає про шлях українського виноробства від давніх часів до сьогодні, про сорти винограду, що ростуть на наших теренах, винні бочки, пляшки та корки, виготовлені в Україні, бесіди з сомельє та винними експертами.

Родзинкою видання стала низка історій про сучасних виноробів із різних регіонів України та авторська добірка з понад 100 українських вин, які варто спробувати. Ці історії зібрані в експедиції, в яку команда Ukraїner їздила разом із автором книги, восени 2022 року. На сторінках книжки читач також знайдете QR-коди, що ведуть до відеоісторій про виноробні в різних регіонах України.

В основу книги «Нерозказана історія українського виноробства» лягло дослідження Сергія Клімова, яке він почав майже 10 років тому. Видання містить унікальні архівні фото та знахідки стосовно виноробства, які були зібрані в музеях та приватних колекціях з різних куточків України.

«Ця книжка – мій погляд на історію українського виноробства від перших згадок до сьогодення, через призму людей, які стоять за українським вином сьогодні. Я розповім історію, цікаві факти, покажу нові перспективні регіони, місцеві сорти винограду, пораджу вина, та найголовніше — покажу тих, хто стоїть за українським вином сьогодні: виноробів та експертів, завдяки яким українські вина сьогодні такі, якими ми їх знаємо, – розповідає про свою роботу Сергій Клімов.

Для ознайомлення пропонуємо невеличкий уривок з книги Сергія Клімова «Нерозказана історія українського виноробства»:

«Повернення виноробства в Україні на історичні місця

Здається, що виноробство України завжди було поширене лише на півдні країни. Цей міт, посилений радянськими можновладцями, остаточно вкоренився зі зростанням бренду «кримських вин» та його «молодшого брата» Закарпаття і нівелював усі спогади про виноробство в інших частинах країни. А деякі інші південні регіони, як Бессарабія чи Причорномор’я, взагалі опинились на другому плані.

Аналізуючи історичні архівні джерела з документами для написання книги «Нерозказана історія українського виноробства» та слухаючи розповіді місцевих мешканців в деяких регіонах, мені вдалося помітити дуже цікаві факти — ще 100-200 років тому деякі з регіонів, де сьогодні про виноград в промислових масштабах тільки починають говорити, раніше вважалися виноробними і розвивалися дуже активно подекуди навіть до 1970-х років. Все це наштовхнуло мене на думку, що історично виноробні регіони на території України були набагато ширшими, аніж здається, і потенціал країни саме у виноробній сфері ще далеко не розкритий.

Сьогодні українське виноробство переживає часи трансформації. З кожним роком з’являється все більше нових виноробень у тих регіонах, де про виноробство читаємо лише у згадках історичних архівів та чуємо від старших людей. Ентузіасти витрачають власні кошти, сили та роки на дослідження теруарів з нуля, тестують сорти винограду, які будуть поводитись найкраще на цих землях.

Ті, кого я сьогодні називаю виноробами нової хвилі, повертають втрачену славу цим місцям. Цей шлях не буде легкою прогулянкою, але відкривши свій справжній виноробний потенціал, матимемо шанс посісти гідне місце на винній карті світу».

Придбати книжку можна на сайті видавництва Ukraїner або в книгарнях України.

Перша презентація книги засновника фестивалю Kyiv Food and Wine Festival (Brave Wine) Сергія Клімова «Нерозказана історія українського виноробства» відбулась у кафе Хармс в Києві 25 січня. А вже у лютому вона була представлена на стенді українських виноробів на виставці у Дюссельдорфі – ProWein. Роботу над книгою команда Ukraïner спільно з Сергієм Клімовим розпочали ще до […]

У Хорватії проходить дегустація Concours Mondial de Bruxelles – Rosé Wine Session 2024

Захід триватиме з 20 по 22 березня. Протягом трьох днів 60 суддів, включаючи журналістів, виноробів та трейдерів з 22 країн, оцінюватимуть 1205 зразків рожевих вин. Захід відбувається у місті Спліт (регіон Далмація). Комунікаційна медіагрупа Drinks+ & WTA є інформаційними партнерами Concours Mondial de Bruxelles. 


Rosé Wine Session відкрита для всіх видів рожевих вин. На цьогорічний конкурс представлені вина з 32 країн, більшість зразків надали основні країни-виробники: Франція, Італія, Іспанія та Португалія – 75% усіх вин, що беруть участь у конкурсі. Румунія займає 5-е місце з 46 заявками, за нею слідує Хорватія посідаючи 6-е місце.

За словами організаторів, вибір країни для оцінки вин цього стилю обрано не випадково – хорватські рожеві вина однаково популярні як у країні, так і на експортних ринках. У Хорватії налічується приблизно 20 000 га виноградників, частина з яких відведена для рожевих вин.

Concours Mondial de Bruxelles

Виноробний регіон Далмація розташований у південній частині Хорватії, понад 2500 років вино виробляється на острові Хвар та на виноградниках Далмації. У цьому районі знаходяться найстаріші у світі виноградники, у тому числі – Stari Grad Plain, рівнина, яка внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

В інших частинах виноробного регіону Далмація, таких як острів Віс та півострів Пелешац, виноград також вирощується протягом століть, сортовий асортимент майже повністю зосереджений на місцевих сортах винограду, які використовуються для виробництва унікальних вин.

Результати Rosé Wine Session 2024 будуть опубліковані на офіційному сайті Concours Mondial de Bruxelles 28 березня об 11.00 за центральноєвропейським часом.

Конкурс надає нагородженим виробникам інструменти просування та маркетингу з моменту надходження вина у продаж.

Джерело: concoursmondial.com
Фото: concoursmondial.com

Захід триватиме з 20 по 22 березня. Протягом трьох днів 60 суддів, включаючи журналістів, виноробів та трейдерів з 22 країн, оцінюватимуть 1205 зразків рожевих вин. Захід відбувається у місті Спліт (регіон Далмація). Комунікаційна медіагрупа Drinks+ & WTA є інформаційними партнерами Concours Mondial de Bruxelles.  Rosé Wine Session відкрита для всіх видів рожевих вин. На цьогорічний […]

VINITALY презентували в Європейському парламенті

20 березня у Брюсселі відбулася презентація Міжнародної виставки вин та спиртних напоїв Vinitaly, яка відбудеться у Вероні з 14 по 17 квітня. В цьому році вже традиційно Drinks+ Communication Media Group є інформаційним партнером заходу.


«Це перша презентація Vinitaly в Європейському парламенті з метою привернути увагу до італійського вина, яке має у вигляді Vinitaly свій торговий бренд глобального просування, – заявив в Брюсселі президент Veronafiere Федеріко Бріколо (Federico Bricolo). – І з цією логікою просування ми нещодавно завершили світовий тур, щоб зробити продуманий вибір основних покупців, яких запросити до Vinitaly. Мета була досягнута, але крім успіху з точки зору кількості, ми, перш за все, очікуємо дуже позитивної відповіді з точки зору якості попиту. Виконати це завдання стало можливим завдяки співпраці та підтримці уряду Італії, Міністерства сільського господарства та продовольства, Міністерства виробництва Італії, посольств та інституційних органів, відповідальних за просування, насамперед Агенції зовнішньоекономічних зв’язків ICE. Ця система взаємовідносин допомогла Vinitaly посилити своє ноу-хау, активувавши програму дедалі тіснішого обміну з гравцями сектору в глобальному масштабі».

До Верони запросили головних гравців міжнародного попиту з 65 країн. Згідно з оцінками, до них приєднаються приблизно 30 000 міжнародних операторів з більш ніж 140 країн. Найбільший контингент прибуде зі Сполучених Штатів, які складають більш ніж 15% загальної кількості відвідувачів, за якими слідують ще три стратегічні країни поза ЄС: Канада, Китай та Велика Британія, які разом складають 23% учасників. На макрорегіональному рівні найбільша аудиторія топ-покупців буде з Північної Америки та Європи (кожна – 26%), за якими слідують Азія та Океанія (23%), Східна Європа (13%), Центральна та Південна Америка (7%) і Африка (4%). Загалом, 65 представлених країн покривають 95% від загального експорту італійського вина.

«Ми твердо переконані, – додав керуючий директор Veronafiere Мауріціо Данезе (Maurizio Danese), – що можемо досягти багато чого в інтересах сектора, невід’ємною частиною якого ми вважаємо себе. У ці аж ніяк не легкі часи ми відчуваємо ще більший обов’язок надавати правильні відповіді тим, хто інвестує у виставку. Перше ключове слово, безсумнівно, «бізнес», друге — «обізнаність» про стратегічний, а також ідентифікаційний актив для італійської та європейської економіки. З цієї причини, з нагоди 1-го Національного Дня Made in Italy (15 квітня), ми представимо, разом з Міністром сільського господарства Франческо Лоллобриджида, дослідження під назвою «Якщо ви заберете вино з Італії…» Дослідження, проведене Uiv-Vinitaly Observatory та Prometeia, щодо впливу, який зазнала б Італія в соціально-економічному, туристичному та ідентичному аспектах від гіпотетичного зникнення вина з країни».

На 56-й виставці Vinitaly вже очікується аншлаг за участю 4000 компаній-експонентів, які займають понад 100 000 квадратних метрів виставкової площі. Паралельно відбудеться 28-а міжнародна виставка оливкової олії SOL, Xcellent Beers та 25-та Enolitech, Міжнародна виставка технологій виробництва вина, олії та пива. Ці три заходи доводять кількість компаній, розміщених у 17 виставкових залах, до майже 4300 із 30 країн.

Фото: ©Veronafiere-EnneviFoto

20 березня у Брюсселі відбулася презентація Міжнародної виставки вин та спиртних напоїв Vinitaly, яка відбудеться у Вероні з 14 по 17 квітня. В цьому році вже традиційно Drinks+ Communication Media Group є інформаційним партнером заходу. «Це перша презентація Vinitaly в Європейському парламенті з метою привернути увагу до італійського вина, яке має у вигляді Vinitaly свій […]

Mondial des Vins Blancs Strasbourg: Свято білих вин

Mondial des Vins Blancs Strasbourg у 26-й раз зібрав на своєму майданчику експертів, суддів та виноробів з усього світу. Вже другий рік поспіль Drinks+ та Wine Travel Awards міжнародні інформаційні партнери цієї захоплюючої події, яка підкреслює мистецтво виноробства та розкриває найяскравіші тенденції у світі білих вин. 


Організатори конкурсу зібрали виноробів з п’яти континентів. Цього року на Mondial des Vins Blancs Strasbourg представлені більше 30 білих вин з України. Слід зазначити, що участь для українських виноробів була безкоштовною.

Вікторія Агромакова, засновниця та CEO виставки Wine&Spirits Ukraine, яка була серед суддів конкурсу, виразила впевненість у перемозі деяких з них: «Я вже знаю, що везу додому 1 Grand Gold і 1 Gold Medal, і я майже впевнена, хто переможець. Але я з нетерпінням чекаю оголошення результатів наступного понеділка».

Тож чекати залишилося вже недовго, і на наших ресурсах ми обов’язково повідомимо, хто ж отримав медалі Mondial des Vins Blancs Strasbourg.

Також на майданчику Вікторія Агромакова зустрілася з суддями Mondial des Vins Blancs Strasbourg, які є членами The Circle of Wine Writers – асоціації авторів, письменників, журналістів, блогерів, які пишуть про вина та алкогольні напої.

Організатори вирішили презентувати їм наші видання Wine Travel Awards Guide та Drinks+. Вікторія Агромакова вручила журнали Sue Eames, членкині комітету, відповідальна за соціальні медіа; Markus Hungerbuhler, Nicole Wolbers, Annemarie Morse, Toshio Ueno, Marie CheongThong.

Ми раді бути партнерами Mondial des Vins Blancs Strasbourg, заходу, що підтримує виноробство,  об’єднує людей та сприяє міжнародному обміну досвідом.

Mondial des Vins Blancs Strasbourg у 26-й раз зібрав на своєму майданчику експертів, суддів та виноробів з усього світу. Вже другий рік поспіль Drinks+ та Wine Travel Awards міжнародні інформаційні партнери цієї захоплюючої події, яка підкреслює мистецтво виноробства та розкриває найяскравіші тенденції у світі білих вин.  Організатори конкурсу зібрали виноробів з п’яти континентів. Цього року […]

Bollicine del mondo-2024 – путівник у світ перлинних бульбашок

Додаток Bollicine del mondo, створений гастрономічним проєктом Identità Golose – це подорож всесвітом ігристих вин, який у своєму третьому випуску охоплює 740 виноробень (на 115 більше, ніж у 2023 році) з 39 країн.


Розробники першого у світі додатка про ігристе вино – Bollicine del mondo, який є номінантом Wine Travel Aawards, втретє представили свій цифровий гід та вручили спеціальні нагороди переможцям номінацій.

(Примітка редакції: проголосувати за Bollicine del mondo можна тут до 31 березня включно).

Безкоштовний універсальний додаток, доступний італійською та англійською мовами та призначений для вайнловерів та всіх тих, хто любить подорожувати та відкривати для себе скарби кулінарної та винної культури. Винна карта Bollicine del mondo – це колективна робота 16 винних експертів та журналістів.

Bollicine del mondo-2024

Автори проєкту Чинція Бензі (Cinzia Benzi), експерт з вина та гастрономії, письменниця; Паоло Маркі (Paolo Marchi), гастрономічний та винний критик, засновник та куратор Identità Golose, першого італійського конгресу авторської кухні та кондитерських виробів; Андреа Гриньяффіні (Andrea Grignaffini), експерт з їжі та вина; Клаудіо Чероні (Claudio Ceroni), засновник Identità Golose, президент бюро MAGENTA.

(Примітка редакції: Чинція Бензі є номінантом міжнародної премії Wine Travel Awards, проголосувати за Амбассадора року можна тут до 31 березня включно).

Bollicine del mondo-2024

Bollicine del mondo-2024 представляє 27 маршрутів, які охоплюють одні з найвидатніших регіонів ігристих вин: Асті та Москато, Ірпінію, Тренто-Док та Етну, Шампань, Ельзас, Бургундію, Пенедес, Чилі та Аргентину, а також Долину Напа та Сонома.

Онлайн-гід розповідає про найкращих виробників: 53% представлено Італією, 47% – виноробами Європи та решти світу. Винна карта Франції у Bollicine del mondo-2024 охоплює практично всі основні виноробні регіони країни: Шампань, Ельзас, Бургундію, Луару та Юра – 30% із 47%; Інші виноробні розташовані в Іспанії, Великобританії, Німеччини, Австрії, Албанії, Румунії, Греції, Португалії, Словенії, Швейцарії, Ізраїлі, Туреччини, Індії, Аргентині, Чилі, Бразилії, Канаді, США, Австралії та Новій Зеландії.

Новинки цього року: Бельгія, Чехія, Словаччина, Мальта, Ліван, Індонезія, Мексика та В’єтнам. Серед представлених виноробень переважають ті, хто застосовує класичний метод виробництва ігристого, а також виробництво Pet Nat.

Bollicine del Mondo

Номінації та переможці Bollicine del mondo-2024:

BOLLICINE DEL MONDO E L’INNOVAZIONE (Бульбашки та інновації)

  • Бенуа Гуез (Benoît Gouez) Chef de Cave Moët & Chandon

BOLLICINE DEL MONDO VISIONE SOSTENIBILITÀ (Бульбашки та сталий розвиток)

  • Champagne Moussé Fils
  • Monsieur Cédric Moussé

IL VITIGNO DA SCOPRIRE (Винні відкриття)

  • Asprinio – Cantina Salvatore Martusciello
  • “Trentapioli” Asprinio d’Aversa Doc, Salvatore Martusciello
  • Nero Buono – Cantina Marco Carpineti
  • Spumante Metodo Classico Kius Pas Dosé 2013

GIOVANI DI BELLE SPERANZE, BUONA LA PRIMA (Прем’єра)

  • Cantina Gabrile Magno – Metodo Classico Pas Dosé 2019

QUESTIONI DI FAMIGLIA (Сімейна справа)

  • Tenuta I Fauri -Famiglia Di Camillo

ETICHETTA D’AUTORE (Авторська етикетка)

  • Lambrusco Grasparossa di Castelvetro SuDiGiri di Pezzuoli dalle vigne di Maranello
  • Anthologie de Marjosse – Cuvée Blansky  – Pierre Lurton – Château Marjosse

I COMUNICATORI (Комунікатори)

  • Хосам Елдін Абу Елейун (Hosam Eldin Abou Eleyoun)
  • Адуа Вілла (Adua Villa)
  • Чиро Фонтанезі (Ciro Fontanesi)
  • Андреа Амадей (Andrea Amadei)

BOLLICINE DEL MONDO L’Esperto (Эксперт )

  • Ессі Авеллан (Essi Avellan).

Джерело: essiavellan.com, winenews.it, aislombardia.it, orogastronomico.it

Додаток Bollicine del mondo, створений гастрономічним проєктом Identità Golose – це подорож всесвітом ігристих вин, який у своєму третьому випуску охоплює 740 виноробень (на 115 більше, ніж у 2023 році) з 39 країн. Розробники першого у світі додатка про ігристе вино – Bollicine del mondo, який є номінантом Wine Travel Aawards, втретє представили свій цифровий […]

Wines of Ukraine Stand & Stand with Ukraine

Друге пришестя українських вин на найбільшій винній події світу ProWein 2024.


10-12 березня у Дюссельдорфі відбулась найбільша в світі міжнародна виставка вин та алкогольних напоїв ProWein. Серед численних колективних та ексклюзивних стендів виноробів та дистилерів з різних країн світу, для нас найважливішим став стенд Wines of Ukraine – з провідними винами та спиртними напоями нашої країни.

Wines of Ukraine

Зауважимо, 2024 став проривним роком для українського виноробства на міжнародному полі. Адже це далеко не перший перформанс українських вин, в тому числі і на ProWein, де вітчизняні винороби робили перші кроки експортним вектором ще років десять потому разом з Комунікаційною медіагрупою Drinks+. Але то були розрізнені та поодинокі виступи. І ось нарешті справжня перемога: попри війну та економічні складнощі, Україна виступила потужним та широким фронтом.

Минулого року, можна сказати, відбулася спроба пера: Wines of Ukraine, бренд, створений за ініціативи Асоціації крафтових виноробів України, представив на ProWein-23 об’єднаний стенд українських вин, завоювавши увагу та підтримку професіоналів – експертів, трейдерів та журналістів. Аж ось стенд с українськими винами на ProWein-2024  виявився значно більшим, а географія відвідувачів ще ширшою. Цього року презентація була справді масштабною і презентабельною, що викликає гордість: 100 квадратних метрів, 17 учасників та 1500 пляшок українських вин і алкогольних напоїв на презентації.

Wines of Ukraine

Що саме змінилося в цьому році, крім кількості метрів та учасників? Перш за все – сама базова концепція презентації. Як заявили організатори, – Wines of Ukraine та Асоціація крафтових виноробів України, – завдання полягало в тому, щоб відійти від презентації країни, що потерпає від агресії, – і зосередити увагу на країні, яка виробляє справді прекрасні вина. Вина, гідні як високих оцінок конкурсів, так і місця в асортименті провідних дистриб’юторських компаній та в картах популярних ресторанів світу. І маємо визнати, що з цим завданням українці справилися на «відмінно».

Wines of Ukraine

На цю ідею працювало і стильне, привабливе оформлення стенду, грамотна маркетингова кампанія, піар матеріали. Крім корпоративних брошур з профілями виноробів, на стенді було представлено так званий «воєнний» номер Drinks+, що містить картину українського винного бізнесу за два роки війни, та нову книгу авторства Сергія Клімова «Нерозказана історія українського виноробства».

Але головним героєм презентації на ProWein, звичайно, стали самі експоненти винного стенду. Серед них були провідні винороби країни, вина яких одержують вже не перший рік схвальні відгуки зірок світової винної критики та вищі нагороди на авторитетних конкурсах, а також молоді компанії, які, щоправда, вже також відмічені медалями конкурсів.

Wines of Ukraine

Влучно зіграв і той факт, що на цей раз Україна представляла цікавий спектр зразків: як вина з локальних сортів винограду, так і національні напої: меди, настоянки, бальзами, наливки. Цього року на стенді Wines of Ukraine на ProWein були представлені: Beykush Winery та Koblevo (Миколаївщина); Big Wines, Biologist, Cikera та Honey Badger (Київщина); SHABO Family Winery, Villa Tinta, My Wine by Eduard Gorodetsky, Kolonist Winery, Bolgrad, Grande Vallee, 46 Parallel Wine Group та Odesos (Одещина); Stoic Winery (Одещина/Херсонщина); Chateau Chizay та Shosh Winery (Закарпаття). Медоварів України представляла компанія «Медовий Спас» (Київська обл.). Нагадаємо, що «Медовий Спас» відроджує автентичну традицію, поєднуючи старовинні рецепти медовухи та сучасні технології виробництва. Один із флагманських продуктів компанії є сікера, історично відома як «медове вино» – унікальний напій, що викликав підвищену зацікавленість гостей стенду.

Wines of Ukraine

Звичайно, всі фактори в єдиному зусиллі під егідою Wines of Ukraine спрацювали на успіх. І хоча солідарність з нашою країною та її підтримка з боку усього демократичного світу так само виявлялися потужно та сильно, а гості та учасники ProWein так само, як і в минулі роки війни, демонстрували солідарність, цього разу учасники стенду Wines of Ukraine виявили повну самодостатність. І відвідувачі проявляли не лише власну політичну волю, а й ділову зацікавленість продуктом України.

Сьогодні українські виробники ще опрацьовують дані та підсумовують результати. Але Drinks+ зібрав  від них перші враження.

Світлана Цибак, співзасновник Wines of Ukraine, голова Асоціації крафтових виноробів України та СЕО Beykush Winery: «Треба зазначити, що виноробством України цікавиться все більше і більше шанувальників вина та професіоналів ринку. До нас підходили оператори зі Швеції, Нідерландів, Канади, Німеччини. Вони питають про теруари, виробників, їм цікаві автохтонні сорти. Як виявилося, німцям і канадцям більш смакують білі вина. Скандинавські країни виявляють інтерес практично до всіх різновидів українських вин та напоїв».

Wines of Ukraine

Наталія Бурлаченко, СЕО Big Wines і амбасадор Vinos de La Luz: «Наші вина зацікавили багатьох місцевих підприємців, німці активно питали про співпрацю – можливість продажу наших вин у німецьких магазинах. У мене склалося враження, що наразі їх цікавлять українські вина, щоб задовольняти попит з боку наших співвітчизників, які зараз мешкають в Німеччині. І в нас є вже кілька напрацювань саме по цій країні. Серед останніх спостережень: зацікавленість є у всіх наших винах, хоча в пріоритеті рожеві та білі, але і червоні теж користуються попитом. Демонстрували зацікавлення і представники Великобританії та Словаччини. Як не дивно, їм було цікаве все. Перш за все, тому, що, на жаль, вони майже нічого не знають про українське виноробство. А оскільки в нас представлені вина з автохтонних сортів, – то це їм здавалося вдвічі цікавішим». (Примітка редакції: Наталія Бурлаченко є номінантом міжнародної премії Wine Travel Awards, проголосувати за яскравого інфлюєнсера і справжнього професіонала можна тут до 31 березня включно).

Wines of Ukraine

До речі, значна частина учасників українського стенду на ProWein є номінантами або переможцями минулих років Wine Travel Awards – членами спільноти, яка відкрита для всіх, хто закоханий у світ вина та винних шляхів.

Едуард Городецький, засновник ТМ my Wine та My wine bar (виноробня входить до першого українського еногастрономічного маршруту «Дорога вина та смаку Української Бессарабії», проєкту, що став переможцем Wine Travel Awards 2022-2023 і за який можна проголосувати в цьому році), розповів, що до стенду українських вин і, зокрема, вин my Wine, підходило багато відвідувачів «Провайну».

«Україною цікавляться. Особливо ж місцевими сортами винограду. Здебільшого у мене питали ігристе та Chardonnay», – поділився спостереженнями з Drinks+ пан Городецький.

Wines of Ukraine

Співвласник Villa Tinta, Костянтин Тінтулов, в своїх враженнях про виставку розповів, що серед відвідувачів стенду переважали американці, бельгійці, а також французькі wine brokers. І вчергове озвучив спостереження щодо локальних вин: «Більшість цікавляться автохтонами. Відвідувачі дегустують, розуміють напрямок вина, запитують про теруар, щоб скласти уявлення і визначитися, чого саме хочуть. Як на мене, були варті уваги і вина з міжнародних сортів. Серед них назву Rose Pinot Noir: ніжне і витончене, з тонкими ароматами червоних ягід та легким квітковим шлейфом. А також біле Pinot Grigio: яскраве і свіже, елегантне. Виноград, зібраний на кращих виноградниках Придунайської Бесарабії, подарував цьому вину багатий букет з ніжною квітковою нотою… В цілому ж, ми в чергове впевнилися, що про Україну поки знають небагато, але тішить, що прагнуть довідатися більше».

Wines of Ukraine

Анна Горкун, власниця бренду – номинанта Wine Travel Awards – 46 Parallel Wine Group (голосувати тут!), в розмові з представниками D+ висловила сподівання, що цьогорічна успішна презентація Wines of Ukraine в Дюссельдорфі дасть «квиток у світ» нашим винам, щоб вайнловери у Великій Британії, Бельгії, Німеччині, Фінляндії, Ізраїлі чи Нідерландах могли отримувати українське вино у найближчому винному магазині, а не через складні приватні доставки, схожі на перипетії «Місія нездійсненна».

Wines of Ukraine

І на останок дозволимо собі невеличке власне спостереження: наші оглядачі із приємністю відмітили таку деталь, яка насправді означає величезне позитивне зрушення в колі українських виноробів – компанія SHABO (примітка редакції: проголосувати за номінанта можна тут до 31 березня включно), яка мала окремий стенд, долучилася і до загального, заради демонстрації нашої єдності.

Ще одним виявом певних зрушень у справі просування українського вина став візит до стенду Wines of Ukraine пана Посла України у Німеччині Олексія Макеєва, пані Генерального Консула України в Дюсельдорфі Ірини Шум, які знайомилися з українськими виноробами в компанії з директором виставки ProWein паном Петером Шмітцом (Peter Schmitz) та пані Генеральним Консулом США у Дюссельдорфі Pauline Kao (Поліна Као). Усі учасники поважної делегації дійшли згоди, що винна дипломатія – чудовий спосіб поширення української культури в цілому.

Wines of Ukraine

Вікторія Агромакова, засновниця та CEO виставки Wine&Spirits Ukraine так оцінила результативність цьогорічного ProWein для українських виноробів:

«Стенд Wines of Ukraine знову був у центрі уваги, і якщо минулого року багато хто з наших відвідувачів приходили просто підтримати Україну, а більшість гостей ProWein навіть не знали, що Украіна – виноробна країна, то цього разу всі вже фокусувалися саме на наших винах. І, як завжди, всіх цікавило щось особливе, те, що вони не зможуть знайти в інших країнах – наші локальні сорти, дегустацію яких я здебільшого й проводила на стійці WOU.

Wines of Ukraine

Тож імпортери, експерти та винороби з інших країн (котрі мали час походити по виставці та познайомитись з винами інших країн, на відміну від наших ;)) відзначили:
  • Тельті Курук від Beykush winery: італійці порівнювали його з Мальвазією, португальці – зі своїм автохтоном з місцевих високогірних виноградників, а деякі гості – з Совіньон Бланом. Дуже ароматне, багато квітів та білих фруктів.
  • Тельті Курук в амфорі від SHABO. Помаранчеві вина для багатьох європейців дуже спрецифічний продукт, але, порівнюючи це вино з насиченими грузинськими винами в квеврі, вони оцінили його безперечну елегантність.
  • Сухолиманський від Wine Kolonist та Винхол Оксамитне Winehall Oksamytne – свіжий, травʼяністий, дуже гастрономічний.
  • Одеський чорний. Наш флагман, котрий з кожним роком представляють все більше виноробень. Домінуючий нині тренд відходити від дубу та демонструвати свіжість, фруктовість, характеристики сорту й ознаки теруару вивів в лідери невитриманий Odesa Black 2020 від Villa Tinta. Це вино вражало різноманіттям спецій в ароматі. Також відвідувачі оцінили неймовірний колір Odesa Black 2023 від BIG WINES, насичений та з великим потенціалом – від My Wine by Eduard Gorodetsky, елегантний – від Колоніста, та дуже гастрономічний – від Biologist Wine Company.
Та мої особисті фаворити:
  • Blaufränkisch Sekt Selection Traditional Methode від Chateau Chizay – Шато Чизай, 2 роки відтримки на осаді, дуже лімітед едішн, лише 2000 пляшок, та дуже круте!
  • Brut Nature від 46 Parallel Wine вже з 56 місяцями витримки на осаді, який за останній рік перетворився на дуже потужне ігристе!.
  • Смородинова наливка від Honey Badger це дуже смачно, а в парі з класичним ігристим то любов!
З кожним роком якість українських вин зростає, з кожним роком про них дізнаються все більше експертів та поцінювачів з усього світу. Просувати українськи вина – це велика честь для мене, дуже радію бути частиною команди Wines of Ukraine та пишаюсь нашими виноробами, ви неймовірно круті!»

Звичайно, поки що передчасно робити висновки – наскільки дієво ProWein зрушив локомотив експортних продажів для наших вин, але з точки зору історії українського виноробства – це був, безумовно, визначний, парадний виступ. І яскраве свідчення позитивного розвитку українського винного літопису. Попри все.

ProWein закінчився і до наступної події залишились якісь місяці. Адже час плине швидко. Ми певні, що на виставку у Дюссельдорфі 2025 року наші винороби поїдуть, маючи за плечима Перемогу над агресором, а у своїх портфелях ще більше класних українських вин, які створює українська земля, талановиті енологи та працьовиті руки наших людей.

Фото: Дарʼя Ревенко для Wines of Ukraine

Друге пришестя українських вин на найбільшій винній події світу ProWein 2024. 10-12 березня у Дюссельдорфі відбулась найбільша в світі міжнародна виставка вин та алкогольних напоїв ProWein. Серед численних колективних та ексклюзивних стендів виноробів та дистилерів з різних країн світу, для нас найважливішим став стенд Wines of Ukraine – з провідними винами та спиртними напоями нашої країни. […]

MUNDUS VINI: найцікавіше з весняної дегустації 2024 

Протягом шести днів у Нойштадті, Німеччина, відбувалась велика дегустація, яка залучила понад 250 винних експертів із 55 країн. Цей конкурс, що проходить двічі на рік у самому серці Пфальца, другого за величиною виноробного регіону Німеччини, презентував цього разу вина з 45 країн, серед них — вина з маловідомих виноробних країн, таких як Узбекистан (одна срібна медаль), Польща (золота медаль, це вже вдруге для польського вина), а також Казахстан, Колумбія та Марокко.


Східноєвропейські вина захоплюють своїм виразним смаком і чудовою якістю, залишаючи незабутнє враження на весняній дегустації MUNDUS VINI. Від пагорбів Румунії до мальовничих виноградників Молдови та України, ці вина демонструють багату виноробну спадщину регіону та інноваційні технології. Тим часом провідні виробники з усього світу також вражають своїми винятковими творіннями, демонструючи різноманітність і досконалість світової винної індустрії. 

MUNDUS VINI

Отже, оголошено результати 34-ї Великої міжнародної винної премії MUNDUS VINI: найкращі виноробні цього року включають R&A Pfaffl (Найкращий виробник Австрії), DGB (Південна Африка), Vinaria Purcari (Молдова), Anecoop (Іспанія) і Fantini Group ( Італія). Разом їхні вина отримали 163 нагороди в категоріях «Срібло», «Золото» та «Гранд Золото».

MUNDUS VINI

Італійські вина досягли надзвичайного успіху, отримавши загалом 639 нагород (12 гранд-золотих, 370 золотих, 257 срібних) від вимогливого журі, демонструючи беззаперечну якість. Іспанія йде на другому місці з 535 нагородами (7 гранд-золотих, 302 золоті, 226 срібних), за нею йдуть Португалія (352 нагороди), Франція (296 нагород), Німеччина (193 нагороди) та Австрія (105 нагород). Постійний успіх країн Нового Світу знову очевидний: Південна Африка отримала 95 нагород, Чилі — 55 нагород, а Австралія — 50 нагород, довівши загальну суму до 288 нагород. 

Останніми роками MUNDUS VINI спостерігає значне підвищення якості вин із країн Східної Європи. Цього року молдавські вина особливо виділялися, отримавши 3 «гранд-золота», 56 золотих і 37 срібних нагород, у той час як Грузія, Румунія та Північна Македонія йшли з 83, 71 і 42 нагородами відповідно.

christian_wolf_

Крістіан Вольф (Christian Wolf), директор дегустації, коментує: «Як вважаю, що весняна дегустація є чудовим показником якості вин останнього урожаю, які виходять на ринок. Під час головної світової виставки вин і алкогольних напоїв ProWein у Дюссельдорфі відвідувачі мали можливість скуштувати приблизно 350 вин, відзначених нагородами. У перший день виставки організатори MUNDUS VINI провели церемонію нагородження виробників вина, чиї вина отримали престижні нагороди, такі як Best of show або Best producer. Цей момент мав велике значення як для ради Mundus Vini, так і для мене особисто, тому що під час дегустації має значення лише якість вин. Журі отримує мінімум інформації — вінтаж і сорт винограду, тому вони зосереджуються виключно на оцінці якості». 

MUNDUS VINI

У цьогорічному конкурсі в журі взяли участь чотири українки, три з яких представляли Drinks+ і Wine Travel Awards.

MUNDUS VINI

Ольга Піневич-Тодорюк, головний редактор журналу Drinks+: «У моїй комісії ми з колегами з Португалії, Греції та Німеччини отримали незабутні враження від дегустації унікальних вин із винограду Гувейо та Віозіньо. Ці маловідомі сорти винограду продемонстрували чудові ароматичні та смакові характеристики. Ще одна дегустація грецьких вин, зокрема Mavrodaphne та Xinomavro, на MUNDUS VINI була чудовою пригодою! Ці грецькі сорти справді виділялися своїми багатими смаками та унікальними профілями, пропонуючи зазирнути в різноманітність терруару та традицій виноробства Греції. Соковита солодкість Mavrodaphne і сміливий характер Xinomavro залишили незабутнє враження, продемонструвавши надзвичайний потенціал грецьких вин на міжнародній арені. Дослідження глибини та складності цих виняткових вин стало справжнім задоволенням! І, звісно ж, більшість із них були нагороджені золотими медалями. Дякуємо родині Mundus Vini за цей чудовий досвід і ідеальну організацію дегустацій і заходів».

MUNDUS VINI

Ірина Дьяченкова, співзасновниця Drinks+ Media Group: «MUNDUS VINI – це еталон відмінної організації та професіоналізму. Але найголовніше – це особливо теплі людські стосунки, повага та увага до всіх учасників конкурсу з боку організаторів, які високо цінують працю кожного винороба, міжнародного журі та власної команди. У MUNDUS VINI є чудова традиція представляти всіх членів команди суддям і вітати цих дивовижних людей на сцені. А на 34-й Весняній дегустації MUNDUS VINI народилася нова церемонія нагородження суддів, які співпрацюють із конкурсом понад 15 років». 

MUNDUS VINI

Загальнолюдські цінності, культура і гуманізм невіддільні від вина. У своєму вітальному слові Крістоф Майнінгер (Christoph Meininger), засновник Meininger, висловив підтримку Україні та Ізраїлю. Особливо цінні ці слова в нинішній неспокійний час, коли світ роздирають військові конфлікти. 

MUNDUS VINI

У весняній сесії Mundus Vini 2024 взяли участь 250 винних експертів з усього світу. До складу моєї комісії входили представники різних країн: Німеччини, Швейцарії, Франції, Тайваню та України. Наші флайти переважно складалися з дуже якісних європейських вин з Австрії, Німеччини, Італії, Іспанії. Усі вісім Chenin Blanc з Південної Африки також були передбачувано добрими. Але справжніми фаворитами серед білих тихих вин для мене стали витончені австрійські вина 2023 року, виготовлені з мускатних сортів із залишковими цукрами до 4 г/л і від 4 до 12 г/л. Також добірка чудових Темпранільо різних урожаїв 2019-2023 років від Рібера-дель-Дуеро, де вісім із дев’яти вин отримали оцінки понад 90 балів і заслужене золото Mundus Vini, може бути предметом гордості для іспанських виноробів. 

MUNDUS VINI

Останній день конкурсу був для нас особливою суддівською місією: кілька комісій дегустували безалкогольні вина. Це важливий зростаючий сегмент, представлений на дегустації двома категоріями: безалкогольне тихе вино та ігристі напої з безалкогольного вина. Типи вина: біле, рожеве, червоне. За залишковим вмістом цукру кольорові вина поділяються на менше і більше 40 г/л.

MUNDUS VINI

Органолептичні показники, за якими оцінюють безалкогольні вина, дещо відрізняються від традиційних. Наприклад, оцінюють ступінь маскування зелених присмаків в ароматі та смаку, рівень винності смаку, не вітають аромат вареного виноградного соку.

За статистикою моєї комісії, Німеччина безперечно є європейським лідером у безалкогольному сегменті; Іспанія, Італія та Франція були представлені кількома зразками, а Швейцарія та Люксембург показали по одному вину. Ці вина продемонстрували, що велика увага приділяється загальній якості продукту. Тому серед 39 зразків безалкогольного, які продегустувала наша комісія, багато вин отримали оцінки, що відповідають срібній медалі, а кілька отримали бали на рівні золотої медалі».

MUNDUS VINI

Вікторія Макарова, дописуючий редактор Wine Travel Awards: «На MUNDUS VINI дійсно відчуваєш себе, як у сім’ї, де до того ж маєш справу з першокласними професіоналами буквально з усього світу — науковцями, професорами, енологами, сомельє, виноробами, байерами та імпортерами, журналістами та інфлюенсерами. Це дивовижний міжкультурний досвід, де ви можете поспілкуватися, обмінятися думками та ідеями та знайти нових друзів у винному співтоваристві. Мої щирі компліменти чудовій команді MUNDUS VINI та її лідеру Крістіану Вольфу: все, що вони робили, було ідеально організовано, чітко та без зайвого стресу (принаймні так здавалося). 

Моїй комісії пощастило з кількома чудовими флайтам італійських білих (Pinot Grigio, Garganega, Fiano, Cataratta, Insolia), свіжими, фруктовими та витонченими рожевими ігристими від DO Cava, чудовими Альбаріньо та дуже елегантними Темпранільо з Ріохи, а також надзвичайно різноманітними та високоякісними винами з Португалії, де мої абсолютні фаворити – купажі з Alicante Bouschet, котрий є «батьком» важливого українського червоного сорту Одеський чорний. 

SHABO

Згадуючи українські вина, хочу привітати наших медалістів: виноробню SHABO Winery, одного із лідерів українського виноробства, що отримала кілька нагород: Limited Edition Muscat Ottonel натурально напівсолодке 2021 — золота медаль; Cabernet Reserve 2022 — золота медаль; Grande Reserve Cabernet-Merlot — 2022 золота медаль та Best of Show Ukraine; Limited Edition Cabernet-Merlot (кахетинська технологія / витримано в квеврі) 2022 — срібна медаль. Шато Чизай, чудова виноробня із Закарпаття, здобула золото за особливе десертне вино Троянда Карпат 2021 (витримка 24 місяці) та срібло за новий випуск Троянда Карпат Червоне. Молода й талановита одеська виноробня Odesos Winery здобула золото за Cabernet Sauvignon Reserve 2021. 

MARCHE IGT SANGIOVESE

Також хотілося б відзначити італійську виноробню з Марке Tenuta Manoylo (Societa Agricola Morescо), що отримала Grand Gold і титул Best of show Marche за Marche IGT Sangiovese 2021 та срібло за Falerio DOC Pecorino 2021. Ми особливо раді відзначити успіх цієї виноробні, оскільки вона є номінантом Wine Travel Awards, а також тому, що нинішніми власниками цього маєтку є родина Манойло з України. 

Я сподіваюсь, що в майбутньому все більше українських виноробень братимуть участь у конкурсах MUNDUS VINI і принесуть Україні ще більше нагород. Мені було дуже приємно зустріти моїх дорогих колег з команди та журі конкурсу на стенді Wines of Ukraine на ProWein та організувати для них експрес-дегустації наших вин. Їхня думка, поради та оцінки є надзвичайно важливими для українських виноробів. Щиро дякую, сімʼя MUNDUS VINI!»

MUNDUS VINI

Photo Credit: AD LUMINA

Протягом шести днів у Нойштадті, Німеччина, відбувалась велика дегустація, яка залучила понад 250 винних експертів із 55 країн. Цей конкурс, що проходить двічі на рік у самому серці Пфальца, другого за величиною виноробного регіону Німеччини, презентував цього разу вина з 45 країн, серед них — вина з маловідомих виноробних країн, таких як Узбекистан (одна срібна […]

X
Украина