Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Представники Асоціації крафтових виноробів Причорномор’я відвідали Долину Напа

У 2023 році Rotary e-Club of Ukraine в партнерстві з Roots of Peace та Ротарі клубами почав реалізацію глобального гранту Rotary International Mines to Vines. Завдання проєкту – розмінування виноградників та підтримка крафтового виноробства на деокупованих та прифронтових територіях Причорномор’я України. Важливою складовою проєкту також є обмін досвідом зі всесвітньо відомими винарнями світу. Нещодавно група у складі шести представників крафтового виноробства півдня України, які є членами Асоціації крафтових виноробів Причорномор’я, відвідала один з найвизначніших винних регіонів – Долину Напа (Napa Valley).


В Долині Напа нас гостинно приймала виноробня Grgich Hills Winery. Саме її засновник, Майкл Гргіч (Michael Grgich), зробив вина Каліфорнії відомими на весь світ. Як усі, мабуть, пам’ятають, дегустація в Парижі 1976 року змінила хід історії американського, та мабуть, і всього виноробства. Вино, зроблене Майклом Гргічем, Chardonnay Chateau Montelena, обійшло на конкурсі бургундське Chardonnay, яке на той час було еталоном якості та стилю. А вже в 1977 Майкл заснував свою власну виноробню – Grgrich Hills, якою і зараз керує його сім’я.

Napa Valley


Регенеративне виноградарство Grgich Hills

З 2000 року Grgich Hills Winery практикувала органічне виноробство. Продовжуючи традицію натурального землеробства, з 2019 року на виноградниках почали впроваджувати особливий підхід – регенеративне виноградарство. Підхід базується на гармонії взаємодії людини та природи.

Регенеративне виноградарство – це і філософія, і ефективне господарство, і стиль життя одночасно. Основна ідея полягає у взаємодії та впливі бактерій у всьому живому – в ґрунті, рослинах, тваринах. Це ціла система кругообігу та взаємообміну. Важливу роль тут відіграє озеленення виноградників – вирощування різних сумішей трав, що дає поживні речовини ґрунту та утримує вологу. Завдяки цьому навіть у найспекотніший період температура та вологість ґрунту стабільні. Окрім того, створення біорізноманіття біля винограднику – насадження різних квітів, кущів та дерев, залучає комах, які є хижаками для шкідників винограднику.

Napa Valley

Регенеративне виноградарство передбачає спорудження на території винограднику будиночків для різних птахів, в тому числі – сов. Вони також є санітарами для лози. Штучні водоймища, будиночки для диких бджіл, птахи та тварини – все це робить виноградник єдиною здоровою екосистемою, що дає змогу відновлювати родючість ґрунту та робити якісне здорове вино.

Виноробня Grgich Hills Estate одна із трьох у Долині Напа, яка іде цим шляхом. І саме на її базі ми здобували знання про  американське прогресивне виноробне господарство.


Долина Напа. Обмін досвідом

Протягом тижня наша команда знайомилась з представниками виноробні, які ділилися з нами досвідом та особливостями роботи.

Першим нашим провідником в цей світ став Іво Джеремаз (Ivo Jeramaz), племінник Майка та віце-президент по виноградниках та виробництву. Саме його ідея – впровадити регенеративне виноробство. Іво розповів нам про п’ять різних теруарів виноробні, особливості кожного з них, та як новий підхід змінює процес вирощування винограду. А процес цей не простий, адже в Долині Напа немає дощів з квітня по жовтень, а вдень дуже жарко. Та навіть коли денна температура сягає 42°C, температура грунту все ще становить 24°C. Попри це, ґрунт та рослини виглядають здоровими та щасливими – і то заслуга невтомної праці людей.

Є і гарна новина: виноробам Grgich Hills не потрібно витрачати багато грошей на добрива, природа все дає сама. Але відбувається це, коли запускається біобаланс. Прикметно, що завдяки регенеративній системі не обов’язково вдаватися до зменшення врожайністі, можна робити мінімальну обрізку, тут лоза сама обмежує приріст. І це особливий підхід до старої лози, якій 80-100 років. Місцеві особливості формування лози дозволяють зберігати її, омолоджувати та отримувати найкращі врожаї. Зауважу, нашим фаворитом на дегустації стало вино Cabernet Sauvignon зі старих лоз.

Napa Valley

До речі, на честь нашого візиту Віолетта Гргіч (Violetta  Grgich) – дочка Майка та президент виноробні, влаштувала прекрасний обід. На обіді були присутні представники Ротарі Клубу, Хайді Томас Кун (Heidi Thomas Kühn), засновниця Roots of Peace та проєкту Mines to Wines, представники місцевої влади та ЗМІ. Наша команда поділилася своїми враженнями від поїздки та розказала про складну ситуацію в нашій країні, пошкодження виноградників та сільськогосподарських земель, і про те, що, незважаючи на війну, ми продовжуємо висаджувати нові лози, виготовляти нові вина. І готуємось до нового, повоєнного і мирного життя.


Філософія Долини Сонома

А далі була Долина Сонома, де ми відвідали виноробню Medlock Ames, яка також практикує регенеративне виноградарство. Нагадаю, що в Каліфорнії повсякчасно зберігається висока загроза пожеж. Ми бачили величезні площі згорілих лісів та територій, де колись були будинки та виноградники. У 2019 році пожежа «Кінкейд» охопила понад 30 га землі. Для виноробні, до якої ми завітали під час туру, це стало тоді тривожним сигналом.

Пожежа завдала великого збитку виноградникам Medlock Ames та диким землям, які знаходяться поблизу маєтку. Ця подія змусила власників задуматися над тим, чому так відбувається. Чому в Каліфорнії так багато пожеж? Яка роль та відповідальність людини в умовах зміни клімату? У пошуках відповіді засновник виноробні звернув увагу на новий підхід – регенеративне виноградарство. Такі методи, як збільшення біорізноманіття, інтеграція птахів та тварин на виноградник, насадження покривних культур призвело до відновлення та відродження винограднику після пожежі. Все це стало філософією і вектором роботи виноробні.


Регенеративне виноградарство на теренах нашої країни

В останній день нашого перебування в Каліфорнії на честь нашого візиту нас запросили на урочистий захід до будинку Хайді Томас Кун. Ця неймовірна жінка керує фондом Roots of Peace. Її проєкт Mines to Vines займається розмінуванням виноградників в зонах воєнних конфліктів. На заході були присутні консул України в США, друзі та колеги Хайді, представники ЗМІ.

Napa Valley

Ми щиро вдячні за такий прийом та організацію нашої подорожі. Вона була дуже інформативною та насиченою. Ми отримали нові знання та незабутній досвід, що в нинішніх умовах є вкрай важливим.

Тим часом, наші винороби вже почали впроваджувати елементи регенеративного виноградарства. Серед піонерів цього руху назву Steppe Wines (Слівіно, Миколаївська обл.), Olbio Nubo (Парутино, Миколаївська обл.), Beykush Winery (Очаків, Миколаївська обл.), Frumushika-Nova (Бесарабія, Одеська обл.). І усі вони мають бажання продовжувати роботу в цьому напрямку.

«Минулого тижня ми з колегами повернулись з Каліфорнії. Завдяки невтомній праці та ініціативі Хайді Томас Кун, підтримці Rotary e-Club of Ukraine та Миколи Стеблянко, координатора Rotary International, наша поїздка стала можливою у рамках глобального амбітного проєкту Mines to Vines. Це ініціатива, що з’єднує зусилля з розмінування виноградників і підтримки крафтового виноробства Причорномор’я”, – коментує Світлана Цибак, представниця Wines of Ukraine, Голова Асоціації крафтових виноробів України та СЕО Beykush Winery. – “Наш візит до легендарної виноробні Grgich Hills Estate під керівництвом Іво Джеремаза та неперевершеної Саллі Камм (Sally Camm) відкрив перед нами нові горизонти і показав, як сучасні підходи можуть трансформувати традиційні методи. Відкритість, гостинність і готовність ділитися знаннями мають велике значення для нас, бо ми прагнемо відновити та розвивати виноробство в нашій воюючій країні. Дякуємо за підтримку, ми зосереджені зробити Україну квітучою знову, попри всі виклики, що стоять перед нами».

У 2023 році Rotary e-Club of Ukraine в партнерстві з Roots of Peace та Ротарі Клубами почав реалізацію Глобального гранту Rotary International Mines to Vines. Завдання проєкту – розмінування виноградників та підтримка крафтового виноробства на деокупованих та прифронтових територіях Причорномор’я України. Важливою складовою проєкту є обмін досвідом з всесвітньо відомими винарнями світу.

Norsk Vin

Tel.: +47 40 55 37 74
Web: www.norskvin.com
Address: Norsk Vin, Gustav Wriedts gate 5, 3023 Drammen, Norway


Norsk Vin був створена Даніло Костаманья (Danilo Costamagna) у 2017 році з метою запропонувати на норвезькому ринку якісне вино місцевого виробництва. У 2018 році виноробня отримала державну ліцензію на виготовлення, виробництво, продаж та імпорт вина.

Norsk Vin

Даніло родом із виноробного району П’ємонт, він є членом правління Асоціації норвезьких виробників винограду.

Norsk Vin

Norsk Vin виробляє білі, червоні, рожеві та ігристі вина. Червоне вино Norsk Vin Adagio отримало бронзову медаль на Norwegian Wine Show у 2018 році.

Фото: norskvin.com

Tel.: +47 40 55 37 74 Web: www.norskvin.com Address: Norsk Vin, Gustav Wriedts gate 5, 3023 Drammen, Norway Norsk Vin був створена Даніло Костаманья (Danilo Costamagna) у 2017 році з метою запропонувати на норвезькому ринку якісне вино місцевого виробництва. У 2018 році виноробня отримала державну ліцензію на виготовлення, виробництво, продаж та імпорт вина. Даніло родом […]

«Винна мануфактура Штифко»

Tel.: +38 050 317 9452
Email: vine.shtufko@gmail.com
Address: с. Ключарки, Мукачівський район, Закарпатська область, Україна


Сімейна виноробня «Штифко» створена у 2018 році та знаходиться неподалік Мукачева, у селі Ключарки. Власник виноробні – Олександр-Василь Гарновдій, фізик та фінансист за освітою та винороб за покликанням душі. Пан Олександр Гарновдій є керівником «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття». Вина «Штифко» добре знають не тільки на Закарпатті, а й в інших регіонах України.

Винна мануфактура Штифко

Штифко називали на Закарпатті предків пана Гарновдія, котрі на своїй землі посадили першу лозу. І хоч у подальшому члени родини носили різні прізвища, Штифко – ім’я пращурів стало синонімом авторитету. Саме тому винороб Гарновдій й обрав для своєї винарні таку назву – «Винна Мануфактура Штифко».

Площа власного винограднику 1 га (в планах до 8 га), обсяг виробництва 20 тонн.

Винна мануфактура Штифко

На конкурсі «Червене вино-2021» «Мануфактура Штифко» отримала золото за своє біле сухе «Фурмінт». У тому ж 2021 році на конкурсі Спілки угорських виноробів Закарпаття у м. Берегово пан Гарновдій отримав срібло за «Шардоне» та бронзу за «Мускат Оттонель».

Винна мануфактура Штифко

Пан Олександр експериментує з новими сортами винограду, відроджує місцеві сорти та працює над географічним зазначенням вин.

Фото: kiszo.news, varosh.com.ua

Tel.: +38 050 317 9452 Email: vine.shtufko@gmail.com Address: с. Ключарки, Мукачівський район, Закарпатська область, Україна Сімейна виноробня «Штифко» створена у 2018 році та знаходиться неподалік Мукачева, у селі Ключарки. Власник виноробні – Олександр-Василь Гарновдій, фізик та фінансист за освітою та винороб за покликанням душі. Пан Олександр Гарновдій є керівником «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття». […]

Cramele Recaş

Tel.: +40 256 330 100
Email: office@recaswine.ro
Web: https://cramelerecas.ro
Address: Complex de vinificație CP1 307340 Recaș, jud. Timiș, Romania


Перші згадки про вина Рекаша датуються 1447 роком, зараз цей унікальний документ знаходиться в Banat Museum. Він свідчить про те, що Михайло де Чорна (Mihail de Ciorna), купив виноградники на цих землях у дворян Іоанна та Катерини Мадьяр (Ioan/Ecaterina Magyar) за 32 флорини (угорська золота монета, яка ходила на той час).

Йшли століття і виноградники в Рекаші належали то угорцям, то австрійцям, то хорватам, які розуміли їхню цінність, піклуючись про них з умінням та вдячністю.

Cramele Recaş

1991 рік став однією з найважливіших віх, що поєднують минуле зі сьогоденням: цього року народилася компанія Cramele Recaş, місія якої полягала і полягає в тому, щоб зберігати спадщину традицій та культуру стародавніх ремісників цих земель і водночас привнести інноваційні підходи та сучасні технології у виробництво.

Cramele Recaş

Наразі Cramele Recaş – румунсько-британське виноробне господарство преміум-класу, що обробляє близько 1200 га виноградників (22 сорти) у Рекаші, займає перше місце в топі румунських виробників вина за оборотом, а також є найбільшим експортером пляшкового вина з Румунії. Загальна виробнича та складська потужність комплексу складає близько 32 000 000 літрів.

Cramele Recaş

Виноробну команду Cramele Recaş очолюють австралієць Хартлі Смітерс (Hartley Smithers) та Нора Іріате (Nora Iriate) з Іспанії. У 2020 році Хартлі та Нора увійшли до числа 100 найкращих виноробів світу за версією британського видання The Drinks Business.

З 2019 року Cramele Recaş запровадила принципи сталого розвитку, цього ж року вина компанії були сертифіковані як веганські за результатами аудиту, проведеного представниками міжнародного авторитетного бюро Bureau Veritas.

Cramele Recaş

Щорічно виноробню відвідують 15 000 місцевих та зарубіжних туристів.

Фото: cramelerecas.ro, instagram.com/cramelerecasro

Tel.: +40 256 330 100 Email: office@recaswine.ro Web: https://cramelerecas.ro Address: Complex de vinificație CP1 307340 Recaș, jud. Timiș, Romania Перші згадки про вина Рекаша датуються 1447 роком, зараз цей унікальний документ знаходиться в Banat Museum. Він свідчить про те, що Михайло де Чорна (Mihail de Ciorna), купив виноградники на цих землях у дворян Іоанна та Катерини […]

Α. & G. PAPAIOANNOU

Tel.: +30 27460 23694
Email: info@papaioannouwines.gr
Web: www.papaioannouwines.gr
Address: Ancient Nemea, Corinthia 20500, Greece


А. & G. PAPAIOANNOU – виноробня №1 у Греції за площею виноградників. Господарство розташоване в одному з найбільших регіонів країни – Немея.

Виноробня оснащена невеликою лінією розливу, має великий льох для витримки в бочках та новим дегустаційним залом. Усі виноградники сертифіковані як органічні, загалом 57 га.

Вирощують сорти Agiorgitiko, Cabernet Sauvignon, Roditis, Assyrtiko, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Merlot, Touriga, Roussanne, Sauvignon Blanc, Petit Verdot.

Винороби PAPAIOANNOU створюють широкий асортимент вин середньої цінової категорії, високої якості. Виноробня бере участь у престижних світових виставках і має низку золотих та срібних медалей найпрестижніших міжнародних конкурсів.

Α. & G. PAPAIOANNOU є номінантом Wine Travel Awards у категорії Progressive Approach.

Tel.: +30 27460 23694 Email: info@papaioannouwines.gr Web: www.papaioannouwines.gr Address: Ancient Nemea, Corinthia 20500, Greece А. & G. PAPAIOANNOU – виноробня №1 у Греції за площею виноградників. Господарство розташоване в одному з найбільших регіонів країни – Немея. Виноробня оснащена невеликою лінією розливу, має великий льох для витримки в бочках та новим дегустаційним залом. Усі виноградники сертифіковані […]

Weinhof Zieger

Tel.:+43 664 780 35 38
Email: wein@weinziegartig.at
Web: www.weinziegartig.at
Address: Altenhof 14, 8385 Neuhaus am Klausenbach, Austria.


Виноробня Weinhof Zieger розташована на пологих пагорбах у південному Бургенланді (Австрія), серед мальовничих виноградників із крутим схилом. Свою діяльність компанія розпочала у 2000 році. Weinhof Zieger – найпівденніша виноробня у Бургенланді. Виробляє соковиті білі вина, з ароматами фруктів, типовий південний бургенландський Uhudler, міцні білі вина та складні, делікатно пряні червоні вина.

Weinhof Zieger

Багаті залізом гравійно-глинисті ґрунти, піщані вулканічні вивітрені ґрунти та багаті гумусом важкі глинисті ґрунти надають винам Weinhof Zieger характерну, фруктову та мінеральну нотку. Сильні перепади температури вдень і вночі під час фази дозрівання підсилюють кислотність і потенціал плодів.

Weinhof Zieger

У серпні 2023 року, за 100 метрів від винної ферми, було відкрито «будинок для відпочинку», як його називають у родині Зігер.

Weinhof Zieger

Кожна з трьох просторих квартир у домі вражає власною терасою та фантастичним видом на горбистий ландшафт і навколишні виноградники. Бронювати відпочинок необхідно заздалегідь.

Weinhof Zieger

«Далеко від суєти повсякденного життя ви знайдете тут спокій і відпочинок для тіла та розуму, – кажуть господарі виноробні. – І, звичайно, відкриєте для себе різноманітний асортимент якісних вин, включаючи типове південне бургенландське Uhudler».

Вина Weinhof Zieger доступні для покупки онлайн.

Фото: facebook.com/weinhofzieger

Tel.:+43 664 780 35 38 Email: wein@weinziegartig.at Web: www.weinziegartig.at Address: Altenhof 14, 8385 Neuhaus am Klausenbach, Austria. Виноробня Weinhof Zieger розташована на пологих пагорбах у південному Бургенланді (Австрія), серед мальовничих виноградників із крутим схилом. Свою діяльність компанія розпочала у 2000 році. Weinhof Zieger – найпівденніша виноробня у Бургенланді. Виробляє соковиті білі вина, з ароматами фруктів, […]

Viña San Pedro

Tel.: +56 (2) 2477 5300
Email: contacto@sanpedro.cl
Web: https://sanpedro.cl/en/
Address: Avenida Vitacura #2670, 16th Floor, Las Condes. Región Metropolitana Chile.


Заснована в 1865 році, компанія Viña San Pedro, сьогодні є одним із найбільших та найстаріших експортерів чилійського вина та однією з найважливіших виноробних компаній країни. Більш ніж у 80 країн світу закуповують продукцію Viña San Pedro. Компанія володіє 1200 га виноградників.

Viña San Pedro

Viña San Pedro була заснована у долині Куріко братами Корреа (Correa). Брати були піонерами в імпорті різних сортів зі Старого континенту до долини.

Molina Winery – місце з історією та будинок Viña San Pedro. Вже понад 150 років виноробня виробляє вина високої якості, відомі сьогодні у всьому світі.

У 2002 році в долині Анд, біля підніжжя Андського хребта було засновано ще одну виноробню – Cachapoal, що спеціалізується на марочних винах. Виробляють п’ять вин з Altair, Cabo de Hornos, Sideral, Kankana del Elqui та Tierras Moradas. Посаджені на висоті 500 метрів над рівнем моря лози піддаються значним перепадам температур вдень і вночі, що дозволяє плодам дозрівати повільно, в результаті чого виноград має помірну кислотність і таніни, високі смакові та ароматичні характеристики.

На виноробні працює чотири винороби: Вівіана Магнере (Viviana Magnere), Маурісіо Гонсалес (Mauricio Gonzalez), Габріель Мустакіс (Gabriel Mustakis), Андреа Кальдерон Васкес (Andrea Calderon Vasquez).

Viña San Pedro

Виноробня організовує обіди з національними чилійськими стравами та найкращими винами Viña San Pedro. Мінімальна група – дві особи, максимальна – тридцять. «Ви можете замовити дегустацію вин з панорамним видом на виноградники, здійснити екскурсії сучасним винним льохом і сільською місцевістю і, нарешті, насолодитися вишуканим чилійським барбекю у винограднику», – кажуть у Viña San Pedro.

Viña San Pedro

Фото: instagram.com/vsptwinegroup

Tel.: +56 (2) 2477 5300 Email: contacto@sanpedro.cl Web: https://sanpedro.cl/en/ Address: Avenida Vitacura #2670, 16th Floor, Las Condes. Región Metropolitana Chile. Заснована в 1865 році, компанія Viña San Pedro, сьогодні є одним із найбільших та найстаріших експортерів чилійського вина та однією з найважливіших виноробних компаній країни. Більш ніж у 80 країн світу закуповують продукцію Viña San Pedro. Компанія […]

Château Dillon

Tel.: +33556953994
Email: contact@chateaudillon.com
Web: https://chateaudillon.com/
Address: Rue Arlot de Saint-Saud, 33290 Blanquefort, France


Це більше, ніж виноробний маєток, це база для навчання студентів та стажерів Agricultural College De Blanquefort.

Château Dillon було збудовано на початку XVII століття і називалося Château Terrefort, за назвою колишнього маєтку, яке стояло на цьому місці. Найпершим відомим власником шато вважається Анрі де Лоссад (Henri de Laussade), чия вдова в 1596 купила у орача лози. Історія розповідає, що, ймовірно, це були лози білих сортів винограду, найбільш поширених на той час у регіоні Медок. Різні власники змінювали одне одного до 1754 року. У 1754 маєток придбав Роберт Діллон (Robert Dillon), який приїхав з Бордо і вирішив оселитися в цих місцях.

Château Dillon

У 1829 новим власником став Франсуа Сеньйоре (François Seignouret). Він також був родом з Бордо, але поїхав до Північної Америки і заробив статки в Луїзіані, конструюючи меблі для великих будинків. Прагнучи підтримувати зв’язок з країною, звідки він родом, Франсуа часто повертався до Бордо і робив численні операції з нерухомістю, які привели його в цей маєток. У 1830 році він заснував фірму з експорту вина і перетворив свої столярні майстерні у Новому Орлеані на винні льохи. Так Франсуа Сеньйоре створив бренд Château Dillon.

Château Dillon

Франсуа Сеньйоре застосовував на своєму винограднику нові методи вирощування, впроваджені в практику в середині XIX століття: посадку рядами, що дозволяє орати волами, нові методи обрізки та ін. Після смерті Франсуа його вдова взяла управління господарством площею 7 га на себе. До 1890 маєток налічував 125 га, 52 з яких були відведені під виноградник. Далі маєтком володіли нащадки Франсуа Сеньйоре. З 1923 року частина землі була здана в оренду Школі сільського господарства, виноградарства та садівництва Бланкефора. Навчальний заклад із сільського господарства та виноробства було створено за бажанням багатого власника міста Едуарда-Марі Авриля (Édouard-Marie Avril).

У 1932 році Château Dillon було класифіковано як Cru Bourgeois, з 2020 року маєток класифікується як Cru Bourgeois Supérieur терміном на 5 років для вин 2017–2022 років.

Château Dillon

В Château Dillon знаходиться бондарна школа (l’École de Tonnellerie de Bordeaux Gironde) та майстерня, в якій навчаються бондарі з усієї Франції.

У Château Dillon виробляються білі, рожеві та червоні вина.

Джерело: chateaudillon.com
Фото: chateaudillon.com, bordeauxclasswine.com

Tel.: +33556953994 Email: contact@chateaudillon.com Web: https://chateaudillon.com/ Address: Rue Arlot de Saint-Saud, 33290 Blanquefort, France Це більше, ніж виноробний маєток, це база для навчання студентів та стажерів Agricultural College De Blanquefort. Château Dillon було збудовано на початку XVII століття і називалося Château Terrefort, за назвою колишнього маєтку, яке стояло на цьому місці. Найпершим відомим власником шато […]

Ейнат Кляйн та Андрій Макаревич – тур «Легенди Шампані»

Ранкові та вечірні дегустації і відвідування Домів та Замків. Ейнат Кляйн, номінант Wine Travel Awards у категорії Top Guide та її чоловік Андрій Макаревич збираються відвідати Шапань та запрошують усіх шанувальників вишуканих вин «піти їх стопами».


Винний письменник, експерт та сомельє – Юрій Праушкін та його дружина Ольга є власниками приватного пансіону Auprès du Château у Танлі та бутік-готелю Villa Thaіs, розташованого у місті Тоннері. Вони організовують тури для невеликих груп – «Легенди Шампані». Саме в такий тур наприкінці квітня і вирушають Ейнат Кляйн та Андрій Макаревич.

Ейнат Кляйн

(Примітка редакції: цього року номінантами міжнародної премії Wine Travel Awards стала Ейнат Кляйн у категорії Top Guide та її віноробня Einat Winery у категорії Must Visit, голосування триває до 31 березня включно).

«Програма включає відвідування шампанських Домів та Замків, знайомство з Шаблі, поїздку до Реймсу, а також ранкові та вечірні дегустації, – пише на своїй сторінці в соцмережі Ейнат Кляйн. – Юрій спеціалізується на винах Шампані та Бургундії, спеціально для цього туру він зробив виняткову добірку легендарних шампанських великих років: Cristal 2002, 2004, 2008, 2012, Deutz, Krug, Pol Roger Sir Winston Churchill, Bollinger та ін. Вечері готує Ольга, яка є дипломованим шеф-кухарем».

Наступний тур буде організовано 24-29 травня. Він буде не менш унікальним. На учасників чекають вина Шампані та знаменита французька кухня в авторському виконанні.

Більш детальну інформацію про тур можна дізнатися у Ейнат Кляйн.

Фото: facebook.com/einat.klein2

Ранкові та вечірні дегустації і відвідування Домів та Замків. Ейнат Кляйн, номінант Wine Travel Awards у категорії Top Guide та її чоловік Андрій Макаревич збираються відвідати Шапань та запрошують усіх шанувальників вишуканих вин «піти їх стопами». Винний письменник, експерт та сомельє – Юрій Праушкін та його дружина Ольга є власниками приватного пансіону Auprès du Château […]

Armenia Wine Company

Tel.: +374 60 467707; +374 44 80 22 22
Email: info@armeniawine.am; tour@armeniawine.am
Web: https://armeniawine.am/
Address: Aragatsotn Region, Armenia Sasunik Village


Armenia Wine Company було засновано сім’ями Варданян і Мкртчян як прояв любові до своєї батьківщини, природи та культури. Все почалося в 2006 році з виноградників, висаджених в регіоні Армавір на південному заході Вірменії, а потім перетворилося на великий виноробний проект.

Сама виноробня була заснована в 2008 році в районі Арагацотн, одному з виноградарських регіонів Вірменії – між Єреваном і горою Арагац, найвищою вершиною Вірменії.

Armenia Wine

Сьогодні Armenia Wine являє собою зразкову виноробню, де столітнє вірменське виноробство переживає час свого відродження. Портфоліо компанії представлено винами, що дозволяють відкрити для себе Вірменію з її місцевим виноградом і різноманіттям теруару.

На одному з найпрестижніших конкурсів світу – MUNDUS VINI Summer Tasting 2023 Armenia Wine здобула 9 вищих нагород.

Armenia Wine

На сьогоднішній день виробнича потужність Armenia Wine складає до 14 млн пляшок на рік. Armenia Wine експортує вина більш ніж в 50 країн.

Наразі спільнота Wine Travel Awards рада вітати нового члена: найбільша виноробна компанія Вірменії – Armenia Wine Winery and Vineyards стала номінантом WTA 2023-2024 рр. в категорії «Бренд – візитна картка країни».

Минулого року в рамках презентації WTA на London Wine Fair вина Armenia Wine були представлені учасникам та гостям виставки.

Tel.: +374 60 467707; +374 44 80 22 22 Email: info@armeniawine.am; tour@armeniawine.am Web: https://armeniawine.am/ Address: Aragatsotn Region, Armenia Sasunik Village Armenia Wine Company було засновано сім’ями Варданян і Мкртчян як прояв любові до своєї батьківщини, природи та культури. Все почалося в 2006 році з виноградників, висаджених в регіоні Армавір на південному заході Вірменії, а потім […]

X
Украина