Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

SHABO

Двадцять років разом з Україною: SHABO святкує знакову дату

18.12.2023, Вино

SHABO, одна з найвідоміших та найпотужніших виноробень України, відзначає серйозну дату: 20 років з моменту заснування компанії.


Ця виноробня — сімейний бізнес родини Іукурідзе, заснований на винних традиціях, яким понад 200 років. Протягом двох десятиліть створювався бренд унікальних, якісних, вишуканих вин, що формує культуру споживання вина у нашій країні й суттєво впливає на винні смаки і вподобання українців.

SHABO

Кілька цікавих фактів про SHABO:

— виноробні належать 1200 га виноградників у терруарі Шабо на Одещині, розташованому на виноробній широті 46,6°. Крім найкращих європейських сортів, тут вирощують відомий у нас і за кордоном український автохтон — Тельті-Курук (SHABO мають найбільші ділянки власнокореневого Тельті-Курука);

— компанія має сучасний технологічний комплекс та модернове обладнання, котрому можуть позаздрити навіть відомі виноробні у найкращих винних регіонах світу;

— у складі компанії — «Винний дім SHABO», «Дім ігристих вин SHABO», а також «Коньячний дім SHABO»;

Центр культури вина SHABO, розташований на території виноробні, відвідали тисячі гостей; попри російську агресію, кілька місяців тому команда Центру відновила екскурсійну програму;

— за 20 років вина SHABO отримали понад 500 нагород від найвпливовіших міжнародних дегустаційних конкурсів —  Mundus Vini, Berliner Wine Trophy, IWC, New York IWC та інших. У 2021 У вина SHABO першими в Україні завоювали дві золоті медалі на лондонському Decanter. У 2023 році SHABO отримали 85 престижних нагород, цього разу серед них — «платина» від Decanter за Мускат Оттонель 2016 року!

— вина SHABO експортуються до 22 країн світу та представляють Україну  місце у найвідомішому Музеї вина Cite du Vin у Бордо.

SHABO

«За 20 років існування компанії ми пройшли надзвичайно цікавий та тернистий шлях, — написав на власній сторінці у Facebook Гіоргі Іукурідзе, співзасновник SHABO. — Зібрали з уламків виноробство України, з руїн відбудували виноробню, висадили та виростили лози найкращих сортів винограду у світі. Щороку, щоденно, невтомно працювали протягом 20 років, не дивлячись ні на що, бо маємо велику мету – створювати Великі Вина України. Ми пережили економічні кризи, пандемію та продовжуємо робити свою справу навіть під час повномасштабної війни. Тому сьогодні, ми хочемо дякувати. Кожному, хто з 2003 року був поруч та разом з нами:

– Команді SHABO – людям, які своїми вміннями та працею створюють Великі Вина.

– Нашим партнерам та колегам, які підтримували та допомагали нам у цій нелегкій справі.

– Нашим рідним українцям, які повірили та обрали SHABO

SHABO

Але найбільшу вдячність ми хочемо висловити Збройним Силам України. Завдяки вам останні 2 роки ми маємо можливість працювати на Нашій Незалежній землі. Дякуємо!»

Редакція Drinks+ доєднується до привітань і бажає неймовірній команді SHABO і засновникам компанії натхнення, сил, наснаги, а також — безлічі прекрасних вінтажів і файних вин, що демонструють найкращі ознаки українського терруару та справжній український характер. Будьмо!

X
Украина