Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Vinitaly Alya

Виставка Vinitaly: герої та антигерої

11.04.2022, Новини Автор: Олександра Григор’єва

Сьогодні, на другий день роботи виставки Vinitaly, на стенді Drinks+ з’явилися новини, якими ми поспішаємо поділитися з нашими читачами. По-перше, завдяки тому, що коли з атакованого ворогом Києва хтось евакуював дітей, хтось діаманти, редакція евакуювала журнали, –  сьогодні українське видання та українське вино на міжнародній виставці! Українському вину бути! І коли російськомовні відвідувачі підходять до нашого стенду і невдоволено запитують, як так сталося, що Drinks+ не відмовився від участі у виставці, ми, як в тому анекдоті про “чисто собачу мову”, відповідаємо: «Нє дождьотєсь!»

Vinitaly стенд Дрінкс+

А друга новина: наш стенд, ще вчора яскраво оформлений в жовто-блакитних кольорах, було піддано акту вандалізму – жодного такого випадку не траплялося за майже 15 років нашого експонування. Коли наша редакторка прийшла зранку, то застала розгромлений стенд, де один із постерів зник, а другий було зірвано та пожмакано. Організатори виставки поки не дали відповіді про те, як це могло статися, розслідування ведеться. Перешкоджає той факт, що на виставці не були встановлені камери спостереження.

Але не треба застосовувати дедуктивний метод, щоб зробити висновок, експоненти з якої країни могли вчинити цей акт вандалізму, бо до нашого стенду підходили багато не надто прихильних представників сусідньої держави, що оголосила війну Україні.

Цьогоріч на виставці була присутня чимала кількість виробників, якими замасковано володіють росіяни. Наприклад, в одному залі з нами експонувалася така собі Fattoria Della Aiola. Відомості щодо справжнього її власника дають підстави вважати, що саме цим людям міг муляти око наш жовто-блакитний стенд (за даними розслідування «Он не Димон», опублікованого Фондом боротьби з корупцією в РФ у 2017 році, формально виробництво фіксується на італійській компанії FATTORIA DELLA AOILA; але в 2010 році виноробню було придбано кіпрською компанією Furcina Limited, що належить однокурснику Дмитра Медведєва Іллі Єлісєєву. Розслідування доводило, що виноробнею фактично володіє сім’я Медведєва, а Єлісєєв є лише номінальним власником. На сьогоднішній день структура власності змінилася: основним акціонером виступає кіпрська Dockell Limited, а Ілля Єлісєєв є міноративником (3%). Dockell Limited і Furcina Limited – це той самий директор – WDT Directors Limited).

Наскільки нам відомо, майно Дмитра Медведєва підпадає під санкції ЄС. І навіть, якщо офіційно справжнього власника офіційні джерела не афішують, те, що Fattoria Della Aiola належить Медведєву, не приховують навіть стендісти, з якими нашому журналісту вдалося поговорити на виставці.

Дуже сподіваємося, що санкції знайдуть своїх «героїв». І пожмакають їх так, як хтось пожмакав та знищив наші постери. Та постери ми ще надрукуємо – кращі й яскравіші. Слава Україні!

X
Украина